"התענגנו על הסלמון, הקוסקוס החמצמץ, ומשחקי המתוק-חריף של הצ'ילי והתפוזים. למי שמגיע לג'ויה ונעול על פיצות ופסטות – שווה לפתוח את הראש. פשוט מנה אדירה..." ליאור פנחסי בודק את התפריט החדש של ג'ויה האיטלקית בסינמטק תל אביב
"ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק..." כרמית אופק מגלה את אבושדיד בתל אביב המציעה אווירה בליינית אך אינטימית, אוכל משובח ומקום עם היסטוריה עמוקה
"השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה..." ליאור פנחסי בערב חגיגי ובלתי נשכח בננה - נווה צדק, תל אביב
"מהיבשה - טורנדו רוסיני. נתח שמנמן של פילה בקר עשוי במדויק (מדיום-וול כדי שגם האישה תוכל להנות) שמעליו כבד אווז ברוטב פורט מצומצם לצד פירה חלבי שממש נמס על הלשון..." גיא סופר-זמרני והאישה ההריונית שלצדו מתמוגגים מהטעמים המיוחדים של סיטרה תל אביב
"אך את ההצגה האמיתית גנב פילה דניס אפוי בתנור בתוספת פירה ולימון טרי. הדג היה עשוי במידה מדויקת, עסיסי, פריך מבחוץ, משוח בתערובת תבלינים פלאית שהעצימה את טעמו אך לא השתלטה עליו יתר על המידה..." חגית גרוס, דרבי בר דגים, הרצליה
"ומנת הדגל של המסעדה - "תעשימה" - מנה של נתחי פילה מגולגלים בבצק מאוד מיוחד וטעים שהוגשו עם טחינת שקדים עדינה..." דן תורן מגלה פנינה קולינרית קסומה בין הסמטאות הצבעוניות של יפו, מסעדת יפה אל ג'מילה, המביאה את הניחוחות, הטעמים והעיצוב האותנטי של העיר יפו אל תוך הצלחת
"פתחנו את הארוחה עם "סופה דה פורטייה" – מרק מקסיקני מסורתי, טעים להפליא, מיוחד בטעמו ובעל חריפות עדינה, עם חזה עוף מפורק, ירקות ורצועות טורטיית תירס קריספיות מעליו שמשדרגות את חווית הטעמים של המרק..." יפית שבחון שרף לוקחת את הבן זוג לטיול גדוש בטעמים וניחוחות ממקסיקו במסעדת מקסיקנה בתל אביב
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 27.2 – 20.3? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים
אומרים שמחוץ לעיר יש אווירה רומנטית קסומה מלאה בציוצי ציפורים וריח פרדסים, אבל בינינו, דווקא העיר הגדולה והתוססת עושה לכם את זה הרבה יותר. הסמטאות הצרות והחשוכות, הציורים על הקירות, הרחובות הומי האנשים – כל אלו הם לכם פינות אהבה. קבלו המלצה על מסעדות אורבניות ורומנטיות המתאימות לארוחה זוגית בולנטיין וגם לכל יום אחר בשנה
"היום זו צלחת מלאה "ברבונים", מהדורה מוגדלת ובשרנית יותר של הברבוניות, והם עשויים בפשטות, באופן שמדגיש את טריותם וטעמם הטבעי. הדגים אפויים בתנור לבנים עם פרוסות לימון ורבעי שומר שמוסיפים להם טעם אניסי מיוחד, ומוגשים עם פטרוזיליה ופלפלים שרופים..." שפרה צח, לה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"תקענו את הכפית עד הסוף וככל שחפרנו עמוק יותר, ככה הרגשנו את שילוב הטעמים והשכבות. התותים הם הכוכבים הבלתי מעורערים של המנה, אבל לא משתלטים עליה, אלא משתלבים מצוין עם הקצפת, הקרמבל והמרנג. מנה שכולה חגיגה בפה..." ליאור פנחסי בדייט עם אמא שכולו הנאה מתפריט החורף החדש של מקס ברנר, שדרות רוטשילד, תל אביב
"ריזוטו עגבניות שרופות, מתובל ברוזמרין מעושן, אריסה, אבקת זיתים וגרידת לימון. התוצאה היא תבשיל עסיסי ורב-טעמים, בניחוח ים-תיכוני, קליל יותר באופיו מהריזוטו המסורתי, כך שאין לנו בעיה לחסל בהנאה את הצלחת ולהמשיך הלאה..." שפרה צח, פלימרקט, שוק הפשפשים, יפו
"הסטייק גם היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים – מדיום, בדיוק כמו שביקשתי עם קצת רוטב צ'ימיצ'ורי בצד. לא יודע אם יצא לכם לראות את הפרסומת של שייקה אופיר ל"אדום לאדום", אך הסטייק של לחם בשר בהחלט עובר את "מבחן הביס"..." יונתן שטרנברג מגיע לסניף החדש של לחם בשר במתחם הרכבת בירושלים
"ראשונה נוספת, מבין המיוחדים של היום - לביבה של חציל קלוי עם שלושה סוגי גבינות, שמוגשת על מצע עגבניות חרוכות שמשלימות את טעם הקלייה של החציל, ורוטב יוגורט-נענע מרענן מעל..." שפרה צח בערב איטלקי חורפי במסעדת החוף לוקה שבמרינה בהרצליה פיתוח
"מעורב ירושלמי על בסיס דגים: סלמון, טונה ודניס ששחו להם ברוטב של טחינה ועמבה עם תיבול של לימון כבוש ופלפל חריף, ועל כל אלו חצי עגבניה על הגריל. ניחוח העמבה מילא את השולחן, והמנה נטרפה כולה..." גיל ח' עמית, בארוחת טעימות של השף מוטי אוחנה למסעדת החצר בירושלים
"ריזוטו פטריות יער, פורטובלו, שמפניון, כמהין ופורצ'ינו עם בזיליקום, שום, חמאה ופארמג'אנו היוצרים מנה המשלבת עושר של טעמים בצורה טעימה להפליא היוצרת רצון להמשיך ולאכול..." יפית שבחון שרף לוקחת את בן הזוג לערב איטלקי אותנטי בלתי נשכח ברוסטיקו שברח' בזל תל אביב
"הבריסקט – מנת ברביקיו קלאסית מנתח של חזה בקר הייתה מצויינת, רך ועסיסי עם שכבה חיצונית של שומן שספגה את טעם העשן. גם את נקניקיית הבקר אהבנו מאוד..." יונתן שטרנברג מתענג מבשרים מעושנים, בדיוק כמו שעושים במטבח הטקסני, במסעדה החדשה, טקסס ברביקיו שבתל אביב
"הניוקי המשובח הממולא בריקוטה, רוקפור וקשקבל התחבר מעולה עם רוטב בתיבלון פיקנטי מדויק, שבסיסו צ'ילי יבש וצ'ילי טרי, עגבניות תמר טריות, בזיליקום וזיתי קלמטה. פשוט חוויה לחיך..." ליאור פנחסי, פסטה מאיה, רמת החייל תל אביב
"נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו תפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס - מנה עדינה ומתקתקה שגורמת לעונג בפה. נתחי הכבד היו נימוחים מאוד, והטעם – פשוט נפלא. דפי הפילו היו קראנצ'ים והיו לניגוד מעניין בטעמם ובמרקמם לנתחי הכבד..." ליאור נובו בחוויה מרוממת גוף ונפש במסעדת 2C, בקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול
"מנת קרפצ'יו מנתחי סינטה דקיקים בתחמיץ שמן זית עם נגיעות של רוטב בלסמי ופיסטוקים שהוגשה עם סלט רוקט וטוסטונים קלויים היטב, אבל לא פריכים מידי..." גיא סופר-זמרני מתענג על מנות משובחות וחמות בכרמים, שבכניסה למושב סגולה, כשבחוץ משתוללת סערת גשמים עזה
"המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה..." גיל ח' עמית מתמסר לטעמים של בראסרי עין כרם וכמובן גם לנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמסעדה
"קרם מרוכז של פטריות פורצ'יני, עם ערמונים וקצף פרמז'ן, כשמעל כל זה בזוק סוכר שרוף שנותן מעטפת פריכה לקרם החלקלק וניגוד מתקתק-מריר לטעמי האדמה העמוקים של הפטריות..." שפרה צח בקיטשן מרקט בתל אביב - מנות המשלבות טעמים ומרקמים החוברים יחד לכדי חוויה מפתיעה מאוד
חנוכה בפתח, הילדים בחופשה ובמרתון בין פסטיגל, מופע ושופינג צריך גם לאכול. לאחרונה, יותר ויותר מסעדות מתאימות את עצמן לקהל הצעיר והאנרגטי, כזה המבקש גם לאכול את ההמבורגר, גם לצבוע דפי צביעה ואם אפשר אז גם לשחק בחוץ. קבלו המלצה למסעדות הכי ידידותיות לילדים
"נשנשנו גם "ראנצ'יני" - כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה וזיתים שהוגשו בצורה אסתטית, מעוררת תאבון ומוקמו במרכז הצלחת ומסביבם רוטב עדין המשלב בצורה מרעננת עגבניות ופלפלים..." יפית שבחון שרף מתמכרת לטעמים האיטלקיים, וכמובן גם לפסטות, המוגשים בפסטה מאיה שברחוב וילסון, תל אביב
"סטייק הפרגית גם הוא, היה חד פעמי: רך ומתמסר כמו חמאה על הגריל מלווה בתפוחי אדמה "מהמדורה" שכמעט ולא הצלחנו להגיע אליהם מרוב שהשתוקקנו להתמסר, גם אנחנו, לנתחי הבשר המשובחים..." חגית גרוס מתמסרת למטבח הארגנטינאי באל גאוצ'ו בהרצליה