''לאט לאט, כמו הוויסקי בגרונו של אדם, כך נימוחה לה גם העצבות ממני והלאה, ותחושה של רוגע בשילוב עם סוג של מבסוטיות החלה להשתלט עלי....''. נועה שחר הצליחה להשתחרר מהעצבות שתקפה אותה בבר דה רוק התל אביבי
''נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב. הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת...''. דניאל רום התרווח בסלון של בר-מסעדה קולוני, והרגיש שמיצה את החוויה הירושלמית
''בין שירת הזמרת לצלילי הגיטרה החשמלית נהניתי ממשקה המרטיני האהוב עלי, בחיזוק קל של סאוור, שהפך אותו לכייפי בעליל...''. קרן ויזנר ביקרה בקרסון בר ביפו, על הופעותיו החיות ואווירתו המיוחדת, והרגישה כמו במערב הפרוע
''הברמן החביב החליט להסתכן ולהפכני לשפן ניסיונות, ומזג לכוסי קוקטייל משוגע שכלל ג'ין, פסיפלורה טרייה וטובורג...''. קרן ויזנר גילתה חווית קניות מסוג אחר בקובי'ס, בר עם מגוון של אלכוהול והופעות, בלב מתחם טיב טעם בראשל''צ
''פתחנו עם בירה בשבילי וקריק אפרסק בשבילה. אחרי כמה לגימות היינו מוכנים לטרוף. חגיגת 8 משולשי טורטיה הונחה על שולחננו ונאכלה בהנאה עד כלות...''. דניאל רום התנער מחיי הבורגנות המנומנמים בפאב האוקונור שבראשל''צ
''פתחנו את הערב עם מוחיטו ליצ'י וקוקטייל פינק. שניהם היו מעולים, והבנו שגם כאלו משקאות צריך לדעת להכין...''. נדב אבידן גילה בכפר סבא את הבלגו בר, שמגדיר מחדש את המילה ''שכונתי'', וששווה להגיע בשבילו מתל אביב
''תכנן הבשרני והרך של צדפות קוקי סן ז'אק משובחות נמשח בחמאת סרטנים והונח על קרם דלעת מצויין. נוצרה מנה מעולה ומלאת טעמים שהותירה עלי רושם עז..''. אדווה גן סתיו שתתה כמו שצריך, לצד אוכל אלוהי, בברקרולה בכפר סבא
''סטייק האנטרקוט היה בסיסי ומצוין, והקבבים- רכים ומבשר איכותי. חבל שהייתי ביום רע, אחרת הייתי שואבת הכל...''. שירי טוב התאוששה מפרידה במקום מהסרטים. האוכל, והגומות של המלצר, בהחלט סייעו לה. לפחות לכמה שעות
ממעמקי מוחו המבוסם מנסה נגב אבידן לדלות פרטים על ביקורו בביסטרו-בר באגסי שבפלורנטין: היה שם בר. היה שם אוכל טוב. היה שם בירות, וקוקטיילים, ושוטים, ועוד כל מיני סוגים של אלכוהול. היה שם כיף. איזה מזל שהוא רשם הכל
''את הקינוחים ליווינו עם מוחיטו חמצמץ-מתקתק בשבילה, וודקה-רדבול בשביל הגבר (אני), שבהתאם לאווירה שבמקום - עשו לנו שמח''. שי וקנין המתיק את החופשה הרומנטית בצפון בבילוי בדיוינו, בר-מסעדה עם אוכל טוב ואווירה עליזה
''אני התאהבתי בפאולנר, בירה מצוינת, שרק בגלל הכמות ששתיתי ממנה איני זוכר עליה פרטים נוספים, ויובל נשבה מייד בקסם של הגיוסר..''. נדב אבידן מנסה לדלות ממוחו המבוסם פרטים על לה מורס. דבר אחד בטוח – היה כיף
כדיירת רחובות לשעבר הופתעה קרן ויזנר לגלות את פונדק קרל ברג, מסעדה רומנית אותנטית המספקת קלאסיקות כמו כבד קצוץ, איקרה, חציל, קבב רומני ובשר לבן, וגם קינוחים מגניבים ומגוון נרחב של אלכוהול, כיאה לרומנים
לכבוד יום הולדתו וכאות תודה על כל הפעמים שהרביץ למי שעצבן אותה, לקחה מיכל זמרני את אחיה לקזנקי, בר פירות ים. הקוקטיילים, התפריט העשיר והמגוון, השירות הנעים והמחויך והאווירה הביתית והכייפית התיישבו להם בול
זה לא רק המבחר העצום של הבירות, איכות האוכל, ההקפדה על ההגשה או הקהל המגוון. יש משהו באווירה של בית הבירה החיפאי, וביחס שלו אל אורחיו, שהופך אותו לבית לא רק לבירה, אלא גם ללקוחות
אחרי שבוע מעייף וקשה, אין כמו להושיב את עצמך בבר-מסעדה ממש על הים, להשיב את נפשך עם קוקטייל מרענן, ולהתפנק על מנות ייחודיות המשלבות מזרח ומערבת, תוך שאתה צופה בשקיעה. דניאל רום מילא מצברים בהאני-ביץ'
התרבות האירית חיה ותוססת מרחק של קילומטרים רבים מאירלנד, באזור התעשייה הישן של ראשון, בפאב האירי אוקונור. כולל המוזיקה, הבירה, האוכל והאווירה האופייניים, שהפכו את תרבות השתייה האירית לשם דבר
איפה מוצאים פאב ימאים קלאסי עם אווירה חמימה, תפריט אלכוהול עצום, אוכל מדהים, וקהל לקוחות בכל הגילאים? בערי הנמל באירופה, נכון. אבל גם בפאב העוגן בחיפה
סיפור הפרברים הפרטי של כתבתנו לוקח אותה ואת חברתה, בנות הפרברים התמימות, אל הרפתקה קולינארית מפנקת בחלק הפרוע של העיר, בבר/מסעדה איסט 38 בתל אביב
נעה שחר כתבתנו חובבת הברים, החליטה לקפוץ השבוע למיוז האוס שבפלורנטין וגילתה שכונה לילית שוקקת ובר אינטימי שמצטיין בקינוחי שוקולד
לראשונות בחרנו את הקרפצ'יו, שהיה חמצמץ במידה חצופה שמצאה חן בעיני. המנה הראשונה השנייה, היתה קלמארי צרוב על מצע שעועית לבנה. בשעה מאוחרת שכזו צריך לאכול לאט, הזכרנו לעצמנו, אחרת נתקשה להירדם. המנות מצידן, שיתפו פעולה. משהו בהן היה נינוח ולא מלחיץ ואפשר לאכול אותן בשלווה ולהתפנק עליהן דקות ארוכות...
הסתערנו על סלט האבוקדו ועל ה''טאפאס'' שהזמנו למנה ראשונה, קבבונים בטרין חצילים, והלקחים היו כדלקמן: הסלט היה אדיר והקבבונים יופי. בסלט היו המון דברים ירוקים שהסתדרו נפלא אחד עם השני. במיוחד אהבתי את עלי המרווה, שהוסיפו טעם גלילי ונעים. טרין החצילים שבו נחו הקבבונים היה מעושן מעט ושתי המנות הראשונות הלמו זו את זו ואותנו
בויכוח על השאלה הקיומית מה עדיף, לצחוק עד עילפון או לאכול טוב עד התפקעות?, מצאה רעות ענברי את התשובה המנצחת: גם וגם. על ערב ב''בלה שלומקינס'' שהתחיל בקוקטייל רוסי ונגמר באושר קיומי
לא היינו במצב רוח חברתי וגם לא כזה הדורש אלכוהול במסות. גם המסעדות הנוצצות והמעונבות לא פיתו אותנו, על אף שהיינו רעבות. מסיבה כלשהי לא יכולנו לדמיין את עצמנו מתיישבות עכשיו משני צידיו של שולחן מרובע
נעמה הלוי כתבתנו, נסעה באישון לילה להופעה בקרסון בר החדש שביפו וחזרה מרוגשת. מהקוקטיילים, מהמוסיקה, מהאווירה ומהבחורים יפי המראה שמילאו את המקום (ואולי זה רק האלכוהול?)
אפל במידה ורועש במשורה, מלא ודחוס באורחים ומעוצב ברמזים לשנות ה-60, באגסי נראה בלילה כמו שבר צריך להראות. כל קשר למסעדות הפועלים של ילדותי בפלורנטין, הבורקס של סבי והאשכוליות בסודה, מקרי בהחלט