"מולי נחה צלחת ציורית, ובה איים אדמדמים של סשימי טונה על רקע רוטב של חזרת לבנה, כשכל אחד מהם מעוטר בפרוסת צנונית זעירה, בעלי בייבי בזיליקום ובפילטים של לימון..." שפרה צח חוגגת לו יום הולדת בביסטרו רפאל, תל אביב
"העיקריות של באבאי מבוססות על הדגה הטרייה של אותו יום, בהכנה פשוטה ונטולת התחכמויות מיותרות..." שפרה צח פותחת את הקיץ בשעת בין ערביים במסעדת באבאי שעל חוף ימה של יפו: משקה צונן ואווירת בטלנות נינוחה
"הנה למשל הסביצ'ה: במקום עם דג ים כמקובל, בחרו להכין אותו בלחם יין עם סלמון כבוש במשרה של שמן זית, גרידת לימון ומיץ לימון, בתוספת קצת נענע קצוצה וגזיזי פלפל אדום חריף, שהעניקו לו טעם חדש..." שפרה צח, לחם יין, יהוד
"לחם? מלא עם אגוזים וצימוקים. ביצים? אומלט עם בצל ועשבי תיבול. רוטב לסלט - ויניגרט, אלף האיים או שום? שום. שתייה חמה או קרה? גם וגם..." שפרה צח אוכלת את ארוחת הבוקר שמוגשת כל היום בקונדיטוריה אנה ברעננה
שפרה צח וצ' ("כבר מזמן לא הייתי") בערב הורים בקפה קרמל שברמת השרון. ובעוד כל המנות מקבלות ציונים, מצטיין הכיתה, שהוא גם חביב המורה הוא אורז הבריאות. אך האם הוא יוכל למתוקה של השכבה (או השכבות) עוגת הקליק?
שפרה צח וחברתה ענת בורחות מהמציאות אל הבר קאמורה שבנחלת בנימין, תל אביב: קרובה לבית, ידידותית למשתמש ועם תפריט איטלקי משובח. הקוקטיילים עושים את שלהם והן כבר שוכחות את תפקיד המבוגר האחראי שהן נושאות רוב השנה
שפרה צח וחברתה מבקרות בשעת צהריים במסעדת ארמנדו על הטיילת של תל אביב ("תפאורה של גלים מתנפצים כבר סידרנו לנו"). עכשיו כל שנותר הוא להתרשם מהמצעד המפואר של מנות הפתיחה וכמובן, מהדגים – "נופך ים תיכוני מובהק"
"ואז מגיע מגש הסושי. אוי, הסושי. שישה סוגים שונים, שכל אחד מהם נבדל מחברו בצבע, בצורה ובטעם, וביחד הם יוצרים קומפוזיציה מרהיבה..." שפרה צח יוצאת למסע בעקבות ארץ השמש העולה ומוצאת את מסעדת יאמטויה בהוד השרון
שפרה צח מבקרת בפסטיבל יואב יהודה שמתקיים בימים אלו. בין המטבחים האותנטיים, יצרני המזון העצמאים, יקבי הבוטיק, מבשלות הבירה, החוות האורגניות, הלחמים, הקינוחים, קיבוץ הגלויות ושאר ירקות – היא מתרשמת כל פעם מחדש
"כאן לא הלכו על הפתרון הקל והמוכר של עוד חומוסייה-שיפודיה, אלא, הפתעה-הפתעה, מטבח חלבי עם מנות יוצאות דופן וקלילות יותר, המשלבות בין הבישול המסורתי לטעמים עכשוויים..." שפרה צח מפקירה עצמה לשמש בקפה של רוז'ט ביפו
"בקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין המטבח הקלאסי למקומי. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם הפתיחות ל'כאן ועכשיו' בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת..." שפרה צח על די רסטורנט תל אביב
באיטרייט שבתל אביב דוגמת שפרה צח את מנות הדגל הבריאותיות שהן גאוותה של המסעדה ששמה לעצמה מטרה לחבר בין שני מושגים רחוקים לכאורה זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות. והכול עטוף במעטפת ידידותית וצבעונית
המועצה האזורית עמק הירדן מזמינה אתכם לפסטיבל האוכל "טעם כנרת", החוזר בפעם החמישית ויתמקד השנה בסיפור ההיסטורי והמשפחתי של כל אתר, הקושר את אנשי המקום לכנרת וליצירה הקולינרית. שפרה צח מדוחת מהשטח
"הזיוה לא הכזיבה: הבצק פריך, ולהפתעתנו – לא שמנוני כלל, חובק מילוי ריחני של גבינה נמסה ופטריות. אנחנו בוצעות, טובלות ברסק העגבניות הפיקנטי, מוסיפות ביצה חומה..." שפרה צח ובתה מתענגות מכל ביס בפיצה פאי
"כאן כל צלוחית היא יצירה קטנה ומורכבת בפני עצמה- נתחים של בורי כבוש בסומק ובצל סגול, סלט יוצא דופן של סביצ'ה, פלמידה לבנה, קרפצ'ו אינטיאס מעודן..."שפרה צח מבינה שהדברים הטובים באמת, נמצאים במאנטה ריי
"בצלחת שלי מונחים קבב "קפיצי" ומלא טעם, מבשר עגל טרי, ושישליק טלה רך וטעים, לשחר נתחי הפרגיות רכים ועסיסיים בדיוק כמו שהיא אוהבת..." שפרה צח ובתה מבקרות בושבעת וברכת, מסעדה בעלת מסורת והיסטוריה ארוכת שנים
המנה המיוחדת של היום: רביולי במלית טעימה ביותר של כרישה וגבינות, ברוטב קרם ארטישוק, יחד עם עלי תרד טריים, לבבות ארטישוק וזיתים שחורים. טעים ומיוחד כמו שזה נשמע...." שפרה צח מוזמנת למסיבת יום ההולדת של רוסטיקו
"אז מה אוכלים? את חטיפי הבצק המסורתיים, הבאו - לחמניית שמרים שמנמנה מאודה, גיוזה – מעטפת בצק דקיקה, בדומה לרביולי, המוכנה באידוי..." שפרה צח מרגישה שהיא בטיול בסין כשהיא מבקרת בדים סאם בר, מינג לינג
"אני מנסה להשתלט על מנת הרביולי – רביולי קטנים במילוי פיקנטי של גבינה, מכוסים רוטב עגבניות וגבינה מגוררת. עם העיקרית מקבלים את סלט הבית ..." בתה של שפרה צח מציינת שביטבתה מכינים את האוכל "כמו שילדים אוהבים"
''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה
''מה יש לאכול? הבה ניתן הצצה בסירים: הקוסקוס עצמו עשוי ''אחד-אחד'' כיאות, ומוגש בשלוש גירסאות - לבן רגיל, צהוב בתוספת כורכום ובריאותי מקוסקוס מלא...'' שפרה צח טועמת קוסקוס ''אחד-אחד'' בבא לי קוסקוס בתל אביב
''אנחנו בוחרות לנו קיורטוש קלאסי בטעם קינמון וקיורטוש משודרג בטעם שוקולד וניל, והולכות להמשיך את החגיגה בבית (או לפחות ככה חשבנו, עד ששאר בני הבית גילו את השקית)...'' שפרה צח לא שוקטת על השמרים בקיורטוש
''אני מזמינה שיפוד אחד של כבדי עוף והשני של קבב, שמגיעים בלווית סלט. הקבבים דחוסים ו''קפיציים'' כנדרש, וכבדי העוף עשויים בדיוק עד לנקודה הנכונה...'' שפרה צח מגיעה לטאבון והמנגל ונזכרת בסצינה מהמיתולוגיה המשפחתית
''ואז זה מגיע: פלטה שעליה שני נתחי בשר מעוררי תיאבון, עשויים מדיום כפי שאנחנו אוהבים: אנטריקוט ע-נ-ק ונתח עבה, מלבני כמעט, של סינטה...'' שפרה צח, לוקחת את הגוזל שלה, פורשת כנפיים ועפה ישירות לאל גאוצ'ו ת''א
''בצק שהופך למאפה נגיס ונימוח כאחד, שגם משתדך לכל סוג של מילוי וציפוי: גבינות, סלמון, ירקות וממרחים מתוקים. על הדרך נוספו לו גם כמה טוויסטים מקומיים...'' שפרה צח ובנה משתלבים בתנועה הבלתי פוסקת של הלקוחות בבראצל