שפרה צח: "כדי להרבות בשמחה, מתקיימים בפרידה קאלו מעת לעת ערבים מיוחדים של שף אורח, המביא למקום את הטאץ' הייחודי שלו. כזה היה הערב שבו פינקנו את עצמנו בארוחת הטעימות המיוחדת של השף-האורח יאיר פיינברג..."
"פרוסות הדג העבות נתונות ברוטב לימוני על בסיס של ציר דגים, יין לבן וחמאה, ומלוות בשלושה סוגים של פטריות, בצלצלי שאלוט וארטישוק ירושלמי, שהפך נימוח וספוג בטעמי הרוטב..." שפרה צח, המטבח של יואב בר, מאראבו רמת גן
"כשאנו מגיעים לעיקרית, שואל המלצר רטורית: אנטריקוט? כי זהו הייחוד העיקרי של מסעדת לאנרטריקוט דה פריז, המתגאה בכך שהיא נאמנה למנה המקורית שפיתח השף פול ז'יסנט דה סור..." שפרה צח, לאנטריקוט דה פריז בהרצליה
"כאן מתחילים העניינים להסתבך. ברור שניקח את הוופל הבלגי, גאוות המקום, אבל עם מה? 'אתן אוהבות שוקולד? אגוזים? מייפל? תפוחים וקינמון?' מנסה המלצרית הנחמדה של לה גופרה לסייע..." שפרה צח, קפה לה גופרה, רמת השרון
"מסעדת אבו אל עבד היא מסעדה ערבית אמתית שפועלת ברחוב יפת כבר עשרות שנים. האימא מבשלת, הבנים מגישים והמקומיים מגיעים לאכול. פשוט לאכול. כי כאן אין גינונים ואין משחקים..." שפרה צח: צהריים במסעדת אבו אל עבד ביפו
שפרה צח מבקרת במסעדת ניומנ'ס שברעננה: עיצוב ואווירה של דיינר אמריקאי, התמחות בבשרים ותנור רוטיסרי ענק, והכול ליד האוכלוסייה האנגלוסקסית של רעננה שחלקה הגדול גם שומר כשרות. ניומנ'ס זוכה באהדת הקהל המקומי
"אלו שלו, מתברר, כוללות גם שלוש שנים בטורינו, שם התאהב באוכל האיטלקי. אבל זה של גוסטו, כך אמר, אפילו טוב יותר..." שפרה צח פוגשת במסעדת גוסטו האיטלקית שבתל אביב חבר ותיק, שמבין באוכל איטלקי. הכול נשאר במשפחה
"מכיוון שאנחנו בחבורה גדולה – ההרכב המומלץ לארוחת טאפאס - יש לנו הזדמנות לטעום מכל סוגי הטאפאס, וכאלה יש בטאפאיה לא מעט..." שפרה צח נהנית לגלות טאפאס בר חדש – טאפאיה – שבאזור התעשייה הישן של ראשון לציון
"בנוסף, מדי יום נבחר נתח אחר לספיישל היומי. ביום ביקורנו, למשל, זה היה נתח פילה גדול ומשובח, שחמחם בחוץ ואדמדם מבפנים, בלוויית פטריות פורטבלו צלויות, שבשרניותן הלמה אותו מאד..." שפרה צח, בשר, לופט, ראשון לציון
"שגרתי, אתה אומר? הנה לך המבורגר "ג'אפאניז", שהוא וריאציה על המבורגר רק בצורה, אך מרכיביו וטעמיו שונים לגמרי: הלחמניות הן לחמניות שמרים מאודות, והבשר אינו קציצה אלא נתחוני בשר לחי..." שפרה צח, יבנה מונטיפיורי
"לא היה צריך אפילו להסתכל בתפריט כדי לדעת מה אנחנו הולכים לאכול: גפילטע פיש וכבד קצוץ, צ'ולנט ושוק אווז, קיגל וקומפוט, או בקיצור – מסע בזמן אל מטעמי השטייטל של מזרח אירופה..." שפרה צח, בתיה קפה ומסעדה, תל אביב
"השימוש המרובה בכתומים-אדומים הוא גם עניין של טעם וגם של ערכים תזונתיים גבוהים, ומרסיה משלבת אותם בחלק גדול מהמנות..." שפרה צח מגלה תפריט גורמה בריא וחדש במסעדת בריבה שבנמל תל אביב מבית היוצר של שפית מרסיה כצמן
"'תכתבי שמסעדת פאשה היא אחד המקומות הכי טובים לאכול בשר, ועוד כשר', 'ושבאנו לפה במיוחד לכבוד היום הולדת של החברה שלנו סולי', 'ושכיף לנו פה!'..." שפרה צח מתיידדת עם הנשים השמחות מהשולחן הסמוך במסעדת פאשה תל אביב
"הדניס שוטח לשניים ועבר צלייה בגריל, שהפכה אותו שחום-פריך מבחוץ ולבן-עסיסי מבפנים. שפריץ לימון, קצת מהסלטים שנשארו על השולחן, צ'יפס על יד – ולא צריך יותר שום דבר..." שפרה צח, שעת צהריים, מסעדת הזקן והים, יפו
"בין כל הפסטיבלים שחנוכה מתהדר בהם, יש אחד שאני לא מחמיצה שנה אחר שנה: פסטיבל האוכל 'טעם כנרת'..." שפרה צח יודעת הכול על האטרקציות המרכזיות שמציע פסטיבל טעם כינרת שייערך בחנוכה, בין התאריכים 2-11 בדצמבר
עונת מסיק הזיתים בעיצומה ובכרם הזיתים ובית הבד ארץ גשור של קיבוץ גשור בדרום רמת הגולן מציגים בפניכם את סודות גידול הזיתים והפקת שמן הזית המשובח, זוכה תחרות טרה אוליבו 2010. שפרה צח טועמת שניים עשר זנים
"בשורה לחובבי דגים שומרי כשרות: ארמנדו, מסעדת הדגים המפנקת שבטיילת תל-אביב, הפכה באחרונה לכשרה..." שפרה צח, טיילת תל אביב. ועוד בשורה: עסקית במסעדת הדגים ארמנדו, כל יום כל היום, במחיר המנה העיקרית בלבד
"וכעת לכוכבי הערב של מוזס – ההמבורגרים כמובן. היות ששנינו רוצים לנסות את הסדרה החדשה, אנחנו לוקחים את שני המיוחדים של אותו שבוע – 'מומביי בורגר' בשבילי ו'אטאטורק בורגר' בשבילו..." שפרה צח חובקת עולם במסעדת מוזס
"כמו בכל שנה בשתיים עשרה השנים האחרונות, הופך חודש סיום הבציר לפסטיבל משכר של פעילויות לכל המשפחה, ובהן טעימות יין, סיורים, דריכת ענבים בגתות עתיקות, מרוץ יקבים ועוד, בליווי מופעים מוזיקליים ותערוכות אמנות..."
"הפסטה שלו לוקחת אותו הפעם לנאפולי: פפרדלה נפוליטנית עם רוטב עגבניות פיקנטי וקוביות סלמי ובייקון..." שפרה צח ובן זוגה עוברים בין התחנות באיטליה במסעדת האיטלקיה בתחנה שבמתחם התחנה המתחדש בגבול תל אביב – יפו
"לצד כל אלה מוגשת שפופרת אטומה ובה קרם שוקולד-קרמל שאותו יש לצקת ולערבב עם הקינוחים, ממש כפי שעושה אמן. ובעצם, זוהי הדרך להתייחס לארוחה כולה במסעדת קורדליה: אמנות..." שפרה צח במסעדת קורדליה, מתחם ניר צוק, יפו
"התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה.." שפרה צח ובן זוגה במסעדת אי זוגי שברמת החי"ל
"ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה..." שפרה צח, בוצ'רי דה ברילוצ'ה
"בניוקי – תערובת של צהובים מתפוחי אדמה וכתומים מבטטות – מורגשים טעמים פיקנטיים של אגוז מוסקט ופלפל שחור טחון..." שפרה צח חוגגת עם בתה את סיום התיכון במסעדת לה לזניה בתל אביב – מסעדה צמחונית, כשרה ומשפחתית חביבה
שפרה צח משוחחת עם קרן בת ה-10, שהשתתפה באחת מסדנאות הבישול לילדים שנערכות בימים אלו ולכל אורך חופשת הקיץ ברשת ספייסס כלים וטעמים. קרן תמיד אהבה לבשל, אבל המבורגר, קבב ולחמנייה היא עדיין לא הכינה בעצמה