"באיטלקיה בפשפשים אפשר לשבת בכיף על פיצה ובירה, וגם להשתקע בארוחה מלאה של שלוש מנות. לתפריט הקבוע מתווספות מדי יום מנות מיוחדות, ויש גם עסקיות שוות..." שפרה צח מסבכת את המלצרים של איטלקיה בפשפשים שביפו
הארוחה שלי בקפה לואיז תל אביב עמדה כולה בסימן של גם וגם: גם טעם וגם בריאות (כי זה הקונספט), גם אוכל וגם תכנית מוזיקלית (כי זה מה שיש שם בכל שני בערב), גם ליהנות במקום – וגם לקחת הביתה (כי לא יכולנו להתאפק)
"קציצות שטוחות, עסיסיות ו'קפיציות' כנדרש, בטעם בשרי מודגש..." שפרה צח אפילו לא מנסה להכריע בסוגיית המסעדה הבולגרית הטובה ביותר ביפו, היא רק יכולה להגיד שמסעדת ויטושה מאירת הפנים היא טוענת רצינית לכתר
"כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד..." שפרה צח, פאפאגאיו הרצליה
"אבל עם כל הכבוד לאמנות, אנחנו פה בשביל הדגים. בו במקום נערכת עבורנו צלחת של דוגמאות, ובה סלמון נורבגי, מקרל נורבגי מעושן, מטיאס אדמדם נהדר..." שפרה צח מצטרפת לסיור טעימות משוק הכרמל של העמותה לתיירות תל אביב
"אורנה ואלה – הנשים והמיתוס. כששמענו על יחסן האוהד לאוכל צמחוני, בו-במקום קבענו ארוחת גומלין במסעדה המפורסמת שלהן בשינקין..." שפרה צח והבת הצמחונית-פינת-טבעונית מבקרת אצל אורנה ואלה בשינקין, תל אביב
שפרה צח משתתפת בסיור "טעם וצבע בדרום תל אביב" מביתה של העמותה לתיירות תל אביב, ומגלה פינות נסתרות בנווה צדק ובשוק לווינסקי. אחרי הבורקס, הנשיקות, הפירות היבשים, המרצפן, הכנאפה והקדאיף אפשר לתת לשבת להיכנס
"על השולחן נפרש מגוון רחב מאוד של מנות, שטעמן וטריותן מעידים שלפנינו משהו אחר לגמרי מערכת הסלטים השגרתית לעייפה המוגשת בדרך כלל במסעדות מזרחיות..." שפרה צח מוצאת ביפו את אל מטבח: המיזם של לילה וחמודי חבשי
"מנה שבשבילה אני חוזרת שוב ושוב לל'אנטרקוט – האנטרקוט כמובן. נתח נכבד של כ-300 גרם, עשוי מדיום לבקשתי, מעטהו החיצוני מעוטר רשת פסי צלייה שחומים מעוררי תיאבון ופנימו אדום ונוטף מיצים..." שפרה צח, ל'אנטרקוט תל אביב
"חדר האוכל 2011 של השף עומר מילר, אקס-פודארט: שולחנות עץ פשוטים עם כיסוי נייר, כלי סכו"ם מרכזי על השולחן והגשה נטולת גינונים, בשיטת "מה שמוכן יוצא לשולחן". אבל איזה הבדל..." שפרה צח לא מתגעגעת ל"חדרוכל"
"חזה אווז בקרמל הדרים מתקתק-מריר על פרוסות עבות של תפוחי אדמה צלויים שספגו גם הם מהרוטב, עם שיני שום אפויות נימוחות ועלי מנגולד מאודים קלות..." שפרה צח אוכלת טוב בערב שבת בליליות ביסטרו שברעננה, ומחייכת בשבת
"מדובר במקום חמוד, עם מוזיקה נעימה וצוות משקיע..." שפרה צח, שקשוקולוגית מנוסה, מגלה, בניגוד לציפיות, שאפילו האוכל בקפה קפה כפר שמריהו ממש טוב. אבל את המרכיב הסודי, עם כל הניסיון, ויש ניסיון, היא לא מצליחה לפענח
"כמו תמיד הוא נהנה מהנתח העסיסי שבלה רלה ג'פה יודעים לעשות בדיוק לטעמו. מנגד, מניפת המולארד בדבש שמוגשת לי מספקת את הרצון שלי בטעמים חדשים..." שפרה צח ובן זוגה חוזרים אל הטעמים של לה רלה ג'פה שביפו שוב ושוב
"מגדיר את עצמו כסביצ'ריה-לטינו-בר. השף ניר דגן יצר תפריט ששואב את השראתו מהמטבח הלטיני החדש, המבוסס, מצדו, על המטבח הדרום-אמריקאי לסוגיו יחד עם השפעות אוריינטליות..." שפרה צח בקאסה נובה, במבנה עתיק בנמל יפו
"סצינת הדו-קרב: המלצר ממליץ על עלי זוקיני צרובים במילוי גבינה צרפתית, מנהל המשמרת מחזיר קונטרה עם פרחי ארטישוק פריכים, זוקיני! ארטישוק! עוד רגע יתנופפו מזלגות באוויר, או אז מכריעה הגיבורה... שפרה צח, סרט בפדריקו
"המנות תמיד גדולות ומשביעות, והשירות יעיל ומחויך, עם מלצרים שיודעים לפרט את המרכיבים של כל מנה ומנה ויעזרו לך בסבלנות להחליט מה בא לך היום..." שפרה צח מלבנת עניינים בארוחת ערב בריבר נודלס בר שברמת גן
"בן-ארוש, חניך הקורדון בלו בפסדינה, קליפורניה, אשר השתלם אצל שפים מובילים ובהם תומס קלר ושלום קדוש, יצר תפריט המשלב חומרי גלם מקומיים, שיטות בישול עדכניות ופרשנות אישית למטבח הישראלי..." שפרה צח, קדמה, ירושלים
"מנת אנטרקוט על העצם שהוא מקבל, מבשר מיושן במקום, עשוי מדיום ומוגש ברוטב של ציר בקר מצומצם ויין אדום, גורמת לו לצאת בהצהרה שזו אחת ממנות הבשר הטובות שאכל מימיו..." שפרה צח זוכה בטוטו של השף ירון שלו, תל אביב
"להפוך את יום שישי מיום של בישולים וקניות ליום של כיף? בשמחה..." שפרה צח פותחת את בוקר יום שישי עם ארוחת בוקר מהבופה העשיר של קפה יפו, ממשיכה עם סיור בסמטאות העיר ואתריה ההיסטוריים, ומקנחת עם גלידת השף
"עכשיו מתחלקת תשומת לבנו בין הארצי – האוכל שעל שולחננו, לקוסמי – ליקוי הירח שמתרחש ממש ברגע זה מעל ראשינו. מעניין מה תאמר האסטרולוגיה ההודית על צירוף המקרים, כי צ'אנדרה פירושה ירח..." שפרה צח, צ'אנדרה, תל אביב
"'קלאמרי – טוב ליחסים!' ו'המבורגר טלה – מרזה!' מרזה או לא, זו המנה שבה בחרתי בסופו של דבר – המבורגר מבשר טלה במילוי כבד אווז, על פירה תפוחי אדמה, כשכל זה טובל ברוטב דמי-גלאס מתקתק..." שפרה צח, טעם העיר
"רגע, אולי את רוצה גם מאפים אישיים? יש סלסילות פילו חמודות במילוי גבינה ותרד, או כיסונים במילוי גבינה, שנראים כמו בורקס אבל הרבה יותר עדינים בזכות השימוש בבצק פריך משובח במקום בבצק עלים..." שפרה צח, לחם ארטיזן
"לטעם הניטרלי של גבינת המוצרלה מתווספים הטעמים העוקצניים של פרוסות אנשובי, לימון כבוש וסלסת עגבניות. נכון, זה לא המתכון הקלאסי, אבל בעינינו התוצאה הרבה יותר טעימה..." שפרה צח טועמת את פניני לילוש, תל אביב
"הנתח צרוב קלות מבחוץ והולך ומאדים כלפי פנים, עד כמעט נא בחלקים המקיפים את העצם, עם ארומה נקייה ומרקם נגיס מאד..." שפרה צח מתפייטת על הטי-בון של מסעדת עד העצם שבהרצליה ויחד עם בן זוגה מחסלת את כל הבשר עד העצם
שפרה צח על טרה אוליבו – תחרות שמן הזית הבינלאומית, שתיערך במלון ענבל בירושלים בתאריכים 15-18 במאי. במסגרת התחרות, ארוחת גאלה מיוחדת שעל תפריטה שוקדים השפים מיקי חמו ומוטי בוחבוט והסופרת הקולינרית פיליס גלזר