יוזמה חדשה בעולם המסעדות, המעדניות והקצביות בישראל, תו איכות "חי בריא", המהווה אישור לעמידה בתקנים מחמירים למגדלי הבשר בשוק המקומי, תוך שמירה על מעקב מלא מהמשק לצלחת, פיקוח גנטי מחמיר והכל לטובת בריאות הציבור. מסעדת הבשרים המוכרת והאהובה, NG בנווה צדק, היא מהחלוצות שאימצה את היוזמה, וכמובן ששפרה צח יצאה לבחון מקרוב את התופעה.
"מגש גדול ועליו קוביות בקר צרובות, עשויות מדיום לבקשתי, שחמחמות מבחוץ ואדמדמות מבפנים, טובלות ברוטב צימיצ'ורי פיקנטי שמבליט את טעמן, יחד עם ירקות שורש צלויים, פרחי ברוקולי ותרמילי אפונה..." פר דרייר בתל אביב מציגה מיקום חדש, תפריט מורחב, שפע של אלכוהול ואווירה מנצחת. שפרה צח והבן חגגו שם את יום המשפחה
"הקציצות, שלוש במספר, שמנמנות ושחומות באופן מעורר תיאבון, חלקן החיצוני מטוגן עד פריכות והפנים רך ועדין, בתיבול מינימליסטי שנותן לירק עצמו לדבר..." חומרי גלם איכותיים, מנות טעימות ומשביעות ומחירים אטרקטיביים הופכים את לוקנטה החדשה למקום המפגש העכשווי של צפון תל אביב. שפרה צח חזרה עם רשמים ומנות שאסור לפספס
"סלט סשימי טונה שמשלב בין גווני ירוק בהיר וכהה של חסה ואצות וואקמה ועליהן פרוסות אדמדמות של טונה נאה..." TYO, הלאונג'-בר עם התפריט היפני של השף יאמה סאן, היה עד כה נחלתם של מבלי הלילה. מהיום - תוכלו להתענג מנפלאות יפן גם בצהריים. שפרה צח יצאה לבדוק מה קורה בעסקיות החדשות של TYO, וחזרה עם מנות מומלצות. יפן זה כאן!
"פלחי עגבניות, קרעי מוצרלה רכה ועלי בזיליקום, במחווה צבעונית לצבעי הדגל האיטלקי, עם תוספת טעם של פלפל חריף, פסטו ולימון..." שפרה צח מתחממת מתפריט החורף המפנק של בית איטלקי שבנווה צדק תל אביב. הכי איטלקי שיש!
"על הצלחת ניצבת תלולית נדיבה של עשבי תיבול קצוצים דק, ובהם פטרוזיליה, כוסברה ונענע, משובצים בפיסות דג נא וצנוברים, וסביבה משיחת לַבַּנֶה סמיכה וחמצמצה לתוספת צבע וטעם..." שפרה צח הולכת שבי אחר המטבח הערבי הגלילי של פארוק בשוק ביפו. מוזמנים לגלות מהו הקסם
"מדובר בשלוש קציצות גדולות ושמנמנות, עשויות ממחית של תפוחי אדמה, חומוס ואפונה בתיבול הודי, מטוגנות בציפוי פנקו פריך מאוד ומוגשות עם רוטב צ'אטני מתוק-עוקצני שמחמיא להן..." ים 7 בהרצליה מגישה לאורחים נוף חופים, רעש גלים ומנות מענגות מנפלאות הים הגדול. שפרה צח התענגה מהטעמים ולכאן עוד תחזור. אז מי בא לים בחורף?
"נתח השייטל צרוב מבחוץ ואדמדם מבפנים, ומוגש פרוס עם אפונת גינה, קונפי שום וזעתר טרי – תוספות שמעניקות טאצ' מרענן כקונטרה לטעם ה"בשרי" המודגש..." שפרה צח מגלה את תפריט החורף החדש של דה לוקאל, ביסטרו מרתק וכובש בלב תל אביב
"הדג נאפה בשלמותו ומגיע בתוך מחבת ברזל לוהטת, בשרו העסיסי נפרד מהאידרה למגע מזלג והוא טובל ברוטב ארומטי של עגבניות, שום, צ'ילי ויין לבן..." שפרה צח יודעת לאיזו מסעדה כדאי לחזור שוב ושוב. השולחן של השף עומר מילר משלבת בין הקבוע והמוכר לבין החדש והעכשווי.
"פילה מוסר-ים רך ונימוח, המוגש עם כרוב ותרד צלויים, ופסים צבעוניים של קרם כתום (גזר), קרם לבן (שעועית) וקרם שחור (חציל שרוף) מעניקים לו תוספת של יופי וטעם..." שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את קמאו החדשה במתחם התחנה בתל אביב של השף המוערך אריק ווקיל. השורה התחתונה - קמאו עוד תגיע רחוק
"אהבתי במיוחד את ה"פאת פת" עוף – פיסות עוף טבולות בתבשיל קארי עדין עם חלב קוקוס, פלפל אדום, נצרי במבוק ושעועית ירוקה..." שפרה צח מבקרת בחדשה של טייגר לילי בשרונה מרקט ומרחיקה אל עבר מחוזות תאילנד המרתקים. בסוף נרשמה חזרה לארץ
"סביצ'ה שבה חברו להם יחדיו קוויאר ופרוסות דג דניס נא, כבוש ברוטב של צ'ילי ולימון, והכל מעוטר במלח גס ושומשום שחור ומשתלב למנה צבעונית, קלילה וטעימה..." האם הצליחה מסעדת באבא יאגה (בעברית: מכשפה) בתל אביב לכשף את שפרה צח עם אוכל רוסי מסורתי?
"לשולחן מגיע כדור גבינה צחור, טובל ברוטב עגבניות אדום ומעוטר בעלי ריחן ירוקים – צירוף הצבעים של הדגל הלאומי..." שפרה צח מגלה שבשביל להנות מחוויה איטלקית משובחת לא חייב תמיד לטוס עד טוסקנה, בשביל זה יש את מרקו בתל אביב
"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אבל ההברקה ששנינו חותמים עליה היא מרק היוגורט בתוך דלעת ערמונים צלויה, שתוכה נאכל יחד עם המרק. בשר הדלעת האגוזי משתלב להפליא בחמצמצות של היוגורט המתובל..." שפרה צח חוגגת יום הולדת לאיש שלצידה בקוצ'ינה תמר, מסעדה איטלקית קסומה ורומנטית בלב תל אביב
"מנת הפונדו היתה פרזנטציה מרשימה בירוק לבן: גבעולי אספרגוס בשרניים בחליטה קצרה מאוד, שהונחו שתי וערב על צלחת רבועה, ועליהם מעטה קטיפתי של גבינות פיקנטיות שהותכו ביין לבן – מנה עדינה וטעימה מאוד בהשראת המטבח הצרפתי..." שפרה צח בפגישת היכרות עם אריא, ביסטרו אורבני עדכני בנחלת בנימין בתל אביב. היו מלא הפתעות. מוזמנים לגלות
"מדליוני גבינת עיזים מטוגנת בפנקו על פרוסת תפוח עץ ברוטב בלסמי, שקלעה באיזון מדוייק בין הארומה האופיינית של גבינת העיזים לטעמי החמוץ-מתוק של התפוח..." שפרה צח בבראנץ' מפנק ועשיר בטעמים ענוגים במטבח של איילת, יקנעם עילית
"אל השולחן הגיעו שני נתחי ענק מגרים: סינטה 400 גרם על העצם ביישון של 28 ימים, ואנטרקוט פריים 350 גרם ביישון של 35 ימים, מפורק מהעצם. שני הנתחים, עשויים מדיום לבקשתנו, היו עבים, עסיסיים, שחומים מבחוץ ואדמדמים מבפנים..." שפרה צח, NG בר & בשר, תל אביב
"שני פילטים עבים של דג לברק, שבשרו הלבן והעסיסי מונח על תבשיל בורגול בעלי גפן, עם קרם שום סמיך מתחת. מיצי הדג ניגרים על הבורגול ומשרים עליו את טעמם מזה, וקרם השום מזה, והכל מתחבר לחגיגת טעמים נהדרת..." שפרה צח, ברטי, תל אביב
"צלחת אובלית לבנה ועליה כיסוני אינרי שחומים ממולאים בקוביות דג סלמון רכות-רכות ומתובלות בעדינות, בעיטור צרור גבעולי עירית, זנגוויל מוחמץ ותלולית קטנה ומסקרנת של כדורונים בירוק זוהר..." שפרה צח יצאה לבדוק את הקונספט הקולינרי החדש של מסעדת דגים בהוד השרון. הנה טעימה קטנה.
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 27.2 – 20.3? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים
"היום זו צלחת מלאה "ברבונים", מהדורה מוגדלת ובשרנית יותר של הברבוניות, והם עשויים בפשטות, באופן שמדגיש את טריותם וטעמם הטבעי. הדגים אפויים בתנור לבנים עם פרוסות לימון ורבעי שומר שמוסיפים להם טעם אניסי מיוחד, ומוגשים עם פטרוזיליה ופלפלים שרופים..." שפרה צח, לה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"ריזוטו עגבניות שרופות, מתובל ברוזמרין מעושן, אריסה, אבקת זיתים וגרידת לימון. התוצאה היא תבשיל עסיסי ורב-טעמים, בניחוח ים-תיכוני, קליל יותר באופיו מהריזוטו המסורתי, כך שאין לנו בעיה לחסל בהנאה את הצלחת ולהמשיך הלאה..." שפרה צח, פלימרקט, שוק הפשפשים, יפו
"ראשונה נוספת, מבין המיוחדים של היום - לביבה של חציל קלוי עם שלושה סוגי גבינות, שמוגשת על מצע עגבניות חרוכות שמשלימות את טעם הקלייה של החציל, ורוטב יוגורט-נענע מרענן מעל..." שפרה צח בערב איטלקי חורפי במסעדת החוף לוקה שבמרינה בהרצליה פיתוח