"הבסטיל, שהיה הפייבוריט שלנו, הוא לביבה של תפוחי אדמה, נתחי עוף והמון בצל מטוגן שמעניק לה טעם קרמלי-מתקתק. הבצל הממולא רוקן מליבתו ומולא בבשר, ואז התבשל ארוכות עד שהפך לרך ונימוח..." שפרה צח מגיעה לגואטה ביפו ונהנית ממטבח טריפוליטאי עם נשמה ענקית. זהירות, סכנת התמכרות!
"הרביולי, מבצק ששומר על מוצקות וגמישות, לא הוטבעו ברוטב כפי שקורה לפעמים, אלא שכשכו בעדינות ברוטב של חמאה, שום ולימון, ואליהם נלוו ארטישוק איטלקי מוחמץ, פרחי ברוקומיני ועגבניות מיובשות, שהוסיפו עניין למנה..." במבנה אבן יפהפה בפאתי יפו שוכנת ג'מה המצליחה לרגש עם כוכבי המטבח האיטלקי הקלאסי הזוכים לטוויסט המרים אותם מעלה-מעלה. שפרה צח חזרה עם כמה רשמים וצביטות לב טובות
"רשימת המרכיבים שלו כוללת פורל מעושן, ביצה רכה, אנשובי, תפוח אדמה סגול, צלפים וזיתי קלמטה. כל אלו היו שם בנדיבות, יחד עם עלי חסה רעננים ותרמילי שעועית ירוקה חלוטים קלות, כשאיולי יוגורט ושום קושר את כולם יחד..." הקילומטראז' של שפרה צח כולל סיקורים בשלל מסעדות בארץ: אסייתיות, מקסיקניות, צרפתיות, גיאורגיות, רוסיות ויפניות, והפעם, היא יצאה לבדוק מה מתבשל בסנטה רוזה, המביאה את המטבח הקליפורני לתל אביב
"הפילה שלו נאפה בתנור בציפוי של איולי לימון-חרדל-שום, שגם מבליט את טעמו הטבעי של הדג וגם שומר אותו עסיסי מאוד. יחד איתו מוגשים פירה תפוחי אדמה, תלתלי בטטה ופלחי בצל צרובים, שמצטרפים יחד למנה שגורפת ממנו מחמאות..." זה התחיל כאשר שפרה צח החליטה שצריך להכניס צבע אחר לדייט הקולינרי השבועי עם בן הזוג ולקחה אותו לקפה יפו בשוק הפשפשים, זה המשיך עם הצהרות געגוע לבשר מהצד שלו, והסתיים עם הצהרה שכל אישה בזוגיות אוהבת להגיד - אמרתי לך!
"פיסות הסלמון הטריות משולבות בסלט של כל הירוקים מהשוק - מלפפון, קולורבי, אבוקדו, עולש, כוסברה ונענע, כשרוטב פונזו יפני עוטף את הכל וקונכיות ירק "פאני פורי" מטוגנות מעטרות אותו מעל..." שפרה צח מתפנקת בחצי יום טיול בבירה, וכמובן משלבת ארוחה בחדשה של ירושלים, ואלרו, רסטו-בר באווירת שוק צבעונית ותוססת שמאחורי שרביט המנצח תמצאו את השף אביב משה. נשארנו עם טעם של עוד!
"מנת הארטישוקים משלבת בין הפריכות של הארטישוק הצרוב לבין הלבנה החלק-חמצמץ, כשסלסה עגבניות מוסיפה טוויסט של רעננות..." שפרה צח מגלה בקפה לואיז סניף כפר סבא את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות, עונתיות המבורכות ביצירתיות מתפרצת ומפתיעה
"עוד מנה בהשפעה טורקית היא ה"קאצ'מק" – מעין פולנטה סמיכה ועשירה, על בסיס קמח תירס, תפוחי אדמה מבושלים ושמנת, שמאפיינת את האיזורים הגבוהים והקרים..." שפרה צח חזרה מטיול מרתק בין נופיה הקסומים של מונטנגרו, וכמובן גם עם המלצות למה כדאי לאכול במדינה מיוחדת זו
"מנת הלביבות שלי כוללת שלוש לביבות שמנמנות-שחומות שכל אחת מהן נחה, בקונטרסט צבעוני, על עיגול לבן של רוטב שמנת-חזרת שמוסיף עוד טוויסט למשחקי הניגודים של חם-קר פריך-חלקלק..." שפרה צח מגיעה לגראונד קפה קרית אונו, ומוצאת מקום "שכונתי" כזה שכולם נפגשים בו, עם תפריט המתחיל בנשנושים ומסתיים הארוחה של ממש
"בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית..." שפרה צח מצאה את המקום שמציע את הארוחה הכי ישראלית שיש - מדזו הרצליה פיתוח
"וכקונטרה לעדינות של הלברק, הצלחת השניה מציעה לנו את המוצקות והנוכחות של פילה לוקוס 350 גרם עשוי בתנור בתיבול מינימליסטי של שמן זית, לימון, שום ורוזמרין ולצידו פירה חמאתי וטעים..." שפרה צח ובן הזוג נשאבו אל תוך עולם הים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב
"את אגף הצמחונות ייצגו פטריות שלמות מטוגנות בטמפורה פריכה עם רוטב איולי-פסטו, את הדגים – פתיח אלגנטי של טרטר סלמון בוויניגרט יוזו ועשבי תיבול ולצידו מטבל אבוקדו עדין..." החגיגה עוד חודשיים אך את ההכנות מתחילים כבר עכשיו - שפרה צח יצאה לבדוק מקרוב את תפריט האירועים של מיתוס תל אביב. כעת רק נותר לה לקנות את השמלה
"שתי פרוסות מפולטות של דג – במקרה זה סי באס, שבשרו הלבן ממש נמס בפה, והוא מקבל בשמחה מילוי ארומטי של ירקות שורש קצוצים, טובל ברוטב שמנת קטיפתי..." שפרה צח מגלה את הקסם של קלואליס רמת גן: יוקרתית בקו אלגנטי, ויטרינה המציגה לראווה את שוכני הים, היצע יינות מרשים ומנות המלאות ביצירתיות של השף ויקטור גלוגר. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"במנת הטרטר שם המשחק הוא הפתעה. על הצלחת מונח מעין כדור, עטוף רצועות מנגו בצהוב-כתום. רק עם החיתוך מתגלה הטרטר - דג אריצ'ולה נא קצוץ עם עשבי תיבול..." שפרה צח "עלתה" על סוד ההצלחה של טורקיז תל אביב: מיקום מושלם עם נוף לים הכחול, תפריט שלא מפסיק להפתיע ולהתחדש כבר עשרים שנה ושירות מוקפד
"פרוסות הגבינה המושחמות-חמימות מונחות על מצע לבנה-צאן חמצמץ, וכל הלבן-לבן הזה מעוטר בכתום של קרם פלפלים קלויים, אדום של עגבניות שרי וירוק של עלעלים טריים..." שפרה צח מגיעה לפיש מרקט בתל אביב ומגלה מקום יפהפה בצבעי כחול ים ולבן של חופש, תפריט חלבי-כשר המתמחה בדגים ומוזיקה יוונית סוחפת.
"הדג מגיע כנתח נקי מעצמות, מונח בראש "עוגת" תפוחי אדמה קריספיים ומעוטר ברוטב שמנת וחזרת, בחריפות מתונה שמחמיאה לטעמו העדין..." אומנם קצת באיחור אבל בשיא הסטייל - שפרה צח ובן הזוג חוגגים יום נישואים באחת המסעדות הכי מדוברות בתל אביב - קלארו, המציעה מטבח ים תיכוני מטורף. מזל טוב!
"בצק דקיק עד שקיפות, מקופל לכיסונים בגודל שמתאים לחיסול בביס אחד, במילוי ארומטי של פטריות וכרישה, בוזקים גזיזי עירית וטובלים ברוטב שמנת עם תרמילי אפונה טריה, שמוסיפים להם צבע ורעננות..." רביבה וסיליה ברמת השרון התחיל כבית קפה קטן ושכונתי לפני שלושים שנה, והיום מדובר במוסד קולינרי מוכר ואהוב. שפרה צח והבת בארוחה שכולה עושר של טעמים ומרקמים. נרשמה גם נוכחות של "אנג'לינה" אחת!
"מנה פופולארית נוספת היא שוקי אווז, שקיבלנו אותם שחומים, עסיסיים ולא שומניים, לצד אורז מבושל בירקות וערימה של חזרת מוחמצת שתרמה טוויסט עוקצני משלה..." שפרה צח במסע קולינרי מרתק בן חמישה ימים ברומניה, מסע בו מככבים להיטי המטבח הרומני העשיר בטעמים וניחוחות. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
"שדרת צלעות ענקית שהושרתה שבע שעות במרינדה על בסיס טריאקי ואז בילתה עוד כמה שעות במעשנת. התוצאה היא בשר שחום מאוד ורך עד שהוא נפרד מהעצם למגע מזלג..." ריו גרנדה בתל אביב מתהדרת בתפריט בשר משובח, באווירה של דיינר אמריקאי תוסס ובהמון אלכוהול טוב. שפרה צח מצאה את "גן העדן לקרניבורים". אוהבי הבשר - סעו לשם מהר!
"פילה מוסר שלם במשקל 200 גרם, עשוי על הפלנצ'ה, טובל ברוטב לימוני על בסיס נענע קצוצה, גינג'ר, שמן זית ופיסות לימון ומוגש על פירה. ככה אני הכי אוהבת את הדג שלי. מינימליסטי, מדוייק וטעים ביותר..." שפרה צח במשחקי ים-יבשה בחצר גולדמן, המשיקה בימים אלו תפריט קייצי חדש על רקע הנוף הקסום של חוף הים המרהיב של יפו
"סלט שורשים, שמשלב שני סוגים של נבטים עם "גפרורי" גזר, צנון וקולורבי וטאצ' פריך של בוטנים ושומשום, והסוד שלו הוא ברוטב איולי-צ'ילי שקושר את כל אלה יחד למנה שלא הפסקנו לנשנש עד לקרקעית הקערה..." במתחם נגה ביפו, מול קופות תאטרון גשר, שפרה צח מגלה את ימאדו, מסעדת שף המוצפת בים של טעמי רחוב אסיאתיים כובשים. מסע למזרח הרחוק בלי להחתים דרכון (או לאבד אותו)
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 20.5 – 11.6? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים
"סוקו – תבשיל פיקנטי של פטריות עם עלי מנגולד ביין אדום, ואזיס טולמה – גלילות מהודקות של עלי מנגולד ממולאים אורז ומבושלים ברימונים, וגלילות חצילים במילוי מחית אגוזים..." שפרה צח מגלה את רזי המטבח הגיאורגי הקסום בראצ'ה, הגרוזינית החדשה שפתחה דלתות בנווה צדק תל אביב. בסוף הערב לבטח תרגישו חלק ממשפחה גרוזינית מחבקת וחמה!
"בצק ששומר על רכותו וחובק בתוכו כמות נדיבה של תבשיל כבש וירקות שורש בבישול ארוך, עם זיתי קלמטה ופלפל קלוי, וכל אלו משתלבים למילוי עשיר ורב-טעמים..." שפרה צח מגלה את הקסם של לחם בשר תל אביב: מנות בשר משובחות, תצפית לים הכחול וכשרות מהודרת
"תלולית נכבדה של פרוסות בשר מעושן בטעם "בשרי" מרוכז, שמוגשות עם חרדל מעקצץ תוצרת בית, ברוסקטות, קורנישונים וסלט ירוק ומרענן..." מסעדת NG בנווה צדק תל אביב משיקה לראשונה בארץ את ארוחות "FARM TO TABLE" - מהמגדלים אל השולחן. שפרה צח חזרה עם רשמים מהארוחה הראשונה. אל תגידו שלא אמרנו - תזמינו כבר היום מקום לארוחות הבאות!
"מנת צלעות טלה שופעות טעם ו"בשרניות" מאוד, על תבשיל קטן של גרגרי חומוס ועגבניות ולצידן שיפוד ירקות צלויים..." שפרה צח חוזרת לאתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח, ומגלה שהתפריט פרץ למחוזות חדשים, שהיצע האלכוהול התרחב, שחדר פרטי לאירועים הושק, שיש שירות משלוחים חדש, והכל עטוף בניחוחות ועיצוב אתני-אוריינטלי, מה שמבטיח חוויה מלאת ברגעים של אושר