בשר, ברזיל, קפיריניה ומוסיקה טובה, הכל מתכנס לחוויה אותנטית בקאסה דה ברזיל, המסעדה במיקום המרכזי באילת.
מסעדת אדלינה קיימת, חיה ושומרת על מעמד יציב של מסעדת שף מובילה בגליל המערבי מזה 18 שנה, בהובלת השף רושדי דקוואר. השבוע יצאנו לבדוק בעצמנו.
יצאנו לאכל במסעדת באדולינה בזמן הרצתה, בישוב שכניה אשר בחבל משגב.
ביום שרבי של הסתיו הישראלי, נסענו בדרך הציורית והמפותלת של כבישי הכרמל לדליית אל כרמל. הזמנתי איש יקר לשיחה ונהננו מזמן איכות וקולינריה ועל כך בכתבה הבאה.
למרגלות רכס הכרמל, בין הר לים שוכנת מסעדת בשרים מזה 16 שנה. המקום לאוהבי הבשר, למטבח פשוט ואמיתי, לא מתחנף אשר נשאר נאמן למקור. כל מה שצריך לחוויה מושלמת של בשר, יין ואווירה טובה. קרין אביב ובן זוגה נהנו מבשר ועוד קצת בשר, יין מעולה ושירות יוצא דופן.
בין מטעי המנגו, הליצ'י והלימון נמצאת פנינה שמתאימה את עצמה לכל סוגי האירוח ולכל סוגי האורחים. קרין אביב קפצה אחרי עבודה באיזור לטעום ולספר קצת על קולינריה בעמק הירדן.
גליאנו היא מסעדה איטלקית בצפון הירוק המציעה תפריט המבוסס על פיצות, פסטות, סלטים, בשרים ודגים, וקינוחים מעולים. הכל בניצוח ביד רמה של השף גיא בן שמחון. קרין אביב ובן זוגה נהננו מערב של אסקפיזם והמריאו לאיטליה לשעה קלה.
ג'יוקוסו הוא בדיוק המקום שתרצו לצאת אליו עם חברים. מסעדת השף החדשה של השפים רועי גרבר ושחר גדסי. תפריט חדשני בהשראת המטבח האיטלקי ובו מנות מגוונות אליהן מותאם משקה אלכוהולי ובחלקן האלכוהול משולב בתוך המנה.
"פילה דניס על מצע עדשים שחורות, קרם שום וג'ינג'ר. בין העדשים לדג היו שלל ירקות ירוקים. הפילה היה צלוי קלות ופריך והשתלב באופן נהדר עם הירקות והקרם..." קרין אביב גילתה מה הופך את קימל בגלבוע לאהובה ומחוזרת: מיקום מנצח בלב אזור כפרי עם נוף מרהיב הניבט ממנה, מנות נדיבות כמותית, אוכל טעים ומדויק של השף וניחוחות של פרובנס
"הנחנו בצד את כל עניין הקלוריות והדיאטה, והתפרענו עם פיצה ארבע גבינות שחיברה בין מוצרלה, פרמז'ן, בולגרית ועיגולי גבינת עיזים. כל זה הגיע על בצק דק, ורוטב עגבניות עדין..." היא נפתחה לפני מספר חודשים וכבר תפסה לה מקום של כבוד בקרב תושבי הצפון. קרין אביב מבלה ערב איטלקי משפחתי בגוסטה די נונה בקיבוץ מורן
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
"מזמינים את 'סירת הטעימות' החובקת בקרבה ארבעה מיני המבורגרים בטעמי טלה, בקר, עוף ואנטרקוט. המבורגר הטלה מגיע עטוף בגבינת עיזים, העוף מוקפץ עם בצל ופטריות, על האנטרקוט נמסה גבינת צ'דר כתומה ועל הבקר קונפי שום..." קרין אביב ואיש הרדיו נעצו שיניים בהמבורגרים המושחתים והעסיסיים של ארט בורגר במעלות תרשיחא. כאן משאירים את ספירת הקלוריות מחוץ לדלת!
"הבשר בושל לאורך זמן רב והיה רך מאוד, והשילוב עם הירקות רק הקפיץ אותו מעלה. מנה מנחמת מאוד, משביעה, כזו המזכירה את האוכל המסורתי של אימא..." גאורגיה בחיפה יודעת לתת שואו מטורף עם מאכלים אותנטיים סוחפים, משקאות מארץ המקור, הופעות חיות של אמנים גאורגיים, וכמובן, נוף מהפנט למפרץ כולו. קרין אביב הצטרפה למשתה הגאורגי הכי שמח בעיר
"הטריו שלנו כלל מיני-צ'יזבורגר עם תערובת מיוחדת של המון גבינות, מיני בורגר ג'ק דניאל'ס - המבורגר אמריקאי קלאסי עם רוטב ג'ק דניאלס, בצל כבוש ואננס, והאחרון מיני-מקסיקנה עם תערובת מיוחדת של חלפיניו וצ'דר..." קרין אביב יצאה לבדוק מקרוב את סטייק בר, התוספת החדשה והמרעננת בעיר התחתית של חיפה. מכורים לבשר - אל תפספסו את המקום הזה!
"חציל חרוך על האש על מצע של עגבניות שרי וטחינה עדינה - שילוב נעים ומאוזן של טעמים. מזל שנותר לנו מהפוקאצ'ה כך שטבלנו אותה בנוזלים שניגרו מהחציל ומחבריו לצלחת..." קרין אביב ובן זוגה הגיעו למסעדת השף וילה וי בחד נס וזכו לחוויה קולינרית מענגת וסוחפת שלא נופלת מכל חווית אירוח במסעדת שף במרכז הארץ
"השידוך בין נתחי העגל והשמנת לכמהין השחור היה מוצלח, והורגש שיד מקצועית ידעה ללהטט בין חומרי הגלם בעלי הטעמים הדומיננטיים בצורה כזו שלא פגעה באף אחד ממרכיבי המנה..." קרין אביב יצאה לבדוק את התוספת החדשה לעיר התחתית של חיפה, טרטוריה ונציאנה, וגילתה מסעדה איטלקית אותנטית עם תפריט אוכל מדויק
"הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל..." קרין אביב חוזרת שוב ללה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב, האיטלקית שמציעה אוכל לא יומרני אך מדויק להפליא, מנות מצוינות ובלי הרבה רעש וצלצולים
"שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד..." קרין אביב יצאה להכיר מקרוב את צ'יז בר אוכל, התוספת המרעננת החדשה לעיר התחתית של חיפה, המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי עם פרשנות ישראלית
"פפרדלה סלמון מיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה בזכות מרכיב התרד. הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים..." רפאלו בחיפה עוטפת באהבה את כל המכורים לז'אנר האיטלקי ומציעה תפריט מסורתי בשילוב עם נגיעות עכשוויות. קרין אביב מרגישה כמו במסעדה כפרית בלב טוסקנה
"ארטישוק א-לה רומנה שהוגש עם ירקות שורש ועגבניות מיובשות בבישול ארוך בשילוב עלי בזיליקום על מצע ריקוטה ביתית עם תיבול של מיץ לימון ושמן זית. את הריקוטה מכינים במקום והטריות מורגשת. אופי הגבינה מאפשר לה לספוג את הטעמים שמסביב..." העיר התחתית של חיפה מתעוררת לחיים - קרין אביב מגיעה לוניה ביסטרו, שמצליחה לשמר את מסורת האוכל החיפאי לצד חידושים מבריקים
"הניוקי, מלבד ביצוע מדוייק, נצרב קלות משני הצדדים, דבר שהוסיף קראנצ'יות לקוביות הנפלאות. בין לבין פוזרו מעל לרוטב המסקרפונה והפרמזן פרחי ברוקולי ועגבניות..." הלב של פופינה נמצא במטבח הפתוח בו מלהטט השף אוראל קמחי מנות לא שגרתיות, טעמים נועזים ויצירתיות מתפרצת. קרין אביב חזרה עם טעם של עוד מפופינה שבנווה צדק, תל אביב
"סלט אספרגוס טרי שכלל אספרגוס קראנצ'י בליווי רוקט, עגבניות שרי וגבינה כחולה. המנה כוללת שילוב של טעמים עדינים המהווים מנגינת רקע לגבינה הדומיננטית. השילוב ביניהם מאוד מאוזן ומאוד טעים..." מורל טאפס עולמי ויין נפתחה לאחרונה ברחוב הנמל בחיפה, ומביאה רוח חדשה לעיר התחתית. קרין אביב שיחקה בכמה משחקי אוכל טעימים
"הדג מגיע לאחר השרייה בליים וטקילה ושודך לאבוקדו, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל חלפיניו וכוסברה. עם מנה כזאת להתחלה, לא יכולנו לבקש יותר..." קרין אביב חוזרת למקסיקנה בתל אביב, ומרגישה הכי קרוב לחופשה חלומית במקסיקו הכוללת רביצה על החוף, מול ים כחול, עם כוס טקילה ביד ואוכל מקסיקני המסעיר את כל החושים. מי מצטרף אליה?
"ההמבורגר של דן, הקרוי על שם השף של המסעדה, היא מנה המשדרגת את ההמבורגר הקלאסי, ובה הקציצה מכוסה בפלחי אבוקדו, ריבת בצל וביצת עין..." BP שבמפרץ חיפה כובשת את האזור ומציעה את ההמבורגרים הכי טעימים שיש, ועוד שפע הפתעות מפנקות. קרין אביב יצאה לבחון מקרוב מה מתבשל במטבח של BP. נרשמה התלהבות רבה!
"הפאייה הטבעונית הוגשה במחבת ברזל לוהטת ובה אורז בר לצד אורז מלא, שעועית אזוקי, פטריות מאי-טאקי ושמפיניון, בצל, כרוב קייל והכל נעטף ברוטב חלב קוקוס יחד עם גילופי ירקות שורש..." קפה לואיז בקריית טבעון מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. קרין אביב התמכרה, מי מצטרף אליה?