''אזני ההמן של לחמים נאפות במקום, מבצק פריך על בסיס חמאה, אותו מרדדים עד שהוא נעשה מאד דק. כאן דוגלים בכמה שיותר מילוי וכאוהדת מילויים, הערכתי מאד את ההעדפה הזו...'' עיינה גל וידידה החליפו מידע ועדכונים בלחמים
''לבסוף הבנו מדוע טעם הטירמיסו מיוחד כ''כ. הוא פשוט טומן בחובו את טעמו המשובח של קפה טאצה ד'אורו האיטלקי המקורי, והבסיס למחלוקת רבת השנים בין בני משפחה איטלקית אחת...'' עיינה גל גילתה את סוד הקסם בטאצה ד'אורו בת''א
''אני הסתערתי על ארוחת הבוקר העשירה שלי, ונשנשתי מהלביבות הטעימות, וטל דחף את המבורגר בלי למצמץ...''. עיינה גל מנסה להבין מהם הרכיבים הסודיים, שהופכים את דה סטריטס התל אביבי מסתם עוד בית קפה, לבית קפה שווה באמת
''אנחנו בחרנו להתנסות בבנטו סלמון, וקיבלנו מגש עם פילה סלמון בגריל ברוטב פונזו, אורז עם ירקות, סלט, וארבע אינסייד אאוט של גזר ומלפפון עטופים בסלמון...''. עיינה גל התוודעה במסעדת בנטו אל הגרסה היפנית לקופסאות טייק-אווי
''בכל המנות מורגשת, בדיוק כמו שהבטיחו לנו, הים תיכוניות של ישראל - בשימוש בעשבי תיבול מקומיים, לדוגמא. עוגת הדניס של אספי הייתה קלילה וטעימה, והפילה שלי היה נהדר גם הוא...''. עיינה גל ציינה את פתיחת השנה במסעדת הסוכה הלבנה
''ריח חזק של בירה חוצלארצית רחוקה עמד באוויר, מעל חבורת תיירים מזרח אירופאים אדומי-חוטם שישבו ודיברו בעליזות, ואני בבת אחת הבנתי למה מירב התכונה. אין עוד מקום כזה בתל אביב...''. עיינה גל שבה עם רשמים מפראג הקטנה שבתל אביב
''אני שתיתי אפל מרטיני, שידוע ביכולת שלו להתל בבחורות רכות ולהפוך אותן למאוד עליזות, בלי שהן מרגישות בכלל שמשהו השתנה...''. עיינה גל יצאה לערב בנות בבנקס, בר תל אביבי, הנע בין מועדון הופעות בתחילת השבוע, לבר שכונתי בסופו
''הארוחה הייתה מוצלחת: מרק מיסו טעים, סלט עגבניות ופטריות מרענן, ורול של מנת הבית, מושי מושי - רול סלמון עם אבוקדו וגזר, עטוף במנגו...''. בין המסעדות באזור כיכר רבין, איתרה עיינה גל את מושי מושי, סושיה שכאן בשביל להישאר
''המשכנו עם צלחת מלאה כל טוב, בה נחו ארבע מנות מבושלות: מפרום, כרוב ממולא בשר ואורז, קציצת עוף וממולא נוסף של תפוחי אדמה ובשר...''. עיינה גל גילתה במסעדת גואטה מאכלים טעימים להפליא, שאת שמותיהם לא שמעה לפני כן מעולם
''מגש טעימות יפני, הביא עימו מגוון מנות מהמטבח היפני לזוג. היו שם טונה צרובה, דים סאם, פטריות שיטאקי מטוגנות, פילה סלמון, פאנקו פיש ועוד מיני מטעמים...''. עיינה גל חיפשה פתרונות סושי ברמת גן, ומצאה ביוקו אונו הרבה יותר
''הקרוקטים בקרם פלפלים ממולאים בבשר סרטנים שאין טעים ממנו, והם נחטפים כמו לחמניות טריות מהצלחת שלהם...''. כל מה שעיינה גל צריכה בשביל להרגיש בברצלונה, זה חבר אחד, טיול קסום אחד בסמטאות העיר, וארוחת טאפאסים אחת, בתהל
''הזמנו קבב. וקציצות הבית. וגם כבש בתנור, שיהיה. הכל היה טעים מאד. קציצות מתובלות כהלכה, קבב עשוי על האש כמו שצריך, והכבש- תענוג. רך, עסיסי ומלא טעם...''. עיינה גל שבה ממסעדת מונקה עם כמה תובנות על המוסד היפואי הוותיק
''הקיורטוש מוגש חלול, בטעמים: אפשר להוסיף עליו תוספות מגוונות מבחוץ, כמו קינמון או וניל, ויש קיורטושים שהתוספות שלהם מגולגלות כבר יחד עם הבצק, כמו שוקולד...''. עיינה גל חזרה מחופשה בברצלונה היישר לבית קיורטוש המאפה ההונגרי
''האוכל היה טעים, טעים ממש: השקשוקה הייתה נהדרת, הירקות האפויים היו מתובלים כהלכה וכל המרכיבים של הארוחה עבדו טוב זה עם זה...''. בבראנץ' של חטאים מתוקים הבינה עיינה גל, סוף סוף, עד כמה החטא יכול להיות מתוק, ונעים, וטעים
''אחר כך טועמים קרפצ'יו חציל נהדר עם פרמז'ן, וגם מנת אנטי פסטי מעולה של ברזאולה ומלון עם פרמז'ן, ארוגולה ושמן זית...''. עיינה גל נפרדה מהחבר, ומהארץ, במסעדת רוסטיקו בתל אביב. היא נוסעת רק לשבוע, אבל יהיה קשה
''כל אחד הזמין, כמובן, בירה שונה - זאת הפריבילגיה כשיושבים במקום שמציע כל כך הרבה סוגים של בירה מהחבית...''. החבר של עיינה גל רצה לראות את המשחק. היא עצמה רצתה לראות חברים. באוונגרד שבת''א שניהם באו על סיפוקם
''אני קיבלתי פנקייק שבבצק שלו היה מעורבב הרבה מאד תרד. זה היה ממש טעים, ואני חשבתי שהתרד היה ממש במקום וביחס מושלם לכמות הבצק...''. עיינה גל, שעד היום הפנקייק שלה שחה ברוטב שוקולד בלבד, החכימה במייפל פנקייק בר
''אחר כך זללנו סלט. נו, סלט. אלא שזה לא היה סתם סלט, זה היה 'סלט גידי'. היו בו גבינת פטה, אגוזים, מקלוני סלק, והעושר הזה כוסה ברוטב ויניגרט אדום...'' עיינה גל גילתה את בית הקפה של גידי, פנינה קטנה בלב רמת גן
''בסלט 'פנינת הירקון' היו עלי חסה ופטריות מטוגנות, אבל הלהיט היו כדורי הגבינה המצופים בצנוברים שנחו מעל. גם בריאות, גם טעים, גם משביע...''. כפרס על התמדה בריצה, פינקה את עצמה עיינה גל בארוחה באוסישקין רסט קפה
''ביקשנו כמנת פתיחה בטטה, קישוא וחציל אפויים עם גבינות. קיבלנו צלחת עם מנה פשוטה, ויחד עם זאת כל כך גאונית, שקשה היה שלא לומר 'איך זה לא חשבו על זה קודם'''. עיינה גל גילתה את אוסלנדר, קפה ביסטרו מיוחד, לגמרי במקרה
הכוונה היתה לנשנש קצת מנות ראשונות וזהו. אלא שלוח הספיישלים קרץ לנו, אז ביקשנו קרוסטיני פטה כבד. לשולחן הגיעו ארבע פרוסות לחם קלוי ועליהן נתחי פטה נימוח מושלמים, ופתאום התעורר לנו התיאבון. פשפשנו עוד בתפריט הראשונות והחלטנו פה אחד: מי אם לא הקרפצ'יו ישביע את רעבוננו?
הכניסה ל''בבית של רפא'' מחופה בעצי תות עמוסי עלים ופרי בעונה זו של השנה, ותחתיהם בצל פזורים שולחנות. פנים המסעדה רומנטי אף יותר, ואנחנו מבינות מדוע המקום מושך אליו זוגות: בית אבן, עיצוב קלאסי ומהודר. איזה כיף שיש משברים, שכשהם נפתרים אנחנו יכולות (ואף חייבות) לפנק את עצמנו במקום כזה...
למרות מאמצי, אני לא מצליחה להיזכר בשום אופן איזה טעם מזכירה לי העוגה, אבל מקווה שהיא לא תיגמר לעולם או לפחות עד שאזכר. אבל היא נגמרת, עם הטעם הנוסטלגי הזה שאני לא מצליחה לפצח. ואז, דווקא המלצר האוסף את הכלים באדישות, פולט את המפתח לזיכרונותי. ''זה קצת כמו עוגות ביסקוויטים'', הוא אומר ואני מתחילה להתרגש. ''כן, כמו עוגות שכבות של יומולדת, שאמא מכינה ולא אכלתי מגיל עשר''. גל נוסטלגי וחמים עוטף אותי ופתאום אני מבינה את אופיר, בשביל טעם כזה שווה לחזור שוב
לירון החליטה להיות אמיצה ולטעום את זאב הים העברי, ואילו אני, שמרנית שכמותי, הזמנתי אסקלופ וקיבלתי גלילת חזה עוף ממולאת בפטריות ורוטב חרדל. כך גיליתי שגם מנות עם שמות סטנדרטיים עשויות להפתיע, במיוחד כשיושבים במקום לא סטנדרטי כמו הדרל'ה. זאב הים של לירון הגיע שזור ומצופה כמובטח בתפריט והיא פרמה אותו בעדינות וטעמה ממנו בסקרנות מהולה בהתרגשות, בכל זאת, זאב ים...
מה שנחרת בזיכרוני מהסיפורים ששמעתי על מטילדה הוא שהמקום ביתי אבל בסטייל. ואכן, בתפריט המיוחדים שהוא תפריט נוסף לזה הרגיל היו גולאש, תבשיל בקר ביתי, מוסקה ועוד מאכלים עם ממטבחה של אמא. יסמינה בחרה את המוסקה, אני בחרתי כבדים עם אורז ובטטות. שתינו בחרנו גם להתרענן עם שייק טבעי