''אנגלז הוא מוס שוקולד עם גנאש שוקולד לבן באמצע, במעין גומחה, עם מזיגת שוקולד לבן חם. וואו!!...'' נדב אבידן גילה את גן העדן האבוד בקונדיטוריה טרימולין, ונשבע אמונים לכל בית קפה שיזמין ממנה קינוחים
''שלוש הצלחות שהתרוקנו מהר וביעילות, עד כדי כך שבזמן ששקעתי בהנאה באכילת הלזניה שלי, שרון העלימה את סלט הברדו שלה מהצלחת כגזר ביום השפן...''. נדב אבידן בילה דייט מוצלח עם בחורה טבעונית בבית הקפה ברדו שבפולג
''כחמש דקות לאחר שהתיישבתי הונח לפניי וופל בלגי, צלחת לתפארת עם כדור גלידה, וופל גדול, וארבעה הררי קצפת. זו ארוחת הבוקר שלי, ויגיד מי שיגיד שזה לא בריא..''. נדב אבידן פתח בוקר של כיף בבריזה קלדרון, מול הים של ראשל''צ
''ובאווירה כזו, הגיעו לשולחן הבשרים, בצלחות עמוסות, והכל מוכן לשוב ולהתמלא לדרישתנו, מה שקרה די מהר - ככה זה, כשטעים, מבקשים עוד, כמו במטבח של אמא....''. נדב אבידן מצא לעצמו כמה זוגות של הורים אלטרנטיביים בבית היין
''הכו בתופים, צאו במחולות, רשמית זה הוכח: לליאונידס השוקולד הטוב ביותר שאי פעם טעמתי. פשוט כך''. נדב אבידן הבין בלאונידס מה יאמר כשישאלו אותו, איך פינק את עצמו לאורך החיים הללו. הוא אפילו ניסח את התשובה בחרוזים
''וכך התחיל מסע האלכוהול - בשבילי קמפרי הדרים, ולאייל רזי קולינס. שניהם מעולים, שניהם נגמרו די בקלות...''. נדב אבידן חיפש מקום עם אוכל טוב, הרבה אלכוהול ואווירה מצוינת לחגוג בו יומולדת לחבר. הפתרון: לוקאס, בר מסעדה
''מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד...''. נדב אבידן הצטייד בשדרת האוכל של מתחם טיב טעם בראשל''צ במזון לשבוע שלם. היה הרבה, טעים, ומשתלם
''ראשונות הגיעו לשולחן שתי מנות מעוצבות להפליא, ומעוררות יצר הסתערות בלתי נשלט. קיפוד שוקולד לבן, ולגו שוקולד...''. נדב אבידן הצליח לאושש ידידה טובה ומבואסת בקפה-קונדיטוריה ביסקוטי תל מונד. זה לא היה מסובך
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים
''העיקריות הגיעו: טאנג'יה מראקשיה, שוק טלה עם בצל, לימון כבוש וכמון, אפוי בכד חרס; ומרוזיה-טאג'ין - תבשיל קדירה המבושל בישול איטי מאוד בכד חרס - עם בשר טלה במרקחת בצלים, צימוקים ואגוזים. כאן כבר ידענו בוודאות: אלוהים, יהיה גבר או אישה, הוא כנראה מרוקאי. אחרת, למה שייתן להם את כל המתכונים הכי שווים?''. נדב אבידן התארח במסעדת דארנא של אילן סיבוני, לשעבר השף של מלך מרוקו, והרגיש בעצמו מלך ליום אחד
''זה לא היה מעין קסם מיוחד, או אגדת דיסני קטנה וחמודה. כל מה שהיה צריך זה מישהו שיהיה סבלן, ולא ידבר אליי כאילו אני זן נחות בגלל חששי מהמטבח...'' נדב אבידן התגבר על פוביית הבישול שלו אצל השף סטפן, מביסטרו בר קרוסל
''והנה זה התחיל: חציל בלאדי, לחם שום, אמפנדס פטריות וגבינת קממבר, קונפי ארטישוק עם טרטר טונה אדומה.... יש צורך לעצור כאן לרגע, ולהסביר איך זה הולך. מגיעות כ-2 מנות לשולחן, אנחנו אוכלים, מחליטים שזו המנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו, וחוזר חלילה...''. נדב אבידן ניסה לשכנע את קובי מקציאנו, השף של מסעדת סול הירושלמית, לעבור לגור איתו ולבשל לו כל יום. הוא לא הצליח. ירושלמים - הרווחתם
''למנה הראשונה: מנת כדורי ריזוטו ואורז בר עם מוצרלה ופרמזן. מנה מצוינת, טעימה מאוד, הממלאת את ייעודה של מנה ראשונה...''. נדב אבידן מבקש להודות לחברים שלחו אותו לטאצה ד'אורו בתל אביב. במקום פרחים, הוא קנה קפה
''בנימה קצת יותר נינוחה, הגיע תור המנות העיקריות. אני הזמנתי את הלזניה הבשרית, מנה מצוינת שמזמן לא יצא לי להיתקל בה מוכנת כהלכה, וכאן היא ממש הפתיעה לטובה. איתמר מצידו הלך על הקורדון בלו - נתחי חזה עוף בציפוי פריך במילוי פטריות, בצל ועשבי תיבול, שהוגשה עם אורז ורוטב יין אדום שהיה נפלא....''. נדב אבידן מצא את רפאלו, שבראשון לציון, כמקום האידיאלי להתאושש בו מתלאות החיים, ולהתעודד
''פתחנו את הערב עם מוחיטו ליצ'י וקוקטייל פינק. שניהם היו מעולים, והבנו שגם כאלו משקאות צריך לדעת להכין...''. נדב אבידן גילה בכפר סבא את הבלגו בר, שמגדיר מחדש את המילה ''שכונתי'', וששווה להגיע בשבילו מתל אביב
''האוכל בסנגם פשוט מעולה... שילוב של תיבולים עדינים, מדויקים להפליא, עם טיגון לא מוגזם, וגודל מנה אופטימלי ולא מעיק....''. נדב אבידן ביקש, בחשש קל, להתנסות בחווית האוכל ההודי במסעדת סנגם - והפך לתלמיד חרוץ ונלהב
ועושה שם פלאים. נדב אבידן חזר נפעם מדונטלה, מסעדה איטלקית כשרה, המציגה תפריט מפתיע בנוף המוכר של האוכל האיטלקי: ''הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד''.
ממעמקי מוחו המבוסם מנסה נגב אבידן לדלות פרטים על ביקורו בביסטרו-בר באגסי שבפלורנטין: היה שם בר. היה שם אוכל טוב. היה שם בירות, וקוקטיילים, ושוטים, ועוד כל מיני סוגים של אלכוהול. היה שם כיף. איזה מזל שהוא רשם הכל
''חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, והדג היה לא פחות ממדהים...''. נדב אבידן מסביר למה נחשב היקב לקפה-מסעדה מוביל בתחומו בנתניה
''אני התאהבתי בפאולנר, בירה מצוינת, שרק בגלל הכמות ששתיתי ממנה איני זוכר עליה פרטים נוספים, ויובל נשבה מייד בקסם של הגיוסר..''. נדב אבידן מנסה לדלות ממוחו המבוסם פרטים על לה מורס. דבר אחד בטוח – היה כיף