"סלט מנגו ירוק עם אטריות אורז, עשבי תיבול, נענע, בזיליקום תאילנדי, בצלי שאלוט מיובשים, שרימפס חלוט ורטבי דגים וצדפות. כל המרכיבים השתלבו נהדר לכדי חריפות טובה שפתחה לנו את כל הצ'אקרות...". עם שמות מנות אקזוטיים, עיצוב המכניס לאווירה, תור המתנה ארוך בכניסה ואוכל שעולה על כל דמיון - וונג היא אכן הדבר הכי חם בעיר הגדולה. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את הקסם של וונג תל אביב
"כיסונים קשיחים בדיוק במידה הנכונה, במילוי בשר צלעות מעולה שעבר בישול ארוך של ארבע שעות עם ירקות שורש ורוטב בורדולייז: יין בורדו, ציר בקר וחמאה. וכל העונג הזה הוגש עם ברוקולי ופירה קטיפתי...". ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב את תפריט הקיץ ב-ARIA, ביסטרו אורבני-עדכני בתל אביב של השף גיא גמזו, וחזר עם כמה תובנות על אוכל ואלכוהול
"ספינת הדגל של הראשונות, סלט ארטישוק, סלק וגבינת סנט מור. מנה נהדרת שבאה טוב עם כל משקה. הארטישוק היה בשרני וחמצמץ, והשתלב נפלא עם הסנט מור הדומיננטית והסלק הצלוי המתקתק...". חגיגות משחקי היורו לא פוסחות על ליאור פנחסי, ש"אורז" חבר ומגיע לנישה 166 בתל אביב. אז אוכלים או רואים את המשחק?
"הענק הירוק הוא גאוות הבר ובצדק. קוקטייל טריקולור יפיפה וגרוס על בסיס אבסינת, ליקר מלון, ספרייט ונענע...". ליאור פנחסי מגיע לפאב השכונתי, זאייצ'יק שברחוב נחלת בנימין בתל אביב, ונהנה מערב גדוש באלכוהול, טוסטים מושלמים, אווירה טובה ומוזיקה משובחת
"הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר...". ליאור פנחסי התמוגג מהעיצוב המינימליסטי והתמכר לטעמים האוריינטליים המרגשים של אויאמה פתח תקווה. ועכשיו - לרגל חגיגות העשור, השיקו תפריט אסייתי חדש. לחיי העשור הבא!
"צוואר טלה על המחבת עם שערות קדאיף, חמוציות, חלמון ביצה, שקדים וצנוברים שנתנו קריספיות, חלווה וסילאן. טעם הטלה לא השתלט על המנה, ולאוהבי מתוק כמונו זו הייתה חגיגה בפה...". ליאור פנחסי מוקסם מקסיופאה שביפו העתיקה - מסעדת חומוס שף חדשה, המציעה מנות גורמה יפהפיות לצד חווית חומוס למתקדמים
"הנתח התקבל בתשואות על-ידי בלוטות הטעם, שנהנו מטעמי העישון המרומזים, ממידת העשייה המושלמת, מהתיבול המדויק ומהבשר הכל כך רך עד שזלג מהעצם...". ליאור פנחסי נהנה מטיול קולינרי למערב הפרוע מבלי להחתים דרכון. טקסס ברביקיו שברמת החייל בתל אביב מציעה מטבח טקסני מסורתי עם מנות בשר שנצלות במעשנת מיוחדת לצד תוספות סוחפות, תה קר וכמובן שפע של אלכוהול
"הטורטיות מגולגלות וממולאות בפריחולס, מוצרלה ועוף, כשמעליהן בצבעי דגל מקסיקו סלסת אבוקדו ירוקה, שמנת חמוצה וקסו פרסקו (המזכירה גבינת פטה) לבנות וסלסה טאקרה (עגבניות שרופות) אדומה...". ליאור פנחסי מקבל שיעור מהיר על אוכל רחוב מקסיקני, ממש כאן באל טאקו, המקסיקנית החדשה והמרעננת בתל אביב
"הטעם העמוק והמעושן של החצילים השתלב עם מרקם מוס קטיפתי ועדין המחליק בפה. עומר מילר לקח מנה פשוטה בבסיסה ושדרג אותה למופלאה, לא פחות...". ליאור פנחסי נשאר עם טעם של עוד (מישהו אמר קרם חצילים?) מהביקור הסופר מוצלח במסעדת חדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"מהצלחת חייך אלינו קינוח גזר עם חלב קוקוס, חמוציות, קדאיף וקשיו שהתפצחו בפה. קינוח שונה, עדין ולא מתוק מדי, שבהחלט שווה להכניס לתפריט הקינוחים הקבוע במסעדה...". ליאור פנחסי מגלה מהו הפרויקט החדש של השף ניצן רז לבית טוקו בראשון לציון. היה מפתיע, עשיר בטעמים ומעלה זיכרונות מהמזרח הרחוק.
"פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה..." ליאור פנחסי יוצא מהעיר "ללא החניה" ומגיע לברולו, בר-מסעדה בפתח תקווה המציע אלכוהול משובח ובשפע, אוכל ממכר וסוחף ואווירה קלילה
"התענגנו על הסלמון, הקוסקוס החמצמץ, ומשחקי המתוק-חריף של הצ'ילי והתפוזים. למי שמגיע לג'ויה ונעול על פיצות ופסטות – שווה לפתוח את הראש. פשוט מנה אדירה..." ליאור פנחסי בודק את התפריט החדש של ג'ויה האיטלקית בסינמטק תל אביב
"השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה..." ליאור פנחסי בערב חגיגי ובלתי נשכח בננה - נווה צדק, תל אביב
"תקענו את הכפית עד הסוף וככל שחפרנו עמוק יותר, ככה הרגשנו את שילוב הטעמים והשכבות. התותים הם הכוכבים הבלתי מעורערים של המנה, אבל לא משתלטים עליה, אלא משתלבים מצוין עם הקצפת, הקרמבל והמרנג. מנה שכולה חגיגה בפה..." ליאור פנחסי בדייט עם אמא שכולו הנאה מתפריט החורף החדש של מקס ברנר, שדרות רוטשילד, תל אביב
"הניוקי המשובח הממולא בריקוטה, רוקפור וקשקבל התחבר מעולה עם רוטב בתיבלון פיקנטי מדויק, שבסיסו צ'ילי יבש וצ'ילי טרי, עגבניות תמר טריות, בזיליקום וזיתי קלמטה. פשוט חוויה לחיך..." ליאור פנחסי, פסטה מאיה, רמת החייל תל אביב
"לשולחן הגיעה חצי ג'בטה פתוחה גדולה ועליה בשר רוסטביף משובח, חרוך בדיוק במידה, מוקפץ עם בצל, פטריות, שום קונפי, עסיס עגבניות וטחינה. מנה צבעונית ומצוינת שעושה שמח בפה..." ליאור פנחסי, קפה חמדה שברח' אבן גבירול תל אביב
"לשולחן הגיעה פלטה רותחת עם רצועות פילה בקר, פלפלים ובצל, פריחולס – השעועית השחורה הנפלאה, אורז ליים, סלסות ובצד טורטיות (לבחירה – מתירס או חיטה) בתוך מגבת. פעלתי לפי ההוראות המדויקות של הפלייסמנט..." ליאור פנחסי מגלה את שגרירות מקסיקו הקולינרית בארץ הלוא היא מקסיקנה בתל אביב
"לשולחן הגיעה מנה ענקית של אורז ומעל בשר עגל קצוץ, פלפלים, בצל, בזיליקום ושורש גלנגל, כאשר בפסגה נחה לה מעל הכל, ביצת עין במלוא תפארתה. לאחר ערבוב, נתגלתה לנו מנה אסייתית גאה וחריפה..." ליאור פנחסי נהנה מאוכל אסייתי בג'פניקה, סניף נמל תל אביב
"הלברק בא בצניעות עם לימון ופטרוזיליה, רוטב שום דומיננטי, שמנת בצד ותוספת פירה. הדג היה פשוט נפלא. קל, נימוח ורך. ממש מרגישים את הטריות של דג שרק הבוקר נתפס ברשת הדייגים..." ליאור פנחסי לוקח את האחות הקטנה לארוחה "מן הים" בדרבי בר דגים שברמת אביב בתל אביב
"החציל הקלוי היה בשרני, עדין בטעמו ומתובל במידה. עליו נחה טחינה גולמית סמיכה ואיכותית, ומעליה עיטרו את המנה גרגירי רימון מרעננים ופטרוזיליה. בצד חייכו לנו פלח לימון ושתי פיתות זעתר שהוסיפו טוויסט קריספי..." ליאור פנחסי, המגדלור, יפו
"מנת הקלמרי הייתה שילוב לא שגרתי של הים התיכון עם המזרח התיכון: קלמרי צרובים המוגשים עם טחינה עזת טעם, פול ובצל סגול, ולצדם לחם פרנה מרוקאי פריך לניגוב מפנק..." ליאור פנחסי, ארמדילו קיצ'ן בר, תל אביב
"השמועות על הפיתה קארי של המקום כבר פרסו להן כנפיים והיא רכשה לה מעריצים מושבעים. הפיתה, שבדרך כלל אנו אוכלים אותה עם שווארמה או פלאפל, הפכה למצע מהנה ליוגורט עזים טרי, רוטב קארי, ירקות טריים, כוסברה ואיולי..."ליאור פנחסי, לונץ, תל אביב