"הבשר שנצלה בדיוק מושלם היה עסיסי בטירוף, הורגש בכל ביס, וביחד עם הלחמנייה הנהדרת וכל המרכיבים יצר פיצוץ מושלם של טעמים בפה".
ליאור פנחסי יצא לדייט ראשון במסעדת שלושת הקצבים הנתנייתית ונהנה מסלטים איכותיים ובעיקר מאחד הנתחים הטובים ביותר שטעם בחייו.
ליאור פנחסי לקח את חברו הטוב לניין בר במרינה בהרצליה במטרה לראות משחק בליגת האלופות, אבל גילה גם אווירה נהדרת ואוכל מעולה שהפכו את חוויית הצפייה למושלמת.
"מנת ווק של נתחי בקר פריכים וטעימים המוקפצים עם אטריות אורז דקיקות והמון טעמים כמו אניס, קינמון, רוטב צדפות וסויה שחורה. מנה מאוד טעימה, שהצליחה לשמור על איזון טעמים משגע, למרות הדומיננטיות של האניס והקינמון..." ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי סניף רמת החייל תל אביב. מתאילנד באהבה
"גולת הכותרת של הארוחה הייתה קרעי פסטה עם בשר ראש (לחי) מפורק בבישול ארוך עם יין אדום וציר בקר, מוקפץ עם אספרגוס ופרמזן. אין כמו מנות בבישול אִטי המרככות את הבשר ומעצימות את הטעמים...". אם חשבתם שרק בתל אביב תמצאו מסעדות שוות אז כדאי שתכירו את סילו שבחולון - תפריט ים תיכוני-איטלקי בועט ומרשים, בר קוקטיילים גדול וטאבון עצים שיובא במיוחד מאיטליה. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהשטח
"חצ'פורי אצ'רולי. איזה יופי! בצק עשוי בעבודת יד בצורת סירה, בתוכו מלית עשירה של גבינות ומעליה מתנוססת בגאווה ביצת עין. הבצק היה נפלא, והשילוב עם הגבינות והביצה הניגרת הוסיף המון. תוך שניות כל הטוב הזה חוסל...". ליאור פנחסי הגיע לאכול בסופרה ראשון לציון ונשאב אל תוך משתה גאורגי מלא שמחה הכולל שולחנות עמוסים בשלל מנות אותנטיות, מוזיקה מסחררת ורקדנים בלבוש מסורתי שלא ישאירו אף אחד יושב על הכיסא. בקיצור, היה שמח!
"לברק שלם בתנור, שישב לפני כן במרינדה ים-תיכונית של שמן זית, טימין, מרווה ושרי. מרקם הדג היה רך ועסיסי, והטריות שלו הורגשה בכל ביס וביס, כמו גם המרינדה הייחודית בה הושרה...". ליאור פנחסי מפתיע את ילדת יום ההולדת בארוחה בפיש ראשון לציון, מסעדת דגים ותיקה ואהובה, הנותנת פייט קולינרי מרשים לאחיותיה התל-אביביות, עם מנות הנעשות בהמון תשוקה ואהבה לצד פשטות ישראלית
"נתחי לברק חברו ביחד עם עגבניות צלויות, צלפים, שום וצ'ילי, יין לבן ופרמזן, למנה סופר טעימה, שהייתה עשויה ללא דופי ושכנעה בטעמיה. הדג השתדך נפלא לבצק הפסטה הנהדר, והרוטב המעודן החמיא לכל המרכיבים...". בשקט בשקט הפך בראון במתחם G תל אביב, לבראסרי של ממש, עם אוכל חמים וכפרי המחובר לאדמה ולמסורת הבישול האיטלקי. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהמקום
"טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם...". תמיד יש פעם ראשונה - ליאור פנחסי הגיע לדלאל תל אביב והתמוגג מהעיצוב האותנטי, מהאווירה העדכנית ומהאוכל בעל הטעמים המיוחדים
"גם מנת הרביולי זנב שור עשתה את העבודה, עם רביולי במילוי עשיר של תבשיל זנב שור מפורק, ירקות שורש ובטטה ברוטב ציר בקר וגבינת גראנה פדאנו. הבשר הנימוח והנהדר בהחלט קיבל עטיפה אוהבת וראויה של רביולי, שהטריות שלו הורגשה בכל ביס...". ליאור פנחסי ביקר באחות הצעירה של 'הזקן והים'. על רקע נופי הנמל והסירות, הגלים והשקיעות, תמצאו את 'סיקיליה', בעלת חלל פנימי בסגנון כפרי-מודרני, וארוחות מושקעות מהמטבח הסיציליאני. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"חלקנו פריקסה בטטה ורביולו סלק. הפריקסה התגלתה כמנה מפתיעה ונהדרת. הבטטה המתוקה והנימוחה, האפויה בתנור לבנים, הגיעה במילוי לא שגרתי של סלט טונה עם לימון כבוש, איולי טונה, פסטו וביצה רכה. וכל הכיף הזה, כמה שנשמע לנו מוזר בהתחלה, התחבר לביס מענג בפה...". ליאור פנחסי יצא לדייט קסום בקפה יפו שבשוק הפשפשים, ונהנה מחיבור בין קולינריה משובחת, אווירה משפחתית וחברה טובה. אז מתי הדייט הבא?
"השף יצא עם פלטה ענקית של זאב ים שלם המעושן במקום בשבבי עץ מייפל בשיטת העישון החם. הוא חילק לכל הסועדים במסעדה טעימה מהמנה היוצאת דופן הזאת. וואו, איזה דג עסיסי בטירוף, ממש כמו סטייק...". כשליאור פנחסי רוצה זמן איכות עם סבתא שלו, הוא לוקח אותה לפלמידה רמת גן, המתהדרת באווירה משפחתית, עיצוב המתכתב עם המנות ותפריט שירגש את כל המכורים לנפלאות הים
"כל אוצרות הים בצלחת אחת. מנה נדיבה במיוחד של קלמרי, שרימפס, מולים, קוקי סן ז’ק וסרטנים כחולים, ברוטב שמנת וירקות פיקנטי ונפלא, שהיה כיף לנגב עם הלחם. גם כאן חומרי הגלם הצטיינו בטריות ובפריכות...". ליאור פנחסי יודע איך צריך לפעול חבר אמיתי, ולוקח את מורן לאבארג' יפו, המציעה שנינות קולינרית, לוקיישן מושלם, עיצוב מרשים ומזל המאיר פנים לכל אורח
"הנתח הנפלא הזה הגיע עם אותה נוכחות משמחת של הפירה והירקות הנלווים ועם גלימה מפוארת מעליו של שלושת השרימפסים וגבינת רוקפור עשירה. השילוב המפתיע הזה התגלה כמוצלח במיוחד, והגבינה הדומיננטית רק החמיאה ועשתה טוב לנתח...". וילה מארה בחוף בת ים משלבת בין אוכל טעים, נוף לים ואווירה של חופש. ליאור פנחסי הצליח להכניע לברק של 450 גרם, ועדיין להשאיר מקום לקינוח
"תבשיל טלה בבישול ארוך עם ירקות שורש, גרגירי חומוס, טחינה, צנוברים, קרם חציל ותערובת תבלינים ארומטית. כל העושר המיוחד והמפנק הזה מוכנס למחבת מתכת, נעטף כולו בבצק נפלא ונאפה בטאבון..." ליאור פנחסי בארוחה קרניבורית כשרה בלחם בשר תל אביב, המחברת בין עולם הבשר לעולם האפייה, ובין נוף אורבני לסביבת הנמל והים. מי מצטרף?
"לא חיכינו הרבה זמן, עד שהיינו שקועים כבר באנטרקוט הנהדר שקיבלנו. נתח 250 גר' צרוב במדויק במידת העשייה שביקשנו (מדיום, אלא מה), משויש ועסיסי. גם הסינטה שהגיעה אחריו לא נפלה ממנו, גדולה, טעימה ובעלת נוכחות..." הקונספט של רשת 'רק בשר' ממגנט אליו אלפי קרניבורים הנהנים מחוויית בשרים משובחת, יין ללא הגבלה, מוזיקה טובה, תחרויות שתייה ופרסים. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב מה קורה ברשת שבה הבשר הוא השחקן העיקרי, כמעט היחידי בתפריט
"עוד התענגנו על צלעות טלה שמנמנות ועסיסיות, ששום חגיגת בשר אינה שלמה בלעדיהן; וכמובן שגם פילה היה לנו, מעדן נימוח בפה שהוכרז כמנצח של הסעודה והשאיר טעם לעוד, גם אחרי שלושה קילו בשר....". ליאור פנחסי הגיע לפיקניה בבית ינאי בלי יותר מדי ציפיות וגילה שם גן עדן מושלם לחובבי הבשר. תפעילו את הווייז ותתחילו לנסוע לשם כבר עכשיו - הנאה מובטחת!
"מנת הסקאלופס העסיסיים, שנחו על מצע ריזוטו של שום פרא, ויניגרט עגבניות פיקנטי נהדר, צ'ילי ועירית, נכנסה אצלנו מיד לפנתיאון...". ליאור פנחסי מגיע לפאסטל השוכנת באגף החדש של מוזיאון תל אביב ונהנה ממנות מיוחדות של השף הלל תווקולי המתכתבות עם יצירות האמנות העוטפות את המקום
"חלקנו גם עראיס – פיתה מחולקת לארבעה חלקים במילוי בשר טחון בתיבול ביתי עם פטרוזיליה, בצל ועגבניות. הפיתה נאפית בתנור אבן ומקבלת קריספיות נהדרת, והבשר מתבשל בתוך הפיתה ומגיר את שומניו לפיתה...". ליאור פנחסי מגלה את הקסם של 'סעידה בפארק' בחולון: אוכל מזרחי טעים, מוזיקה לא שגרתית ואלכוהול מדויק הנפגשים על שפת האגם
"הניוקי היו גדולים במיוחד ונימוחים להפליא, והיו מצוינים בפני עצמם וגם בליווי רוטב השמנת, הפטריות והערמונים, שהעניקו טעם עמוק, מעודן ומלטף. ניוקי עשיר ומענג, שעטף את הפה בטעם של עוד...". ליאור פנחסי מגיע לפיאצה תל אביב ומגלה מקום המציע אווירה כפרית-ביתית בלב העיר הגדולה, אוכל איטלקי טוב המתכתב עם רומא וקינוח אחד שפשוט אסור לפספס!
"הלזניה בולונז שהגיעה במנה גדולה ונדיבה, הייתה עשויה מאותם דפי פסטה ירוקים כמו הפטוצ'יני תרד. השדרוג הזה הפך את הלזניה למענגת במיוחד. שכבות בשר הבקר העסיסי שהתבשל בבישול ארוך, ביחד עם רוטב העגבניות ורוטב הבשמל...". ליאור פנחסי שוב נשבה בקסמיה של קפה איטליה תל אביב: מנות איטלקיות בביצוע מושלם, עיצוב מרשים ואווירה שמחה וצוהלת
"פתחנו עם מנה שובבה ומרעננת של יאם פלא טוד, עם קריספי בייבי אנשובי, עגבניות שרי ועשבי תיבול, המעטפת הפריכה של הדגיגים הקטנים הוסיפה קראנצ'יות נהדרת וכל טעמי הרוטב היו מאוד מאוזנים והשתלבו למנה פיקנטית וטעימה...". בנגקוק לא רק בחלומות - ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי, שבמתחם שרונה מרקט תל אביב
"יצא לנו לאכול עד היום עשרות, אם לא מאות, מנות קרפצ'יו, וזו הייתה אחת הטובות בהן, עם עלי זעתר וצנוברים שפוזרו מעל, זרעי עגבנייה ואיולי ארוגולה...". באחת הפינות הקסומות של יפו, במתחם נגה, ליאור פנחסי מגלה את ג'מה - פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת!
"שתי פרוסות פילה דניס צרוב על הפלנצ'ה, קריספי מבחוץ ומאוד רך ועסיסי מבפנים, עם ירקות ירוקים ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני עם עירית קצוצה, שהיה מעודן כך שלא הכביד על המנה...". מה עושים כשהחברה לא מפסיקה לספר על הטיול באיטליה? הפתרון של ליאור פנחסי - לקחת אותה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב המעניקה חוויה איטלקית אותנטית
"בשר הסרטנים הנימוח, ביחד עם עשבי התיבול, יוגורט הכבשים שהוזלף מעל ושני הרטבים המצוינים שהגיעו בצד, רוטב טרטר ורוטב עגבניות חריף, יצרו מנה מיוחדת ורעננה...". סנטה רוזה, שפתחה דלתות לאחרונה בנאות אפקה בתל אביב, מביאה את בשורת המטבח הקליפורני לישראל. ליאור פנחסי יצא לגלות מקרוב מהן ההפתעות החבויות בתפריט