"מי שהכתיבה את הטון ופירוק הדג מהעצמות הייתה חברתי הדר, שלא התבלבלה למראה הדניס השמן שהונח לפניה, נטול קישוטים בצלחת ומתובל בתערובת תבלינים סודית. הדג היה טוב ועסיסי, מלא בשר לבן נימוח ועורו קראנצ'י ומתפצפץ..." כשמתעורר חשק לדגים - הולכים לדרבי בר דגים ברמת אביב. תשאלו את יעל דור, שחזרה עם בטן מלאה בדניס, סלמון, מרק דגים עשיר בירקות, המון סלטים טריים וטעימים, וסוכריות שום מנצחות
"דג לברק גדול ובשרני במיוחד עם שום ולימון לצד פירה סגול, שהוא פירה תפוחי אדמה שהושרה בסלק שהעניק לו את הארומה המיוחדת, הטעם העילאי והצבע הנעים לעין..." עם מנות דגים ופירות ים מעניינות, תוספות מיוחדות ומרפסת קסומה המשקיפה לכיכר קדומים - אבראג' ביפו היא אופציה מצוינת לבילוי רומנטי כמו זה שארגנה יעל דור לבן זוגה
"קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר..." פשאה תל אביב מצליחה להפתיע ולרגש עם קוקטיילים מעולים, מנות גדולות ומנחמות, צוות מלצרים בקיא ואדיב, תפריט המקדש את המטבח הטורקי ואוכל עשיר בטעמים עזים. יעל דור חזרה עם טעם של עוד
"טונה וסלמון המוגשים על מצע של מיקס עשבים פיקנטי ברוטב סויה וקרמל. המנה הזו גרמה לי לחייך, אין לי דרך אחת לתאר את זה. טעמים לא מורכבים מידי שעושים שמח בפה..." אז אחרי שבילה שבוע מעבר לים, יעל דור לוקחת את בן הזוג לחלוצת המטבח היפני היוקרתי בארץ - קיוטו הרצליה פיתוח. אל תשכחו לנסות את הסאקה.
"הערב נפתח וגם העיניים עם קרפצ'יו פלמידה אדומה שהיה נהדר ומאוזן, קרפצ'יו מוסר ים בשמן זית ושמיר, כן שמיר בקרפצ'יו כמחווה למסורת האשכנזית וזה עובד נהדר..." יעל דור מגיעה אל 'השקד' בתל אביב ומגלה פנינה עם תאוות חיים ויכולת הישרדות פלאית, המציעה התרפקות על נוסטלגיה קולינרית מזרח אירופאית