''כדאי לנצל את הפסטיבל בכדי לערוך טעימות אורך של יינות מקבילים ממספר יקבים. לא בכל יום עומדים לפניכם מאות בקבוקים פתוחים שיכולים לאפשר לכם טעימות שונות ומגוונות....'' יובל בלנקובסקי, פסטיבל היין, ירושלים
''הענבים הונחו על מגשים, הוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר...'' יובל בלנקובסקי מציג יינות מומלצים לקיץ החם
''הדג היה בעל חריפות עדינה ורוטב עגבניות הטריות האדום שלו השתלב נהדר עם המצע של הפירה. לצידו הגיעה גם פוקצ'ה ריחנית עם שמן זית ועשבי תיבול...'' יובל בלנקובסקי מתרווח בכיסאו ונשבה בקסמיה של ונילה הירושלמית
בטור היין הנוכחי מציג יובל בלנקובסקי את סדרת הרזרב של יקב רקאנטי, סדרה הכוללת יינות אדומים מבציר 2006 ויינות לבנים משנת 2008, שחלקם אף נותנים תמורה מעולה למחיר. בכתבה שלפניכם, כל המידע החיוני על הסדרה החדשה
''למנות העיקריות החלטנו להזמין סלט תאנים, המורכב ממבחר חסות בוויניגרט הדרים עם רצועות תאנים טריות, גרעיני חמנייה וגבינת עיזים חמה בציפוי עדין...'' יובל בלנקובסקי משקיף על העולם מהמפרסת המפורסמת של פיתויים
''המשקה המככב במקום הוא הוודקה כמובן. אבל באונייגין לא חייבים להסתפק רק בוודקה, יש גם בר אלכוהול עשיר ומרתף יין משובח...'' יובל בלנקובסקי מספר שכשנכנסים לאונייגין בת''א, מיד מבינים שלא מדובר ב''עוד מסעדה''
''השילוב של חמיצות הלימון הכבוש עם הקריספיות של הברוסקטה היה מושלם. מנה מנצחת של מקום מושקע שלא מפחד להשקיע זמן בייצור חומרי הגלם....'' יובל בלנקובסקי מבקר בפעם השניה בקדוש וממתין בקוצר רוח לפעם השלישית
''הקברנה סוביניון- שיראז, מהסדרה של יקב כרמל, שהופק לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, קיבל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר...'' יובל בלנקובסקי ממשיך לעדכן על יינות חדשים ומומלצים
''קבלנו יין שאטנוף קלאסי מורכב ומגוון, בעל גוון חום אדמדם וארומות נפלאות. זהו בדיוק היין המתאים, הוא לא רק מתוק או פירותי מדי, אלא גם עדין ומשמש כמלווה מצוין לאוכל...'' יובל בלנקובסקי הגיע לחגיגות 8 השנים של אדום
''הזמנו למנה עיקרית את המנה הצרפתית ''קוק או וה'', עוף ביין שהיה רך ועסיסי, בצבע סגלגל כהה, כמו יינות היקב של גדי....'' יובל בלנקובסקי ביקר ביקב הנס שטרנבך וזכה ליהנות משלושה דברים: מסעדה טובה, יקב משובח וטיול מהנה
''טעמנו את הגרנד וין 2006, שהוא כמו הבחור שמגיע בחולצה הנכונה לאירוע הנכון. זהו יין מכובד ומאופק. חווית השתייה שלו נעימה, אלגנטית ויוקרתית...'' יובל בלנקובסקי מקדיש את הטור האישי שלו, לשני היקבים האהובים עליו במיוחד
''בקבוק של ברבדו וכמה דקות של ריכוז, ואני מבטיח לכם שתתחילו להבין למה עושים עניין כזה גדול מיין...'' יובל בלנקובסקי מציג ארבעה יקבים, המומלצים ביותר לביקור בחג הפסח. בואו ונקרא יחד על אילו ארבעה יקבים דיברה התורה
במקום ישנם ארבעה עשר ברזי בירה, כאשר בכל זמן נתון ישנם לפחות עשרה פעילים. על בר, מבחר עצום של וויסקי סינגל מאלט לצד וויסקי בלנד, כיאה לפאב באווירה אנגלית...'' יובל בלנקובסקי הרגיש את האלכוהול קרוב ללב בבל ווד בר
''בחרנו במרק עדשים. מרק צהבהב וריחני הוגש לשולחן בצלחת זכוכית, כשבמרכזו בצל ירוק. לצד המרק הזמנתי מבחר של סלטים ומאזטים המלווים בפוקאצ'ה...'' יובל בלנקובסקי ביקר ברשלה וגילה מסעדה בעלת גינונים אנגליים
''תבשיל הכבש היה צהבהב וריחני, בשר הכבש היה רך ותערובת התבלינים של התבשיל לא הותירה ספק כי מדובר במנה שמייצגת את תרבות המטבח ההודי...'' יובל בלנקובסקי ביקר באלמורה והרגיש את תרבות וטעמי הודו קרוב לליבו
יקב רמת הגולן, היקב בעל המסורת הארוכה ביותר בארץ של ייצור יינות איכות, מוציא בכל שנה לשוק קברנה ומרלו מסדרת ירדן, הסדרה הגבוהה ביותר של היקב. יובל בלנקובסקי חקר וטעם את יקבי רמת הגולן, הפירוט המלא בכתבה
''הסטייק היה עסיסי, ריחני, מגרה ועשוי בדיוק במידה שהזמנו. הרוטב השתלב בדיוק ולא הסתיר את טעמו של הבשר אלא רק הוסיף לו'' יובל בלנקובסקי ביקר בכרמא הירושלמית, מסעדה עם אווירה מיוחדת, השוכנת בלב שכונת עין הכרם הקסומה
''החומוס היה חם ומשובח. הגרגרים היו מבושלים בדיוק במידה, לא נימוחים מדי ולא קשים מדי, ניגוב החומוס עם הפיתות החומות והחמות היה חוויה מענגת...'' יובל בלנקובסקי ביקר באגס 1 ונהנה ממסעדה צמחונית אורגנית בלב שוק מחנה יהודה
''כלי נוסף המספק מידע האם כדאי לשתות את היין או ליישן אותו, הוא המדריך הנפלא של דניאל רוגוב ליינות ישראל. המדריך כולל ביקורת על כ- 1,800 יינות ממאות יקבים וכולם מתוצרת הארץ...'' יובל בלנקובסקי מפרט על שוק היינות הישראליים
"קבלנו מנה של צלעות כבש. בניגוד למקובל, מנות הכבש לא היו חתוכות דק ועל כן כל צלע הייתה נתח עבה ובשרני של בשר משובח...". יובל בלנקובסקי נפגש פנים מול פנים עם צלעות איכותיות וסטייקים עסיסיים במסעדת הבשרים קורוס על האש
''האוכל טעים ומקורי, מוקפד - אבל לא מוקפד מדי, כך שתרגישו ממש בנוח לחלוק את קדירת הטלה ביוגורט המוגשת למנה עיקרית, או לצלות על חלוק נחל לוהט את נתחי הברווז שנתיישנו במקום...''. יובל בלנקובסקי על חווית האכילה בהמטבח של רמה
הלילה, בתום הספירה לאחור, בחצות בדיוק, יוכרז על כניסתה של שנת 2009 לצליל פקיקתם של עשרות בקבוקי שמפניה. לכבוד הסילבסטר, מבקר היין יובל בלנקובסקי עושה לנו סדר ביינות המבעבעים, וגם ממליץ על כמה מותגים מקומיים
''בלהייבן היא בירה סקוטית מסוג אייל, אדומה וקצת מתקתקה. היא נמזגת כמו גינס, המרקם קטיפתי כמו של גינס, אך הטעמים הם של פירות יער...''. יובל בלנקובסקי ממליץ בחום על גלאזגו, פאב סקוטי חדש בירושלים, עם דילים מיוחדים בחמשושליים
''נתח הסלמון היה עשוי מחומר גלם משובח, נעשה בדיוק במידה שהשאירה אותו עסיסי ובשרני, ונח על מחית של תפוחי אדמה קלויים...''. יובל בלנקובסקי התענג על ארוחת צהריים במסעדת סופיה שבמלון ענבל, המציעה דילים מיוחדים גם בחמשושליים
''הזמנו גם רביולי במילוי תרד, ריקוטה ופיסטוקים. לא בכל מסעדה תמצאו פיסטוקים בפסטה, אבל בקדוש עושים אוכל לא רק טעים - אלא גם מעניין..''. יובל בלנקובסקי התענג על כל ביס במסעדת קדוש, שמציעה דילים מיוחדים במסגרת חמשושליים