"הדניס שהוגש לי נפרש על ידי הטבח לשניים, כך שהן חלקו החיצוני והן הפנימי נצרבו בגריל. גם כאן ניכרה מיומנות המטבח של רפאלו בהכנת מנות דגים..." יובל בלנקובסקי אוכל דגים אל מול נוף הכינרת במסעדת רפאלו שבטבריה
"נתח הקצבים עם עצם המח שלצדו, שגרם לי לחשוב שנית על מערכת היחסים שלי עם הקצב המקומי, היה עבה ועסיסי ואסף בתוכו המון טעמים..." יובל בלנקובסקי ממליץ לנסוע במיוחד לירושלים ולטעום את מטעמיה של מסעדת השף לארא
"כדאי לגוון את השולחן גם ביינות מזנים מוכרים פחות. הם מתאימים פעמים רבות יותר למטבח הישראלי והשתייה שלהם מוסיפה הבנה וידע גם כשטועמים יינות מזנים מוכרים. אז אזרו אומץ ונסו..." יובל בלנקובסקי לא קברנה סוביניון
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מימולא שבשדרות אלרוב בירושלים: אם ערכתם סיור בעיר העתיקה, ואחר כך ערכתם קניות באווירה בין לאומית, השקיות של מיטב המותגים כבר בידיכם, דעו שמסעדת מימולא היא הצעה קולינרית נהדרת
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת פיל אין הכשרה למהדרין שבפאתי שכונת תלפיות בירושלים: התפריט מורכב ממנות חלביות בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרח תיכוניות כמו ריזוטו חציל קלוי, והמנות המיוחדות מתאימות למטבח שף חלבי
יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה
"היינן הסביר לנו על כל אחד מהיינות הנעשים מענבי כרמים באזור הרי ירושלים הנשקפים ממרפסת היקב. מאז ומעולם ישנו חן מיוחד ליינות הנשתים במקום גידולם..." יובל בלנקובסקי מסייר ביקב המקומי של צובה, ואוכל בקפה בלמונט
איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו
"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון
"בארוחת המסורה השתתפו לא פחות מ-240 אנשים, והיא הייתה כרוכה במבצע לוגיסטי אדיר של הכנת התפריט הסבוך והיצירתי שכלל מנות כדוגמת "מרק שילוח הקן" – מרק של תורים, יונים ודרור..." יובל בלנקובסקי, האקליפטוס, ירושלים
יובל בלנקובסקי: "פסטיבל היין בירושלים מציע חוויית יין ייחודית. בין חצר הפסלים של מוזיאון ישראל הוקם מתחם שבו מציגים עשרות יקבים מקומיים את תוצרתם, עם הכניסה מקבלים כוס יין, והטעימות בדוכנים חופשיות..."
יובל בלנקובסקי מסכם את אירועי טרה אוליבו, תחרות שמן הזית הבין לאומית שהתקיימה במלון ענבל הירושלמי, בניצוחו של השף איציק ברק למסעדת סופיה: עלייה במעמדו של שמן הזית הישראלי ושל מלון ענבל כמרכז לקולינריה משובחת
"ונחזור מהמנה האחרונה לעיקרית – היין. השיראז של אדיר עשוי מ-100% ענבי שיראז, הוא יושן 12 חודשים בחביות עץ ומכיל 14% אלכוהול. כרגיל מפתיע יקב אדיר לטובה..." יובל בלנקובסקי עם יינות חדשים בארץ ובארגנטינה
יובל בלנקובסקי: "פסטיבל שמן הזית טרה אוליבו הוא גם סיבה לחגיגה קולינרית מרשימה במלון ענבל ובמסעדת סופיה. בין התאריכים 25 ל-28 ביולי, סביב ט"ו באב, מציעים במלון חבילה רומנטית, שכוללת ארוחה מרתקת בסופיה..."
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מחניודה, הסמוכה לשוק מחנה יהודה הירושלמי. המקום הכי לוהט בעיר מצטיין באווירה מחשמלת, אבל עם כל הכבוד למנות הראשונות והאחרונות, מסעדת שוק ירושלמית נמדדת במנות הבשר שלה, וגם הן מעולות
"במנות העיקריות שיחק לנו מזלנו הטוב, בין הספישלים של הערב הייתה גם מנה זוגית של סטייק פריים ריב במשקל 950 גרם, חלומו הרטוב של כל חובב בשר..." יובל בלנקובסקי במסעדת רופטופ, על גגו של מלון הבוטיק היוקרתי ממילא
"אני לא זוכר אם הייתי בבירה השנייה או השלישית שלי ב-Bell Wood Bar כשעלתה בי המחשבה שבר טוב לא צריך הרבה, בעיקר הוא צריך להיות עצמו..." עם שריקת הפתיחה של משחקי המונדיאל בורח יובל בלנקובסקי מהבית עם חברים
יובל בלנקובסקי ממליץ על יקבי בוטיק שהם יקבי איכות. נסו את הרוזה 2009, את הגרנד וין 2007 ואת הסי 2008 של יקב קסטל, תנו כבוד ליקב לוריא שבמדרונות הר מירון, ואל תשכחו את יקב הבוטיק עגור ואת הקסם 2008 שלו
יובל בלנקובסקי מבקר בפאב שחרט על דגלו את השילוב המקורי של פאס סקוטי שהוא גם ירושלמי, ששוכן בסמטה קטנה באזור מרכז העיר – גלאזגו. הוויסקי הסקוטי האיכותי, הבירות הייחודיות והשפרדס פאי הקלאסי שובים אותו בסקוטלנד
"שילובי הטעמים של המנה היו משחק של ערבובים וטעמים: דגן עם ירקות מבושלים, מעט יוגורט לתוספת, ועוד קצת צ'אטני מתקתק ולבסוף גם מחית פלפלים ירוקים חריפים שהייתה לצדו של הדגן..." יובל בנקובסקי במסעדת תאנים בירושלים
על המים הרצליה: יובל בלנקובסקי מוצא מסעדת חוף שממוקמת ממש על המים ומגישה דגים ופירות ים נהדרים. בר קטן ואיכותי, מרפסת מקורה, שקיעה יפהפייה, סביצ'ה, קדירת פירות ים ועוגת שוקולד בלגי סמיכה לסיום – לא על המים לבדם
"שילוב טעמים מנצח של חמאת מרווה ויין לבן יחד עם פסטה ומלית בטטה מתקתקה שמעליהם מנצחת העוקצנות החריפה של הגבינה הכחולה..." יובל בלנקובסקי מתרגש מהמנות שהוגשו לו במסעדת לוצ'נה שברחוב הבילויים היוקרתי של ירושלים
יובל בלנקובסקי סוקר יינות שיתאימו השנה לחג השבועות: יין אדום של יקב אדיר? ירדן רום 2006 של יקבי רמת הגולן? רקאנטי רוזה 2009 של כרם מנרה? כרגיל, לשאלה איזה יין מתאים לאילו גבינות נצא ללא תשובה חד משמעית
"המטבח של רמה אינה עוד מסעדה אלא מקום שבו נפגשים אוכל יוצא דופן ומקורי עם מיקום פסטורלי בפאתי היישוב נטף..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות ממטבח הגורמה המשובח של מסעדת המטבח של רמה ביישוב נטף, בואך ירושלים