תעשיית היין הישראלית: גאווה על ציר הזמן. חיים גן, איש הענבים, מסכם את העשור האחרון של תעשיית היין המקומית עם קריצה והמלצות לשנים הקרובות: מה למדנו? האם החיך שלנו השתנה? מה עוד נותר ללמוד בתעשיית היינות בארץ?
"אין ספק כי במהלך מאה השנים הקרובות יקומו תעשיות יין גדולות גם בסין, ואולי אף בהודו. התפתחות כזו צפויה לחולל שינויים בתעשיית היין הבינלאומית..." כתבה שלישית (ואחרונה) על היסטורית היין מאת חיים גן
בכתבה הקודמת על תולדת היין למדנו מאיפה הכל התחיל, מי היו היחצ"נים הראשונים של היין ומה קרה בהמשך הדרך. הפעם תתמקד הכתבה בהפצת היין בעולם. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים מספר לכם על ההיסטוריה של עולם היין
"המזרח הקדום היה האזור הראשון בעולם שבו טופחו ענבים ויוצר יין..." חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, יספר לנו בכתבות הבאות על ההיסטוריה של תרבות היין. בפרק הראשון: : משיירי חרצנים ועד לפקקי הסיליקון
החגים בתשרי הם הזדמנות נפלאה להעלות מעט את שיעור הכהל, הסוכר והעניין בנפח היינות שלנו. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את ההיסטוריה של תעשיית הפורט, המייצרת סוגים שונים של יינות בכל העולם
''התוצאה הסופית- היין המוגמר, הוא הדבר שהכי צריך לעניין אותנו בתור צרכני יין. פה נבדלים היינות אחד מן השני, לאו דווקא בסוג הענב או איזור הגידול...'' חיים גן נותן הסבר על היינות בפסטיבל ''יין לבן על הים'', המתקיים במרינה בהרצליה
בפורים נהוג להרבות באכילה ושתייה (בעיקר אלכוהולית). אז אם כבר יש לנו אישור פורמאלי שאנחנו יכולים להשתכר, מדוע לא ללכת על זה? חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, נותן לנו מספר טיפים ובעיקר מייעץ כיצד ''להשתכר בחכמה''
''תופעה חשובה שהופכת את היין הישראלי לאופנתי בימינו, לראשונה מתעניינים צרכניו בנסיבות הגיאוגרפיות. בעבר עניין את הצרכן רק מחירו, כשרותו וזמינותו'' חיים גן, מומחה יינות סוקר יינות שהתחבבו לאחרונה על קהל היין הישראלי
מי אמר שאתם צריכים להיתקע במקום אחד, עם בקבוק שמפניה שנס עליו ליחו? חיים גן, מבית איש הענבים ביפו, ממליץ לחגוג את הסילבסטר כמו שצריך, בכמה מקומות, ועם אלכוהול לכל סוג בילוי, כדי שלא ישעמם לכם בפה, ויהיה לכם מה-זה שמייח
מה ההבדל בין יין מוגז ליין מבעבע, מהי טמפרטורת החדר האידיאלית, מדוע פוקקים את הבקבוקים בפקק שעם, מהי אותה תחושת עפיצות המתקבלת בשתיית יין, ומיהו בדיוק הסומלייה. חיים גן, איש הענבים, מגיש: מילון יינות מ-א' עד ת'.
איזה יין לשתות בערב החג? חיים גן, איש הענבים, ממליץ על יינות לארוחת החג: כמה יין לקנות, מאיזה סוג, מתי ואיך להגיש כל יין ומה לעשות עם ההנג אובר. עצות מפי המומחה
חיים גן, איש הענבים, בעוד אחד מטוריו המאלפים על תולדות היין, והפעם על יינות מחוזקים כמו שרי, פורט ואחרים. היינות שיחממו לכם את ערבי ינואר הקרירים
בקבוקי יין מגיעים בגדלים, צורות וצבעים שונים וניתן ללמוד רבות מהתבוננות בהם. בניגוד לפתגם הידוע, חיים גן, איש הענבים, ממליץ דווקא להסתכל בקנקן ואפילו היטב
חיים גן מאמין שתעשיית היין הישראלית צריכה להתמקד כעת בדמרקציה, שיטה לקביעת תקנים למוצרים חקלאיים בין היתר לפי מוצאם הגיאוגרפי. בסוף השבוע הקרוב תתקיים אצלו טעימה של יינות יואב-יהודה למול יינות רמת הגולן שתבטא את הרעיון באופן מוחשי
אין קול אופייני יותר לסילבסטר מזה של הפקק הנחלץ מבקבוק שמפניה, באנחה חרישית או בבום גדול המלווה ברסס קציפתי של יין מבעבע. אבל איך בוחרים את סוג השמפניה? כמו תמיד ביום פקודה, חיים גן, איש הענבים, נחלץ לעזרתנו
חיים גן, איש הענבים, מתגייס למשימה לאומית: ביעור הבערות בכל מה שקשור ליין. את הכתבה הראשונה בסדרה הוא מקדיש ל- T.C.A, פגם חריף ביין שמקורו בחביות עץ אלון ובפקקי שעם. לא שמעתם עליו מעולם? זה בדיוק העניין.
לפני 150 שנה בדיוק סווגו 61 היינות הגדולים של בורדו לפי דרגות איכות. מאז, איבדה הרשימה הרבה מהרלוונטיות שלה, קובע חיים גן, ובכל זאת ניתן עדיין לעשות בה שימוש מושכל.
מיליוני חובבי יין מחכים ליום רביעי בשבוע השלישי של חודש נובמבר לשעה 00:00 בדיוק. באותו הרגע בדיוק, ולא דקה אחת לפני ייפתחו מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם ומיליוני אנשים יחלו לטעום את הבוז'ולה ויינות הביכורים של הבציר האחרון.
איזה יין כדאי לשתות עם אילו מאכלים? חיים גן, ''איש הענבים'' מיפו, מתאים יינות לסעודת ראש השנה.
ענף היין כולו עסוק בימים אלו בבציר, אבל חיים גן, איש הענבים, בחר לשתף אותנו דווקא במלאכת המחשבת של הרכבת כרם היין. לא מומלץ לנסות בבית (אלא אם יש לכם טרקטור במוסך).
חיים גן, איש הענבים, במצב רוח פייטני במיוחד, מהלל את הברית ההיסטורית שבין יין לסקס.
כולנו שמענו על הפרדוקס הצרפתי ועל היין האדום ששומר על הצרפתים זוללי הגבינות השמנות מנזקי הכולסטרול. אלא שלאחרונה התברר שצריכת יין לבן דווקא משפיעה לטובה על תפקודי ריאה. חיים גן, איש הענבים, מספר על עוד כמה יתרונות בריאותיים של היין מימי קדם ועד היום.
בדיוק בחצות ולא רגע אחד לפני כן יפתחו מיליוני בקבוקים של יין הביכורים הזה המעוטרים תמיד בתויות רעננות וצבעוניות
עונת הבציר או טו טו מסתיימת ונדמה שכולם מדברים רק על יין. את העפיצות והפירותיות כבר הפנמנו, אבל יש עוד מליון מושגים שכדאי להשתלט עליהם. או סתם לשחק בטריוויה עם החברה.
למרות המחירים המפתים, למרות הזמינות הגבוהה, בארוחת החג מושקעים כל כך הרבה כסף מאמצים וכוונות טובות, אל תתפתו למבצעים ברשתות השיווק, פנקו את האורחים שלכם ואת עצמכם ביין טוב.....