"קרואסון גדול ובתוכו נתחים של סלמון מעושן וביצה עלומה, כשלצדם ממרח ארטישוק צלפים, בייבי תרד, גבינת עיזים מתובלת ובצל ירוק, וגם צלוחית של סלט ירקות טרי ומרענן. שילוב מטורף של חם-קר-מלוח-חמוץ..." חגית גרוס לקחה את ילד היום הולדת לחגוג כמו גדולים, בארוחה מפנקת בקפה לואיז ברמת השרון. לעוד המון שנים בריאות!
"ממרח עדשים כתומות אלוהי – לא הפסקנו לטבול בו את הלחם שהוגש עם המנות הראשונות עד שפחדנו שהמטבלים האחרים יעלבו אבל באמת שלא הייתה ברירה..." ברוניתא הישראלית של השפית איילת ציוני מוסיפה המון קסם למושבה הציורית זכרון יעקב. חגית גרוס חזרה עם טעם של עוד, עוד מהמוזיקה הישראלית שברקע, עוד מהאווירה הנוסטלגית והפסטורלית, ועוד מהאוכל המצוין
"הניוקי הגיע ברוטב שמנת, גבינה כחולה ואגוזי מלך והדיף ריח משכר שכבש אותנו מיד. הרביולי היה עדין ועשוי מסולת מה שלא הכביד על המנה. רוטב השמנת היה מלטף, לא כבד מידי ואפילו הגבינה הכחולה בעלת הטעם הדומיננטי נזהרה לא להשתלט על המנה... פורטו, בית אוכל איטלקי במתחם שרונה, משכיל לשלב בצורה חכמה בין אוכל איטלקי קלאסי לאווירה אירופאית נינוחה. חגית גרוס נהנתה מחוויה איטלקית מושלמת
"הטוב לא הפסיק להגיע ולהפתיע באיכות ובצורת ההגשה כך שהמשכנו עם נתחי אסאדו שבילו עשר שעות במעשנה, מלווים בבטטה, סלק ובצל, וכן ניחשתם נכון – מעושנים וצלויים כהלכתם..." חגית גרוס מגיעה למעשנה במושב ינוב שבשרון ומגלה את המקום בו בשר ואנשים באמת נפגשים בלי שום מתווכים ושחקני חיזוק
"נתח אנטרקוט בשרני ועסיסי לצד קוביות תפוחי אדמה צהבהבים, מתקתקים ופריכים שנדמו לי לרגע כאילו היו כמו להקת מעודדות לנתח שהיה סופר מפנק..." חגית גרוס נפעמת מהעיצוב המושקע, מהנוף המרהיב ומתפריט הצהריים המפנק של אורטוריו, מסעדה ים תיכונית כשרה במלון היוקרה אלמא שבזכרון יעקב
"פנזרוטי חציל שהם בעצם כיסוני בצק ממולאים בחצילים, פטה ונענע המטוגנים קלות. נמסנו לתוכם כמו הפטה שנמסה לה מעוצמת הטיגון ונהנינו מכל רגע. כמו סופגנייה איטלקית ממולאת בכל טוב..." חגית גרוס מגלה את בליסימו בפרדסיה, פנינה איטלקית משובחת שכל שתבקשו הוא לעצור את הזמן כדי להנות מטעמיה עוד ועוד
"גולת הכותרת שזכתה למירב המחמאות מצד חברתי לשולחן הייתה מנת השווארמת-ים האלוהית. שילוב טעמים מטורף של דג, טחינה, בצל עגבניות ופיתה מהטאבון המקומי..." במשך שנים רכשה לעצמה גוז' ודניאל מבני ציון מוניטין של ביסטרו כפרי איכותי, עם אוכל משובח, היצע גדול של אלכוהול ותפאורה ירוקה מלבלבלבת. חגית גרוס יצאה לבדוק הכצעקתה
"נתחי פרגית שמנמנים ורכים הונחו על מצע של אורז שחום בתוספת פלפלים, נבטים, בצל ואגוזי קשיו פריכים. רוטב הסויה הורגש היטב במנה אך לא במידה שהשתלט עליה..." אם אתם מכורים לטעמים מהמזרח הרחוק, אם אתם מחפשים ארוחת צהריים משביעה לילדים ואם אתם גרים באזור השרון או מגיעים לשם לפגישות עבודה - מסעדת אישימוטו באבן יהודה - היא בחירה מושלמת. חגית גרוס היתה, טעמה והתמכרה.
ואז הוספנו את המרק שהוגש עם הקוסקוס שהיה עמוס בקישוא, דלעת כרוב וכל טוב... ואז זה הכה בנו. טעם מתקתק ומנחם של מרק ירקות עשיר שנתן לקוסקוס מימד רביעי ובלתי נשכח..." חגית גרוס במסעדת מרקש בנתניה, מסעדה מרוקאית לא שגרתית, שבה עושים אוכל עם המון כשרון ואהבה
"בצלחת אחת מונח "משטח העבודה" עם שלוש פרוסות עבות ונדיבות של עוגת פאדג' עם שלוש מבחנות בהן: קרם לוטוס (מטריף חושים), קרם שוקולד חלב (נו מה חשבתם?) וקרם גבינה חמצמץ..." חגית גרוס יצא לגלות אלו מנות יוגשו בט"ו באב במקס ברנר, מסעדה בה מתמזגים יחד שוקולד וטונות של אהבה
"לפתע הגיחה מנה יפהפייה שלא הייתה מביישת אף מסעדת שף נחשבת, בדמות כיסוני רביולי חינניים, דקיקים למראה במילוי של תרד ופטה כבשים עם זרעי עגבניות טימין ויין לבן. תענוג צרוף..." חגית גרוס הולכת שבי אחר הטעמים המענגים והסוחפים (וגם אחר הקוקטיילים) של דה לוקאל בתל אביב
"רצועות דג בכבישה ביתית מלווים בלחם אגוזים חם, קרם פרש ופרוסות דקות של מלפפונים חמוצים. המנה מרשימה ביופייה. הטעמים מציפים את הפה בחדות, בנעימות רכה המתפשטת בפה..." חגית גרוס מתמוגגת מהטעמים המיוחדים המוגשים בפאסטל, הבראסרי הישראלי, באגף החדש של מוזיאון תל אביב
"פוקצ'ת לחמעג'ון פריכה עליה היו מפוזרים פתיתי בשר באופן שלא הכביד עליה ולא השתלט על הטעמים הנפלאים והמדוייקים של העגבניות המיובשות והצנוברים שהתלוו אליה..." חגית גרוס בערב בנות קליל באתניקה הכשרה שבהרצליה פיתוח
"אך את ההצגה האמיתית גנב פילה דניס אפוי בתנור בתוספת פירה ולימון טרי. הדג היה עשוי במידה מדויקת, עסיסי, פריך מבחוץ, משוח בתערובת תבלינים פלאית שהעצימה את טעמו אך לא השתלטה עליו יתר על המידה..." חגית גרוס, דרבי בר דגים, הרצליה
"סטייק הפרגית גם הוא, היה חד פעמי: רך ומתמסר כמו חמאה על הגריל מלווה בתפוחי אדמה "מהמדורה" שכמעט ולא הצלחנו להגיע אליהם מרוב שהשתוקקנו להתמסר, גם אנחנו, לנתחי הבשר המשובחים..." חגית גרוס מתמסרת למטבח הארגנטינאי באל גאוצ'ו בהרצליה
"פפרדלה פירות ים - רצועות פסטה רחבות עם שרימפס, קלמרי, מולים, כרישה ורוטב סרטנים אלוהי. הפסטה הייתה במידת עשייה מדוייקת להפליא ופירות הים השתלבו בחגיגה..." חגית גרוס, וילהלמינה, מתחם שרונה בתל אביב
"הניוקי סלק שהוזמן התגלה כמנה מפוארת ונאמנה לטעם ולמרקם איטלקי משובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, טובלים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק להפליא..." חגית גרוס במסע קולינרי איטלקי בטעם של פעם בטאבולה, הרצליה
"הטאקוס הממולא דג: נתחוני פילה דג ברמונדי בבלילת בירה קורונה, ברוטב חלפניו ליים, עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול. זהירות! נטרף...." חגית גרוס לוקחת הפסקה קלה בימי 'צוק איתן' ונכנסת לבועה המקסיקנית במקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב
"גולת הכותרת היו ללא ספק, הארנצי'ני מטוגן –כדורי ריזוטו פריכים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. מנה איטלקית קלאסית מאוזנת ועשירה בטעמים נפלאים..." חגית גרוס במסע טעמים איטלקי באלפרדו הכשר ברעננה
"בשר העגל היה רך וטעים ומצע המלאווח והלבאנה חידדו את טעם הבשר והשלימו את אווירת המזרח תיכון חדש שכאילו נוסחה מחדש בארוחה שלנו..." חגית גרוס מתענגת מארוחה מלכותית בברטי שברחוב קינג ג'ורג' תל אביב
"כיסונים עסיסיים עשויים בצק זהוב ממולאים בפטריות טריות ומלווים ברוטב עדין ונעים, כזה שלא משתלט על כל המנה..." חגית גרוס מגלה את הטעמים האותנטיים והממכרים של ארץ המגף ממש כאן בלוקה, במרינה של הרצליה פיתוח
"סלט חסה עם ירקות, רצועות לימון וצלפים המסתתרים מתחת לפרוסות ורדרדות ושמנמנות של סלמון מעושן..." החום הפוקד אותנו בתקופה זו של השנה, הביא את חגית גרוס ללכת לשחות בחוף ימה של נתניה ולהנות מארוחת בשרים ודגים כשרה בלה ביפטק
"הטוסט שספג את טעמי הגבינה ועלי התרד נמס בפינו וביצת העין התפצחה והגירה צבע כתום עז על המנה ושיוותה לה מראה של יצירת אומנות..." חגית גרוס מתחילה את היום בארוחת בוקר כשרה ומרעננת באספרסו בר פולג (נתניה). וכמובן, לא מוותרת על קפה חזק, איכותי ומעקצץ
"רצועות פילה דג נא עם פלחי אבוקדו עגבניות ושעועית שחורה – כל היופי הזה נח לו בתוך רוטב יוגורט עדין וחמצמץ..." חגית גרוס יצאה לבדוק את קפה סנטרל, בית הקפה המשודרג הצמוד לאגם בפארק רעננה
"שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות..." חגית גרוס, היקב, טיילת נתניה