"על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא..." גיל ח' עמית מגלה את סוד ההצלחה של לה רפובליקה די רונימוטי שבתל אביב: אווירה אורבנית, אוכל מקומי עונתי בהשראה איטלקית, שירות מוקפד וכמובן את ה-ג'רדינו
"סלט הפינייה, שכלל מכל טוב, החל מחסה ועלים אחרים, דרך אננס (!), קולורבי, עגבניות שרי, בצל סגול ופקאנים מסוכרים..." לא מעט מקסיקניות יש בתל אביב, אך מקסיקנית אותנטית יש רק אחת - מקסיקנה, או בעצם שתיים, לאחרונה השיקו סניף נוסף בירמיהו. גיל ח' עמית יצא לאכול נאצ'ו וטאקוס אמיתיים. מי מצטרף?
"יחד עם השרימפס האדמדמים שהו בצלחת שעועית ירוקה, תרמילי אפונה ואפילו ברוקולי. שילוב הטעמים היה נהדר והירוקים והשרימפס עשו אחד לשני נעים בגב..." רביבה וסיליה התחילו כבית קפה קטן ושכונתי, והיום מדובר כבר במוסד קולינרי מוכר ואהוב בתל אביב. גיל ח' עמית נשאב בקסמן של המנות המופלאות, האווירה הביתית והשירות שאין שני לו
"הפסטה, אורקייטה מופלאה, מבושלת כאן אל דנטה, בדיוק כמו שצריך, והרוטב... אוי, איזה רוטב... תרד, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן צ'ילי..." גיל ח' עמית מתמוגג מהתפריט האיטלקי המשובח של ג'ויה, רמת החייל, תל אביב
"את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד..." גיל ח' עמית מגיע לפוסטו פיגו, מסעדת איטלקית חדשה בראשון לציון, השוכנת בתוך מקום מפתיע. בואו לגלות
"מעורב ירושלמי על בסיס דגים: סלמון, טונה ודניס ששחו להם ברוטב של טחינה ועמבה עם תיבול של לימון כבוש ופלפל חריף, ועל כל אלו חצי עגבניה על הגריל. ניחוח העמבה מילא את השולחן, והמנה נטרפה כולה..." גיל ח' עמית, בארוחת טעימות של השף מוטי אוחנה למסעדת החצר בירושלים
"המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה..." גיל ח' עמית מתמסר לטעמים של בראסרי עין כרם וכמובן גם לנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמסעדה
"הסלמון נפלא והרעננות שנותנים הבצל והמלפפון מתאימה לו כחכה לדג. דמיינו את כל זה על מצע עלים ורוטב נהדר על בסיס שמן זית ותקבלו מנה עשירה, צבעונית ומפתה..." גיל ח' עמית, נויה, ירושלים
"את הקבב קל מאוד להרוס. מערכת היחסים העדינה כל כך בין כמות הבשר וכמות השומן, התבלינים ומידת הצלייה מחייבים מומחיות ודיוק. הקבב של האווזים היה ונשאר אחד האהובים עלי..." גיל ח' עמית מבלה כמיטב המסורת השכונתית, עם הרבה אוכל טוב המוגש בנדיבות ובאווירה נעימה באווזים בתל אביב
עונת החתונות נפתחה לא מזמן ומומלץ לכם להכיר את מונטיפיורי בכותל, אולם אירועים חדש המציע אווירת קודש ירושלמית, אוכל משובח וחוויה עוצרת נשימה אל מול אבני הכותל. גיל ח' עמית בערב עשיר בחוויות במונטיפיורי בכותל בירושלים
"הסיגרים הארוכים והמתובלים לא היו חריפים מדי, הפסטלים המשולשים הפתיעו במילוי תפוחי אדמה צהבהב ומוצלח, טבעות הבצל היו מהטובות שאכלתי וכדורי הקובה התעלו על כל היתר, בעיקר עם הטחינה שעמדה במרכז הפלטה..." גיל ח' עמית בערב מוצלח באווירת המונדיאל ברסטו בר, בר חדש וכשר במודיעין
"הפטוצ'יני הרכים והנימוחים וכנגדם המרקם הטרי והמתפצח בפה של השעועית, הקארי העוקצני אל מול חלב הקוקוס העדין ועל כל אלו טעמם העשיר של נתחי הסלמון הצרובים ותיבול הפלפל השחור שנתן לו בעיטה אל מחוץ למים והיישר לצלחת..." גיל ח' עמית באטרקציה החדשה והכשרה של ירושלים, מסעדה-בית קפה-בר, דוניא
"על סטייק אנטריקוט נפלא ורך שוכנים להם בבטחה, הס פן תעיר, זוג מדליוני כבד אווז נימוחים ומהממים שספגו בהנאה את טעמי הבשר המשובח..." גיל ח' עמית לוקח את האישה שלצידו לארוחה במסעדת האווזים במתחם יס פלאנט בראשון לציון
"הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה חף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי..." גיל ח' עמית מתענג על הטעמים האהובים עליו במסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון
"הפטריות הגיעו כשהן מסודרות בשורה על מצע של רוטב שמנת וכורכום צהבהב וחם כשסביבן עגבניות שרי חתוכות. ביס אחד והתמכרנו..." גיל ח' עמית מגלה את הקסם שריסטרטו, בית קפה שכונתי וכשר במודיעין
"בחרנו בקבב המגיע בסגנון ערבי של קציצות עגולות וטעימות. התערובת כללה שומן בדיוק ברמה שבה הוא נותן טעם, אך אינו משתלט על טעמו של הבקר, והתיבלון היה עדין ומחמיא לבשר, והכול בשפע..." גיל ח' עמית מרגיע את הרעב בגריל 443 בצומת שילת, מודיעין
"טורטליני גדולים ויפים ממולאים במחית סלק וגבינות על מצע של פרוסות סלק ורוטב שמנת ממעל. כשחותכים את הטורטליני נחשפת הורדרדות, והטעם - מנה שהיא תענוג אמיתי גם לעיניים וגם לחיך..." גיל ח' עמית, קפה-ביסטרו גרין האוס, מושב שילת
"התגובה הראשונה הייתה חשד. מה לפיצה ולביצה עין? התגובה השנייה הייתה מריבה על הפרוסות שזכו שהרוטב הצהוב-צהוב הזה ינזל לכיוונן..." גיל ח' עמית בוחר במנות מפתיעות וטעימות במסעדת תרזה, סינמה סיטי, ראשון לציון