גיא סופר מבקר בכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות. מה בשבילכם בראש השנה? דבש אשל? דבש זעתר? דבש אקליפטוס? את כל אלו ועוד מציעים כאן, בנוסף ליינות ולמוצרים נלווים, כמו מכשיר מיוחד שמחזיר את הדבש לקופסה אחרי המריחה
"האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה..." גיא סופר, ערמונים, מושב סגולה
"המנה הצרפתית הקלאסית הורכבה מפילה בקר ומעליו כבד אווז, כשלצדם הוגשו ערמונים ופטריות פורטובלו ברוטב יין אדום, ובצד תוספת של פירה מהביל. הו, מה נשאר לספר..." גיא סופר סוגר את היום בספייס שבמושב אמונים
ביום שישי בבוקר, גיא סופר קם בעצלתיים ויצא לטיול בארץ היין שבאזור השפלה. בגבעת ישעיהו הוא מצא את משק היין הנס שטרנבך, סייר ביקב, טעם יינות בייצור עצמי ואכל אכל שתובל בעשבי תיבול מהגינה. זה היה יופי של יום
גיא סופר מגיע ללומיטו שבקריית עקרון (רחובות) כמה ימים לפני ליל הסדר. נרשמו בשרים משובחים שמוכנים באטליז של המקום, שאותם צולים היטב על המחבת בבית. נרשמה גם הכנה קדחתנית לקראת פסח, כך שאנחנו מצפים לחג טעים וכשר
גיא סופר אוכל ארוחת טרום-פסח בקפה-פאב-מסעדה המושבה 54 שבראשון לציון. וכן, גם הוא תהה לגבי השם, במיוחד לאור המיקום ברחוב רוטשילד 62. מה שחשוב הוא שנמצא מקום שמשקיע באורחים שלו, ושגם מכין להם תפריט פסח מיוחד
"'סלמון סטייל' - צלחת שטוחה של קוביות סלמון המוגשות עם ניוקי תפוחי אדמה עשויים פרפקט, בצל ופטריות, והכול מבושל ברוטב ציר ירקות, גבינת צאן ופרמזן, בכמות רוטב מדויקת..." גיא סופר, קפה לואיז, רמת החי"ל, תל אביב
גיא סופר וזוגתו בוחנים את מסעדת אסף ארטיזנל, החבויה באחת משכונות רמת השרון. נרשמו סלט בייבי שרימפס, סלט ברזל וסלט ערמונים, קינוח בשם לולו, תנור מחמם ואווירה טובה. והמסקנה? נחזור גם לארוחת בוקר ביום שישי גשום
"זו הייתה מנה של קציצת בשר משוטחת קמעה, עשויה עד רמת מדיום מבחוץ ומדיום רייר לכיוון הרייר מבפנים. היא קלעה בול..." גיא סופר, סזאר, רחובות: כבר מוכן לצאת את מפתן ביתו בשעות הערב, כשכבר לא חייבים להחליף מצב צבירה
"כמי שבילה שלוש שנים מחייו בטקסס בתור ילד, תמיד אזכור את רגעי האושר הקטנים, שבהם, במקום האוכל האמריקאי המשמים, קיבלתי אוכל מקסיקני..." גיא סופר חוגג יום הולדת 5 יחד עם מסעדת מקסיקנה שבתל אביב וטעמי הילדות
אחרי סוף שבוע בדרום, מגיע גיא סופר אל סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע: תפריט טאפאס רחב, תפריט אלכוהול עשיר, ערבי קונספט מיוחדים, עיצוב מושקע הכולל בר גדול וחדרונים פרטיים ובירה צוננת. זאת הייתה ארוחה נהדרת
גיא סופר מגיע למסעדת החומוסיה של זרזיר הממוקמת לא רחוק מהסופר של מושב כרמי יוסף, בקצה המועצה האזורית גזר. מתברר שחלומות אפשר להגשים גם אחרי גיל 40, ושכשאוכלים מנה טובה של חומוס בבוקר לא נרדמים בפגישות בצהריים
מה בסך הכל רצה גיא סופר? לצאת לאכול במסעדת האווז באור יהודה. אבל הוא הסתבך בדרך, ורק טוב ליבם של המקומיים, המכירים את המקום היטב, הושיע אותו. לפחות הוא הרוויח, יחד עם הארוחה המוצלחת, גם טיול באזור
קרוב לצומת סגולה, הסואן והרועש, שוכנת לה מסעדת הפתיליה. המסעדה אינה גדולה אבל במסעדות העיקר הוא הטעם. אנחנו הגענו למקום בלילה והתפלאנו למצוא מקום רגוע, קצת מחוץ לעיר, עם שקט מבורך ואוויר צח.
כל המנות שראינו היו מעוצבות ומושכות, וכמובן, גם טעימות מאוד. מנה של פטריות ממולאת באגוזים, כרישה, וגבינות על מצע של סלט ירוק ושמנת חמוצה המשיכה את החגיגה.
1868, מסעדת גורמה צרפתית כשרה בירושלים שוכנת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לחומות העיר העתיקה, בשנת 1868. זוהי כנראה המסעדה הכי מפורסמת באזור ירושלים ובהחלט שווה נסיעה מיוחדת. אבל כמו בכל מסעדת יוקרה ההשקעה באה לידי ביטוי גם במחירי המנות.
למסעדת בלה ונציה הכשרה נפתח לא מזמן סניף במרכז רמת השרון, זאת בנוסף לסניף המקורי בהרצליה שפועל משנת 1987. המסעדה מגישה אוכל איטלקי מסוגים שונים ומקיימת ארועים במקום. יש חדר ארועים פרטי (עד 35 איש), ובימי שישי המקום פתוח לארועים של עד 80 איש בלבד.
בסמוך למגדל שלום שוכנת מסעדת סתווים הכשרה. המסעדה מתמחה במאכלים ביתיים ממטבחים שונים, וביניהם הטורקי, הכורדי, הפרסי, והעיראקי.
מסעדת לה לזניה היא משהו קצת שונה מהנוף הדיזנגופי המוכר. יוסף, בעל המסעדה והשף, עלה מאיטליה לפני מספר שנים והביא עימו אין ספור מתכונים מקוריים.
בלב השוק של שכונת התקווה שוכנת לה מסעדת דוד חביב. המסעדה הכשרה מתמחה באוכל עיראקי וביתי. למסעדה קיים סניף קרוב ( רחוב האצל 68), דאלאס דוד חביב, שהוא בהכשרת בד''צ בית יוסף (עטרה), ובה 100 מקומות ישיבה.
שתי המנות מוגשות בתבנית חרס לוהטת, התורמת למיזוג הטעמים, ולשמירת חום המנה לאורך זמן. הטעם של כל אחת מהמנות היה פנטסטי, גם בגלל השימוש ברוטב בשמל...
אנו בחרנו לנסות סטייק בנוסח סיני, רצועות בקר בציפוי פריך מוגשות על מצע של בצל מטוגן ברוטב יין וציר בקר שמוגשות על מחבת לוהטת – תענוג לעין ולחיך. עוד במחלקת הבקר הזמנו מנת בקר סצ'ואן – רצועות בקר, בצל ,פלפל ירוק, פטריות, וגמבה ברוטב סצ'ואן סמיך וטעים.
שתי המנות היו טעימות מאוד, והוסיפה לשמחה פוקצ'ת הבית – פוקצ'ה שנאפית במקום עם שמן זית ועשבי תיבול. המנה מוגשת עם מטבלי סילאן, פסטו, וטחינה.
התפריט הכשר מציע מבחר בשרים גדול. לאחר לבטים החלטנו לנסות מנה של צלעות כבש (69 ש''ח), שיפוד קבב (18 ש''ח), ושיפוד מיקס מנצ’יס (25 ש''ח) – שכולל כבד עוף, לבבות עוף ופרגית.