"ה'כריך כבקשתך' מאפשר לבוחר בו לבנות אותו כטעמו וכתשוקותיו..." אדי רון מבקר בבית הקפה דולצ'ה לאטה שבירושלים, מתרשם מהקפה, מהתפריט ומהסביבה המזמינה שיטוט, ואף נתקף פרץ נוסטלגיה לאספרסו בר הראשון של ירושלים
"היו שם אורז בר וגריסי פנינה עם עגבניות שרי מוקפצות, תלולית שפצלי עם פטריות, חמאה וגבינת פיקורינו שעיטרה את ראשה. אך הקרפלאעך היו המפתיעים ביותר..." אדי רון מסביר את הזכרונות במסעדת שמיל במעבדה שבירושלים
אדי רון והבן אביתר במסעדת הפינג'אן הסמוכה לשוק מחנה יהודה. הצ'יפס ("מהסוג הביתי מאד: קלופים וחתוכים ביד אוהבת, בלתי אחידים בגודלם ומטוגנים למידת הפריכות שמשאירה אותך עם חשק לעוד") לא מפריעים למנת הראש המנצחת
"לעיקריות קיבלנו פלטת ממולאים, חציל קטן ויפהפה, קישוא ובצל שמולאו בבשר טלה וסלט בורגול עם פלפל שושקה קלוי. נראה לי שהשף אורן ירושלמי גדל בבית שהבישול היה חלק מרכזי בו..." אדי רון מבקר בפנינה הירושלמית, סקאלה
"באס בורגר ניתן למצוא שפע של המבורגרים, זה המכונה "הבית" משלב בתוכו בשר כבש למביני עניין, אבל גם כריכים שונים, טורטיות ממולאות וכן, גם ספגטי ברטבים שונים..." אדי רון מוצא קלף מנצח באס בורגר בירושלים
"הברוסקטה היתה מצויינת גם בגלל פריכות הלחם הקלוי, גם בזכות הסלט הקצוץ שהונח בנדיבות מעליהן ובעיקר בגלל סלט הרוקט והבצל הסגול שהבהיר שאכן, כאן מתמחים בעשבי תבלין..." אדי רון, לא מפסיק לשיר, כל הדרך חזרה מתבלין
"הבצק היה רך ודק, ונראה שמי שגלגל אותם עשה זאת באהבה ובמיומנות גדולה, הם היו שחומים ומעט מתקתקים ולוו ברסק עגבניות עם סחוג, טחינה וביצים חומות..." אדי רון מזמין מהג'חנון בר, עבור "ערב גברים" עם בנו הצעיר
"כשחזרנו חיכה לנו "טיכו" הסלט של המסעדה. מעל עלי הבייבי נכחו: רימונים וענבים, פלחי אשכולית אדומה קלופה כיאה יחד עם פרוסות סברס, כוכבי קרמבולה ופטל שחור ושברי פקאן סיני..." אדי רון מדווח מה קורה בבית אנה טיכו
''הגיעו הקינוחים: רביולי אפרסק חם בליווי פרוסות אפרסק טרי ורוטב חלב קוקוס ושבבי קוקוס קלוי. בצלחת אחרת: גלידת טחינה עם טוויל ממולא בקרם פיסטוק ודבש, ברולה לימון על בסיס בצק פריך...''אדי רון מלקק את האצבעות בקנלה
"ה- KASTEEL ROUGE ששבתה את ליבי. זאת בירת מנזרים בלגית מדהימה בטעמה ובצבעה: יש לה גוון עמוק של דובדבן, ניחוח משכר וטעם עדין ודומיננטי גם יחד..." אדי רון מבקר בבל ווד בר בירושלים ומרגיש שהזמן עומד מלכת
''לראשונות הזמנו פטריות ממולאות בגבינות על מצע שמנת ובצל סגול, ותאנים ממולאות בגבינת עיזים ברוטב קסיס ופירות יער...'' אדי רון מספר חוויות מהביקור בטופולינו בירושלים ולבסוף, כמעט שוכח להוציא את הילד מהגן...
''קיבלנו קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה טונה אדומה. הבשר היה רך ונימוח ונראה שטופל בידיים מיומנות ואוהבות. מנת הדג תובלה בעדינות שהבליטה את טעמו של הדג והוגשה על מצע של פרוסות סלק...'' אדי רון מספר: אין, אין על הכרם
''כשיצאנו מסימון, שעתיים וחצי לאחר שנכנסנו אליה, ציפינו לראות שלטי 'ברוכים השבים מפרובאנס' באולם הנוסעים הנכנסים...'' אדי רון מבין שהאלוהים של מסעדת סימון נמצא בפרטים הקטנים ומוחה דמעה של התרגשות
''את ההחלטה על הקינוח השארנו בידיה של המלצרית, שהציעה לנו טארט טאטן תפוחים, שלווה בכדור גלידת וניל. בצקו של הקינוח היה מעולה וטעם החמאה שבו הוסיף לקרמל שבתוכו בושלו התפוחים...'' אדי רון פוגש את ההיסטוריה בקפה קפה