דפנה דריאל, הגבנית, האוצרת והקניינית של בוטיק הגבינות של ספייסס מספרת איך הגיעה לתחום ומה יודעים הברזילאים שאנחנו עוד לא גילינו...
מוסקט, המסעדה שעליה מנצח השף חיים טיבי, היא מותג של איכות. מהירקות האורגניים שגדלים בגינה הצמודה ועד השירות ששמעו יצא למרחוק. אלגנטיות קסומה היא כנראה ההגדרה הקרובה ביותר למציאות של החוויה שמייצר טיבי. את השאלון השבוע העברנו אליו...
כשהוא יושב על הספסל ליד קולנוע גת ברחוב אבן גבירול בת''א, אלי טראב נראה כמו נער בדרכו הביתה מהתיכון. אבל האמת היא שמדובר באחד השוקולטיירים המבטיחים בארץ, בעל ידיים טובות וכישרון יוצא דופן לשילוב טעמים.
קימל שבנוה צדק, נכנסת בקרוב לשנתה ה-16, שיא בנוף המסעדות הישראלי. אם הצלחתם לפספס את המוסד הזה ב-15 השנים האחרונות, הלילה הלבן הוא הזדמנות טובה להתוודע אליו
אם לא היה שף, היה דוד גולדווסר, השף של מסעדת פסטיס, נגר. או אולי פסל ואולי גנן. ''העיקר לעבוד עם הידיים ורצוי עם עץ''. ולשאלון....
8 שנים בהיי טק ועוד כמה בבית היתה צריכה טל כץ כדי להבין שמה שהיא באמת אוהבת לעשות הוא עוגות ''טעימות בטירוף'' ומקושטות בבצק סוכר. כרטיס ביקור עם אחת הקונדיטוריות היצירתיות והמוכשרות בארץ
נמסטה היא ברכת שלום הודית שנאמרת בפגישה או בפרידה וזהו גם שמה של ההודית של אשדוד, המסעדה שהקימה משפחת סוגאוקר שהגיעה לארץ מבומביי ב-83. השאלון הפעם עם יפת סוגאוקר, בן המשפחה, על משפחתיות, עסקים משפחתיים ועל אוכל הודי וישראלי...
חוות התבלינים, המסעדה של פנינה מס, נמצאת במקום הכי יפה בארץ וכאילו זה לא מספיק, יש בה חוץ מאוכל צבעוני, ריחני ונהדר גם מנות אורגניות (וגם סטייקים עסיסיים, אל דאגה) ושפית עם גישה הוליסטית שמבשלת אותן ברוחניות. שאלון מעורר השראה
קפה ''טל טלה'' שבמשק בלומנטל בבאר יעקב, מרחיב כעת את פעילותו גם לאמצע השבוע לטובת מי שרוצים ליהנות גם בימי חול משעה של שלווה כפרית מגובה בתפריט המבוסס על גבינות בוטיק. השאלון הפעם עם רחל ג'רבי בלומנטל, הגבנית
הנה כמה דברים מפתיעים על קלאודיו ספוזניק, השף והבעלים של קייטרינג ''אסאדו גורמה'': הוא עלה לארץ לבד בגיל 18 ומיד ידע שיחיה פה את חייו; הוא עוסק במקצוע מאז מלאו לו 12; ולפני שנה נסע במיוחד לקובה להביא אביזרים לאירועי הקייטרינג הדרום-אמריקאיים שלו. שאלון עם בשר
ג'וני חיל, השף של Ocean בר פירות ים, אוהב את האביב אבל הכי אוהב פירות ים. לכבוד האביב הוא מגיש פסטיבל שלם של דגים ופירות ים, עם ארוחות מלאות ב-79 שקל לסועד. מומלץ בחום
לכל שף יש את חומר הגלם האהוב עליו. מירית הראל, מקולינרי שבירושלים, אוהבת כבד. כבד עוף, כבד ברווז ובמיוחד, כבד אווז. השאלון הפעם עם שפית שחולמת להכין ארוחה בת אחת-עשרה מנות לשגריר בריטניה, לפחות אחת מהן מכבד
סבינה ולדמן, אישה צעירה ומוכשרת, הצליחה להתברג לצמרת השפים הפועלים היום בארץ, בזכות עבודה קשה ומידה לא מבוטלת של כישרון. הרזומה שלה שכולל עבודה במסעדות כמו כפות תמרים, קורדליה ולילית, מבטיח שזוהי רק ההתחלה
את פורים יחגגו במסעדות סנטה פה בהילולה מקסיקנית צבעונית, מלצרים מחופשים ומנת ''נשנושי אחשוורוש'' - משלוח מנות משודרג הכולל טעימות מכל סוגי הראפים של המסעדה. בתוך ההכנות תפסנו את אדי לוגסי, השף והבעלים, לשיחה
חוויית הבישול הראשונה של סילבה וינר התרחשה כשהיה בן שבע והכין לאמו חביתה. בעקבות ההצלחה והמחמאות, גילה את ייעודו. השאלון הפעם עם השף של מסעדת אויאמה היפנית לרגל חגיגות שנה למסעדה
במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים, ייפתח בתחילת השבוע הבא פסטיבל שורשים, פסטיבל ירקות שורש חורפי, שיימשך עד ה-8 במרץ. במסגרתו יכין השף, איציק מזרחי, תפריט טעימות מיוחד ושורשי. השאלון הפעם אתו
ב''קום איל פו קפה'' משיקים תפריט חורף חדש עם קדירות עשירות ותבשילים חמים. מנות ששומרות על השילוש הקדוש: עונג, בריאות ויופי. לרגל המאורע, השאלון הפעם עם השפית הדסה וולף
יריב מלילי מתנער מההגדרה שף ומעדיף לתאר את עצמו כבשלן. את הקרדיט להצלחה של הבית התאילנדי הוא נותן לאשתו ולניסיון המצטבר של 17 שנים במטבח. שאלון עם ''טבח'' שבגלגול אחר היה בוחר להיות דייג תאילנדי
בחנוכה צפויה גלי ברמן מספייסס, להגשים את חלומה ולבשל עם ילדים. מעניין יהיה לשמוע אחרי שמונה ימי החג, אם החלום נותר על כנו. מה שבטוח הוא שלילדים שחולמים להיות שפים, זו תהיה הזדמנות ללמוד מאחת המורות המקסימות בענף
ולחדשות הטובות: שושי שטיינוביץ, המתמחה בגורמה ''מוקפד קלוריות'', חוזרת לבשל את מנותיה הטעימות גם ללקוחות פרטיים. למי שהתגעגע, למי שרוצה לאכול טוב ולשמור על המשקל, לאמהות עובדות, ולכל מי שרוצה איכות חיים
חוץ מלבשל, סיון בלכר הכי אוהבת לטייל בעולם, וזה גם מה שהיא עושה רוב הזמן, נודדת ומבשלת, מבשלת ונודדת. בין לבין היא היתה בייביסיטר לכלבים, הקימה עסקים באירופה ובהודו וצברה קורות חיים של בת 90
זה התחיל מסיפור על טיול של שמונה חודשים בדרום אמריקה ונגמר בתיאור ארוחת שחיתות של 24 שעות על מעבורת בפינלנד, והכל תוך כדי טעימה של פרלינים משובחים. פלא שהיה מענג? השאלון עם רואי גרשון מ''רואי' שוקולד'
השף של מסעדת פוג'יאמה הוא סיני שמתמחה במטבח היפני (ובמיוחד בסושי) ומבשל בישראל. השאלון הפעם עם מאסטר לי
מירי ארזי ממתוקה לא למדה קונדיטוריה אלא אמנות. מי שיציץ על העוגות והעוגיות שלה לא יחמיץ את הזיקה החזקה לאסתטיקה. השאלון הפעם עם שפית שמקבלת השראה למתכונים ממגזיני עיצוב
מסעדת אל באריו החדשה של אלון גונן ואורי כהן, היא הרבה יותר ממסעדה. זהו מועדון, בר ומקדש לאוכל של דרום ספרד ולריקוד הפלמנקו שבו מתמחה כהן. לא פלא שהוכתרה כאחת התגליות של השנה