"כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים..." אבי לוטם הגיע לאחת המסעדות הכי יפות ונעימות בארץ - קלארו תל אביב, שבה האוכל עולה על כל דמיון לצד מבנה ספוג היסטוריה, אקוסטיקה מצוינת ומטבח פתוח ועכשווי. עושה חשק לחזור שוב ושוב ושוב
"מחבת פלדה ועליה עגבניות שרי ועגבניות שטח חרוכות מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו ובזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת ומפנקת במיוחד..." אבי לוטם בערב בנים ביאסו תל אביב, היווניה הכובשת של השף אביב משה, המציעה חוויית טברנה מערבית יוצאת דופן עם קולנריה משובחת. יאסו כבר אמרנו?
"רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב..." ככה סוגרים את היום: אבי לוטם מגיע לאיטלקיה בפשפשים ביפו ונהנה מאוכל איטלקי עממי, פשוט, איכותי בתוספת טאצ'ים נכונים של השף. ככה זה שלא קופצים מעל הפופיק
"בצק אפוי עם תבשיל בשר מתובל, עלים ירוקים, פסטו כוסברה וצ'ילי. כשמדברים על שילובים בין מזרח למערב מתכוונים בדיוק למנה כזו - שמצד אחד מזכירה את הלחמא בעג'ון המסורתי של הסבתא מסוריה ומצד שני משתמשת בבצק איטלקי משובח..." אבי לוטם יצא לבדוק את החדשה הכשרה של משה שגב בנתניה, וגילה שכאן יוצר השף פרשנויות מסקרנות ומפתיעות למנות המוכרות והאהובות שלו. שומרי הכשרות - היה שווה לחכות!