"ההמבורגר של אתניקה, העשוי משלושה נתחים מובחרים וכולל גם פיסטוקים וחצילים, מוגש על פרנה, לחם מרוקאי מסורתי. הבשר היה עסיסי ועשוי היטב, החצילים מוסיפים נימוחות ורכות והפיסטוקים מפתיעים ונותנים איזו קראנצ'יות חביבה..." בזמן שכולם מבלים את אוגוסט עם הילדים, אורית צמח יוצאת עם אבא לדייט אוריינטלי בסגנון ים-תיכוני באתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח
"היתרון בסו-ויד הוא רמת הדיוק והחזה אכן היה מושלם, רך ועסיסי עם טעמי ברווז עשירים. ה"שווארמה" הייתה מעניינת ולמעשה הייתה בשר ברווז מפורק ושבבים של בשר מעושן עם תיבול ארומטי..." יונתן שטרנברג נפל בקסמיו של השף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס הכשרה בתל אביב, המציעה תפריט גורמה צרפתי-ים תיכוני מוקפד וסוחף, אלכוהול משובח וחוויה קולינרית מושלמת
ראש השנה ממש כבר כאן, אך אין זה אומר שצריך להפוך את המטבח לשדה קרב. שפע מסעדות ומעדניות מציעות מגוון מנות בשלל סגנונות בישול ורמות מחיר. אז הגיע הזמן לדלג על כל הטרחה וההתרוצצויות ולהקל עם ההכנות והאירוח. במיוחד בשבילכם הכנו מדריך לאוכל מוכן בכל רחבי הארץ. חג שמח!
"גם מנת הרביולי זנב שור עשתה את העבודה, עם רביולי במילוי עשיר של תבשיל זנב שור מפורק, ירקות שורש ובטטה ברוטב ציר בקר וגבינת גראנה פדאנו. הבשר הנימוח והנהדר בהחלט קיבל עטיפה אוהבת וראויה של רביולי, שהטריות שלו הורגשה בכל ביס...". ליאור פנחסי ביקר באחות הצעירה של 'הזקן והים'. על רקע נופי הנמל והסירות, הגלים והשקיעות, תמצאו את 'סיקיליה', בעלת חלל פנימי בסגנון כפרי-מודרני, וארוחות מושקעות מהמטבח הסיציליאני. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"במנת הברזאולה, המוגשת בסלסלת אידוי, שם המשחק הוא ניגודים. אלו מפעילים את כל קשת הטעמים: מתיקות של פרוסות אבטיח, מליחות הבשר הכבוש שמונח מעליהן, מרירות קלה של מיקרו עלים, ומתוק-חמוץ של בלסמי מצומצם..." המקדש בכפר סבא הוא המקום בו נשברו לשפרה צח כמה מוסכמות בנוגע למסעדות ואוכל. המקדש, היכל קולינרי חדש לחובבי בשר וקרניבורים, מגיש נתחי בשר אבל לא כפי שאתם מכירים. שווה להגיע במיוחד!
"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"הארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, היו מצוינים. רכים בדיוק במידה הנכונה בפנים, אווריריים ולא דחוסים, חמימים כך שאפקט הגבינה המותכת התקיים, ופריכים וקראנצ'יים מבחוץ..." אורית צמח לוקחת את אימא לדייט נשי באלפרדו פתח תקווה. היו שם ארנצ'יני ופטריות טמפורה, רביולי בטטה ופילה סלמון, פוקאצ'ה וסלט ארטישוק. אלפרדו היא אופרה קולינרית איטלקית כדת וכדין
"כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו..." ענבל לורן מנצלת את ימי הקיץ החמים לבילוי בים בשילוב עם ארוחה מפנקת 'ביקב' בטיילת נתניה, מקום שהוא הרבה יותר מרק יין
"כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים..." אבי לוטם הגיע לאחת המסעדות הכי יפות ונעימות בארץ - קלארו תל אביב, שבה האוכל עולה על כל דמיון לצד מבנה ספוג היסטוריה, אקוסטיקה מצוינת ומטבח פתוח ועכשווי. עושה חשק לחזור שוב ושוב ושוב
יובל בלנקובסקי חזר מאירוע חגיגות חצי יובל לרשת 'דרך היין' עם המלצות על יינות מיקב מרקוס מוליטור מגרמניה, ועוד קצת על פסטיבל היין ה-15 במוזיאון ישראל.
"חלקנו פריקסה בטטה ורביולו סלק. הפריקסה התגלתה כמנה מפתיעה ונהדרת. הבטטה המתוקה והנימוחה, האפויה בתנור לבנים, הגיעה במילוי לא שגרתי של סלט טונה עם לימון כבוש, איולי טונה, פסטו וביצה רכה. וכל הכיף הזה, כמה שנשמע לנו מוזר בהתחלה, התחבר לביס מענג בפה...". ליאור פנחסי יצא לדייט קסום בקפה יפו שבשוק הפשפשים, ונהנה מחיבור בין קולינריה משובחת, אווירה משפחתית וחברה טובה. אז מתי הדייט הבא?
"לא עמדנו בפיתוי והזמנו גם את ה-BLACK אנטריקוט – לאמיצים בלבד כמו שכתוב בתפריט. שני המבורגרים מבשר אנטרקוט, חציל קלוי, לחמנייה שחורה וערמה ענקית של צ'יפס בטטה ותפוח אדמה..." יונתן שטרנברג נהנה ממשחק מונדיאל טוב, המבורגרים עסיסיים ועוד כמה מנות בניחוח אסייתי, בסניף של בלאק בר אנד בורגר בירושלים. יש מנצחת גם בירושלים!
ט"ו באב, חג האהבה העברי, הוא הזדמנות נהדרת לזוגות האוהבים ליהנות מערב מפנק, הרבה אלכוהול ומנות בהשראת היום הרומנטי הזה. ריכזנו במקום אחד את כל ההטבות, הספיישלים, הפינוקים והמבצעים שהמסעדות מציעות לאוהבים. מומלץ לחזור ולהתעדכן במידע הרשום בכתבה זו, מדי יום אנו נוסיף עוד מסעדות מכל רחבי הארץ. חג אהבה שמח!
החופשה הגדולה כבר כאן, וסיכוי סביר שכמעט כל מי שאתם מכירים כבר ארז או יארוז מזוודה בדרכו אל מעבר לים. לטובת כל אלה שלא יחתימו דרכון בעונה החמה, ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות ישראליות הנותנות הרגשה כאילו זה הרגע חציתם את גבולות המדינה
"מחבת פלדה ועליה עגבניות שרי ועגבניות שטח חרוכות מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו ובזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת ומפנקת במיוחד..." אבי לוטם בערב בנים ביאסו תל אביב, היווניה הכובשת של השף אביב משה, המציעה חוויית טברנה מערבית יוצאת דופן עם קולנריה משובחת. יאסו כבר אמרנו?
בימי בין המצרים, הקודמים לט' באב, יום חורבן בית המקדש, נוהגים רבים מנהגי אבלות הכוללים איסור אכילת בשר ושתיית יין, מניעה מלערוך אירועים, להסתפר ולהתגלח. כאשר חל איסור על אכילת בשר, מסעדות רבות בארץ מציעות חלופות על בסיס דגים טריים, ירקות צבעוניים, קטניות ומנות חלביות. הנה המלצה למסעדות המתאימות לימי בין המצרים.
"סלט הפטריות והחלומי היה גם הוא צבעוני ושמח, עם גזר וצנון, פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי קטנות ומתוקות, מלפפון, חסות וכמובן פטריות מוקפצות וגבינת חלומי נהדרת. הכל השתלב יחד למנה שהייתה גם נימוחה וגם קראנצ'ית שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..." טל יונאי שרייר פותחת את הסוף שבוע ברימיני נתניה שהיא שילוב של מסעדה חלבית כשרה בית קפה, פיצרייה וגלידרייה. תטעמו, תתמכרו!
בדרום יש לא מעט בתי אוכל ששווה להגיע אליהם במיוחד. יש המתמחים בדגים, ויש בבשרים, יש הנמצאים באווירה כפרית פסטורלית ויש כאלו מול הים. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות שף מומלצות בדרום כדי שתדעו איפה לאכול בפעם הבאה שתגיעו לאזור
"פיצה ללא רוטב עגבניות, והיא כל מה שפיצה צריכה להיות: בצק דק וקראסטי עם "טופינג" עשיר שמכסה אותה בנדיבות. היה בו שילוב מענג של רוטב בשמל שמנתי, פרמזן, מוצרלה, גבינה כחולה וגבינת עיזים, יחד עם שלושה סוגי פטריות..." אוליברי תל אביב היא טרטוריה איטלקית מהזן שלא מייצרים יותר: אוכל טעים, עיצוב פשוט ואווירה לא מתחכמת. שפרה צח ובן הזוג בערב שכולו הצדעה לקלאסיקות סיציליאניות משובחות
חיכינו ארבע שנים, והנה הוא שוב כאן איתנו - מונדיאל 2018 - חגיגה שכולה כדורגל מקצועי ומירוץ להכתרת הקבוצה הטובה בעולם. לא משנה איזו קבוצה אתם אוהדים, מה שבטוח שההתרגשות בשיאה, ואין כמו לצפות ב-22 שחקנים רצים אחרי כדור אחד, יחד עם החברים הכי טובים שלכם. מוזמנים להכיר את המסעדות והברים שיחגגו את חודש המונדיאל עם מסכי ענק, אוכל טעים ושפע של אלכוהול. הנה נשמעה שריקת הפתיחה!
"רביולי סופריטו ששודך בצורה חכמה עם תרד וריקוטה, שרי, חמאה, ארטישוק איטלקי צלוי, שום קונפי ובזיליקום. מנה ססגונית עם שילובים נהדרים שנמסה בפה ועושה טוב בלב..." ככה סוגרים את היום: אבי לוטם מגיע לאיטלקיה בפשפשים ביפו ונהנה מאוכל איטלקי עממי, פשוט, איכותי בתוספת טאצ'ים נכונים של השף. ככה זה שלא קופצים מעל הפופיק
"קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת..." עם אוכל ים-תיכוני כשר וטעים, שירות מקצועי ומוזיקה יוונית סוחפת - אפשר להבין למה פיש מרקט תל אביב הפכה למקום בילוי מועדף למשפחות וחברים. ענבל לורן קפצה לביקור וחזרה עם בטן מלאה וחיוך ענקי
הישראלים אוהבים לאכול סושי, והוא זוכה למקום של כבוד לא רק בסושיות אלא גם במטבחי שף מובילים. הסושי מתאים לכל שעה של היום והכי כיף להרכיב את הקומבינציה האהובה כי זה סוג של משחק. לכבוד יום הסושי הבין-לאומי שייחל באמצע החודש, ריכזנו רשימה של מסעדות מכל הארץ המציעות סושי מעולה. חשק לרול?
סיימתם הרגע עוד יום עבודה מטורף ולחוץ, וכל מה שמתחשק לכם עכשיו זה לנקות את הראש עם החבר'ה. חיי הלילה התוססים מציעים מגוון רחב של מקומות לכל סוג בילוי שרק תרצו. במיוחד עבורכם, כתבנו שתו, ערבבו, נשנשו, רקדו וקצת הקריבו את הכבד שלהם כדי לחזור עם רשימה של ברים מומלצים שהולכת לשפר לכם את הבילויים הליליים. מי מצטרף לדרינק?
"איבריאקו קרים צ'יז, או כפי שמפרט ההסבר בעברית: צנון יפני כבוש מעושן ממולא בגבינת שמנת. כמה פשוט זה נשמע, אבל איזה שילוב נהדר של טעם ומירקם: פרוסות שורש קריספיות בטעמי חמוץ-מתוק-מעושן חובקות מילוי קטיפתי שמאזן אותן..." המטבח היפני של 'שיראטויה' כובש במהירות את ההרפתקנים והשמרנים כאחד. שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את האיזקאיה המודרנית החדשה שנפתחה בתל אביב