סופרה מביאה את המשתנה הגרוזיני השמח, הססגוני והצוהל לראשון לציון. זה מתחיל עם עיצוב בסגנון גיאורגי מסורתי הכולל גופי תאורה מדהימים ופריטים דקורטיביים המפוזרים בחללי הישיבה המגוונים, וממשיך עם הופעות של זמרים בליווי רקדנים מסורתיים. רעבים בצהריים? בסופרה מציעים תפריט עסקי משתלם, כך שזו הזדמנות נהדרת להכיר את נפלאות המטבח הגיאורגי הקסום
באר שבע גדלה בקצב מסחרר, ופרט לתואר 'אלופת המדינה בכדורגל', יש לה עוד הרבה מה להציע למבקרים בה. העברנו יום שלם של בליסות ונשנושים בבירת הנגב ומצאנו כאן כמה בתי אוכל מבריקים, כשפשטות היא שם המשחק אצלם, ואנחנו אומרים את זה במובן הכי חיובי שיש. מוזמנים להכיר את המסעדות המומלצות של באר שבע
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
"לברק שלם בתנור, שישב לפני כן במרינדה ים-תיכונית של שמן זית, טימין, מרווה ושרי. מרקם הדג היה רך ועסיסי, והטריות שלו הורגשה בכל ביס וביס, כמו גם המרינדה הייחודית בה הושרה...". ליאור פנחסי מפתיע את ילדת יום ההולדת בארוחה בפיש ראשון לציון, מסעדת דגים ותיקה ואהובה, הנותנת פייט קולינרי מרשים לאחיותיה התל-אביביות, עם מנות הנעשות בהמון תשוקה ואהבה לצד פשטות ישראלית
ירושלים עשירה בבתי קפה, אך השאלה שמעסיקה לא מעט מבקרים המגיעים לעיר הקודש היא איפה נמצאים בתי הקפה הטובים בעיר. לכל שכונה בעיר יש את הקסם והמסתורין הייחודי לה, כזה המזוהה עם התושבים וגם עם בתי הקפה הנמצאים בה. קבלו את הנבחרת שלנו – בתי קפה מומלצים בירושלים
"כשהראשונות שלנו הגיעו לשולחן - זו היתה כבר חגיגה של ממש שכללה סלט שורשים פיקנטי, עוף בשומשום, וונטון מטוגן, סלט סיני ואגרול - אחד במילוי עוף והשני צמחוני, שחלילה לא נפספס...." לא צריך לקנות כרטיס טיסה כדי ליהנות מטעמי המטבח הסיני המסורתי, פשוט צריך להיכנס לצ'יינה ביי בחיפה, ולהתענג מחוויה סינית אותנטית - ממש כמו זו שחוותה אורלי פרש-אזולאי
"מי שהכתיבה את הטון ופירוק הדג מהעצמות הייתה חברתי הדר, שלא התבלבלה למראה הדניס השמן שהונח לפניה, נטול קישוטים בצלחת ומתובל בתערובת תבלינים סודית. הדג היה טוב ועסיסי, מלא בשר לבן נימוח ועורו קראנצ'י ומתפצפץ..." כשמתעורר חשק לדגים - הולכים לדרבי בר דגים ברמת אביב. תשאלו את יעל דור, שחזרה עם בטן מלאה בדניס, סלמון, מרק דגים עשיר בירקות, המון סלטים טריים וטעימים, וסוכריות שום מנצחות
"נתחי לברק חברו ביחד עם עגבניות צלויות, צלפים, שום וצ'ילי, יין לבן ופרמזן, למנה סופר טעימה, שהייתה עשויה ללא דופי ושכנעה בטעמיה. הדג השתדך נפלא לבצק הפסטה הנהדר, והרוטב המעודן החמיא לכל המרכיבים...". בשקט בשקט הפך בראון במתחם G תל אביב, לבראסרי של ממש, עם אוכל חמים וכפרי המחובר לאדמה ולמסורת הבישול האיטלקי. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהמקום
"טורטליני פטריות יער ומסקרפונה אגוזי לוז, קציפת כמהין וגבינת עזים. מופת של ביצוע ועידון טעמים. הטורטליני החמימים והנימוחים, טעם הכמהין... בכל ביס נתגלה עוד נדבך של טעם...". תמיד יש פעם ראשונה - ליאור פנחסי הגיע לדלאל תל אביב והתמוגג מהעיצוב האותנטי, מהאווירה העדכנית ומהאוכל בעל הטעמים המיוחדים
יובל בלנקובסקי עם ההמלצות ליינות שיעשו לכם את החג.
ספרינג רול גבינה, סלט וולקנו, סשימי ספיישל עם שלושה סוגי דגים, ריינבואו, מאנו-ספיישל, קונוס שרימפס בטמפורה וסלמון, סאקה קרירה וכמובן גם שני קינוחים מתוקים - כך נראית ארוחת ערב מפנקת בקיוטו הרצליה. ענבל לורן מדווחת בגבורה מהשטח
"שלושה נתחוני טונה אדומה על שיפודים, צרובים בחוץ ואדומים-עסיסיים מבפנים, מתובלים באיולי אריסה ואיולי שום, על מצע קרם אבוקדו, מעוטרים בעלעלי מיקרו ופרוסות צ'ילי. יופי של מנה שמשחקת על גוונים של צבע וטעם..." שפרה צח מגיעה למיט אנד וויין בהרצליה פיתוח ונהנית מארוחת גורמה כשרה עשירה בניגודים מסקרנים
לקפוץ לאיטליה באמצע היום. טאבולה היא פנינה איטלקית המקבלת את אורחיה עם שדרת עצים עתיקה ומרהיבה, מזרקת מים קטנה ונוף ירוק מכל עבר, המזכירים את אירופה יותר מאת הרצליה. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות מארוחה עסקית משובחת המתאימה לאוהבי בשר, פסטות ונפלאות הים ויש גם תפריט צמחוני-טבעוני. Buon appetito!
בשקט-בשקט, מבלי שכמעט הרגשנו, עכו הפכה להיות פנינה קולינרית באזור צפון, כזו ששווה לנסוע אליה במיוחד, כי יש לה הרבה מה להציע מעבר לחומוס אותנטי. יצאנו מהמשרד, שוטטנו בין סמטאות העיר, השוק והנמל, וליקטו רשימה של ארבע מסעדות מעולות ששווה לכם להגיע אליהן. מסעדות מומלצות בעכו - הנה הרשימה
"ההמבורגר של אתניקה, העשוי משלושה נתחים מובחרים וכולל גם פיסטוקים וחצילים, מוגש על פרנה, לחם מרוקאי מסורתי. הבשר היה עסיסי ועשוי היטב, החצילים מוסיפים נימוחות ורכות והפיסטוקים מפתיעים ונותנים איזו קראנצ'יות חביבה..." בזמן שכולם מבלים את אוגוסט עם הילדים, אורית צמח יוצאת עם אבא לדייט אוריינטלי בסגנון ים-תיכוני באתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח
"היתרון בסו-ויד הוא רמת הדיוק והחזה אכן היה מושלם, רך ועסיסי עם טעמי ברווז עשירים. ה"שווארמה" הייתה מעניינת ולמעשה הייתה בשר ברווז מפורק ושבבים של בשר מעושן עם תיבול ארומטי..." יונתן שטרנברג נפל בקסמיו של השף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס הכשרה בתל אביב, המציעה תפריט גורמה צרפתי-ים תיכוני מוקפד וסוחף, אלכוהול משובח וחוויה קולינרית מושלמת
ראש השנה ממש כבר כאן, אך אין זה אומר שצריך להפוך את המטבח לשדה קרב. שפע מסעדות ומעדניות מציעות מגוון מנות בשלל סגנונות בישול ורמות מחיר. אז הגיע הזמן לדלג על כל הטרחה וההתרוצצויות ולהקל עם ההכנות והאירוח. במיוחד בשבילכם הכנו מדריך לאוכל מוכן בכל רחבי הארץ. חג שמח!
"גם מנת הרביולי זנב שור עשתה את העבודה, עם רביולי במילוי עשיר של תבשיל זנב שור מפורק, ירקות שורש ובטטה ברוטב ציר בקר וגבינת גראנה פדאנו. הבשר הנימוח והנהדר בהחלט קיבל עטיפה אוהבת וראויה של רביולי, שהטריות שלו הורגשה בכל ביס...". ליאור פנחסי ביקר באחות הצעירה של 'הזקן והים'. על רקע נופי הנמל והסירות, הגלים והשקיעות, תמצאו את 'סיקיליה', בעלת חלל פנימי בסגנון כפרי-מודרני, וארוחות מושקעות מהמטבח הסיציליאני. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"במנת הברזאולה, המוגשת בסלסלת אידוי, שם המשחק הוא ניגודים. אלו מפעילים את כל קשת הטעמים: מתיקות של פרוסות אבטיח, מליחות הבשר הכבוש שמונח מעליהן, מרירות קלה של מיקרו עלים, ומתוק-חמוץ של בלסמי מצומצם..." המקדש בכפר סבא הוא המקום בו נשברו לשפרה צח כמה מוסכמות בנוגע למסעדות ואוכל. המקדש, היכל קולינרי חדש לחובבי בשר וקרניבורים, מגיש נתחי בשר אבל לא כפי שאתם מכירים. שווה להגיע במיוחד!
"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"הארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, היו מצוינים. רכים בדיוק במידה הנכונה בפנים, אווריריים ולא דחוסים, חמימים כך שאפקט הגבינה המותכת התקיים, ופריכים וקראנצ'יים מבחוץ..." אורית צמח לוקחת את אימא לדייט נשי באלפרדו פתח תקווה. היו שם ארנצ'יני ופטריות טמפורה, רביולי בטטה ופילה סלמון, פוקאצ'ה וסלט ארטישוק. אלפרדו היא אופרה קולינרית איטלקית כדת וכדין
"כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו..." ענבל לורן מנצלת את ימי הקיץ החמים לבילוי בים בשילוב עם ארוחה מפנקת 'ביקב' בטיילת נתניה, מקום שהוא הרבה יותר מרק יין
"כוכבת הערב הייתה ללא כל ספק הטורטליני שורט ריבס בבישול ארוך. מנה שנמסה בפה עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה. ביס מזה, כף מזה, ואנחנו מאושרים..." אבי לוטם הגיע לאחת המסעדות הכי יפות ונעימות בארץ - קלארו תל אביב, שבה האוכל עולה על כל דמיון לצד מבנה ספוג היסטוריה, אקוסטיקה מצוינת ומטבח פתוח ועכשווי. עושה חשק לחזור שוב ושוב ושוב
יובל בלנקובסקי חזר מאירוע חגיגות חצי יובל לרשת 'דרך היין' עם המלצות על יינות מיקב מרקוס מוליטור מגרמניה, ועוד קצת על פסטיבל היין ה-15 במוזיאון ישראל.
"חלקנו פריקסה בטטה ורביולו סלק. הפריקסה התגלתה כמנה מפתיעה ונהדרת. הבטטה המתוקה והנימוחה, האפויה בתנור לבנים, הגיעה במילוי לא שגרתי של סלט טונה עם לימון כבוש, איולי טונה, פסטו וביצה רכה. וכל הכיף הזה, כמה שנשמע לנו מוזר בהתחלה, התחבר לביס מענג בפה...". ליאור פנחסי יצא לדייט קסום בקפה יפו שבשוק הפשפשים, ונהנה מחיבור בין קולינריה משובחת, אווירה משפחתית וחברה טובה. אז מתי הדייט הבא?