"על הר של ירקות נחה לה כמות נדיבה של גבינת חלומי מטוגנת, ניוקי מטוגנים שנתנו טוויסט מעניין למנה ותערובת ג'עלה – אגוזים וגרעינים מומלחים. זה היה מעוצב כל כך יפה שקצת כאב לנעוץ את המזלג הראשון..." גיא סופר-זמרני מגיע לקפה קפה אשקלון ומגלה עד כמה האוכל טעים
"מנת כבד האווז הייתה מצויינת – שלושה נתחים של כבד אווז ניצלו והונחו על פרוסות בגט והשילוב של הצ'אטני חיבר את הכל יחד ושבר מעט את השומניות של המנה..." יונתן שטרנברג מגיע לארוחה אצל השף גיא קמחי במסעדת לה בוקה בירושלים
"גם האנטריקוט היה מוצלח. שוב בשר איכותי, צלייה מדויקת כך שנוצר קראסט מעט פריך מן החוץ והסטייק נשאר רך ועסיס מבפנים..." יונתן שטרנברג, יצא להכיר את לה פאווה, מסעדת שף כשרה בירושלים
"הפטריות הגיעו כשהן מסודרות בשורה על מצע של רוטב שמנת וכורכום צהבהב וחם כשסביבן עגבניות שרי חתוכות. ביס אחד והתמכרנו..." גיל ח' עמית מגלה את הקסם שריסטרטו, בית קפה שכונתי וכשר במודיעין
"סלט חסה עם ירקות, רצועות לימון וצלפים המסתתרים מתחת לפרוסות ורדרדות ושמנמנות של סלמון מעושן..." החום הפוקד אותנו בתקופה זו של השנה, הביא את חגית גרוס ללכת לשחות בחוף ימה של נתניה ולהנות מארוחת בשרים ודגים כשרה בלה ביפטק
"אצבעות פריכות של ברוקולי ותערובת גבינות, ומעליהן רצועות בצל סגול מקורמל, שילוב מדהים של פריך ונימוח..." ענבל גרזון מגלה בין רחובות ירושלים הצרים את קפה קטמון - בית קפה צמחוני וכשר
"הטוסט שספג את טעמי הגבינה ועלי התרד נמס בפינו וביצת העין התפצחה והגירה צבע כתום עז על המנה ושיוותה לה מראה של יצירת אומנות..." חגית גרוס מתחילה את היום בארוחת בוקר כשרה ומרעננת באספרסו בר פולג (נתניה). וכמובן, לא מוותרת על קפה חזק, איכותי ומעקצץ
"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב
"לחם קלוי שמעליו מונחות בשלווה עגבניות בשמן זית, שום, בזילקום ומוצרלה מוקרמת. הפריכות של הלחם הקלוי, החמצמצות של העגבניות והמוצרלה המוקרמת שעטפה את הכל השתלבו בהרמוניה ובעיקר גרמו לנו לרצות עוד..." רונן סולומון, לה לזניה, תל אביב
"הקיש היה טעים מאוד – בצק טוב, מלית מתקתקה ונדיבה ובכלל השילוב של כרישה ובטטה הוא שילוב נכון כאשר כל אחד מהמרכיבים מחמיא ומדגיש אחד את טעמו של השני..." יונתן שטרנברג מבקר בסניף הראשון בארץ של רשת בתי קפה לונדונית, סויו.
"שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות..." חגית גרוס, היקב, טיילת נתניה
"עוף בלימון עם רוטב צ'ילי מתוק, מנה מיוחדת ומומלצת להזמנה במסעדה ולו בשל העובדה כי היא מגיעה בציפוי נייר אלומניום בצורת ברבור, מושקע ומפתיע!..." קרין אביב בערב נוסטלגי בסינית הכשרה של מלון נוף, בחיפה.
"לוקוס מאודה, רך ומתובל בצורה הולמת, עטוף במעטפת של פרוסות דקות של זוקיני ירוק על מצע איולי שקדים, אספרגוס ומחית אפונה צעירה..." שירלי רחמים באווירה הקלאסית של מסעדת הירקון 99 שבמלון דן, תל אביב
"מיקס השיפודים כלל קבב ביתי עם מעט שומן כבש ותערובת ירוקים (שלא רואים אבל הוסיפו המון טעם), לבבות מהטובים שאכלתי בזמן האחרון, פרגית וכבד עשויים היטב, כמה טוב שבאנו הביתה..." גיא סופר, גריל 443 בצומת שילת
"בימים אלו, כשמהדורות החדשות דנות בהרכבת הקואליציה, הגיע הזמן שנשב יחד לשולחן..." דן תורן פותח שולחן של יהודים ודתיים במסעדה היהודית שבבני ברק
"קבב איסקנדר הגיע לשולחן על צלחת ענק עם ארבע קציצות ריחניות המונחות על מצע עגבנייה טרייה ומשולשי לוואש שיצא מהטאבון, הטחינה שכיסתה אותם לא הצליחה להסוות את ריח הגריל והתבלינים..." שירי שקד, איסקנדר, נהר הירדן
"בהחלטה של רגע צירפתי אליי את בן זוגי, מתעלמת מה"מה-כבר-יש-שם-לאכול" שלו. אז זהו, שיש..." שפרה צח מוצאת המון מה לאכול בסניף קקאו בשדרות רוטשילד, תל אביב
"וכאן הגיעה המנה המרעננת מכולן - מלון טאטו, קורא לה איתי, ומסביר בחיוך ביישני שזהו הכינוי שלו. בין חתיכות מלון נחו שבבי כוסברה וצ'ילי שהפכו אותו להפתעה מרוכבת טעמים ומרעננת להפליא..." שירי שקד, 300 גרם, בצת
"הקישקע, תוצרת בית, גורם לכל הקפואים התעשייתיים להתבייש בעצמם. כאן אריה ממלא אותם במקום בעצמו..." גיא סופר מתוודע למטבח הפולני שהודחק אצלו בבית, במסעדת שטיבלע של אריה אסיג בראשון לציון
"ארנצ'יני מטוגן הורכב מכדורי ריזוטו פריכים ממולאים עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. בזמן שאני חיסלתי את מרביתם, אימא פיתחה התמכרות לרוטב הפיקנטי..." שירלי רחמים, אלפרדו פתח תקווה
"מיד זרמו לשולחן, כמו פלג מים בשנת גשמים טובה, מגוון רחב של סלטים, מנות בשר ותוספות, וכיסו אותו בשמיכת פאר של צבעים וטעמים מרתקים..." ענבל גרזון מוצאת נחמה באוכל הביתי של מרבד הקסמים בעמק רפאים, ירושלים
"'פיצ'וגה' הוא שם חיבה לציפור רוסית קטנה, זוהי מנה שהייתה בעבר חביבה על הצארים שהיו מקבלים את הציפור השלמה. אנחנו קיבלנו שני נתחי חזה עוף רכים מאד וקוביות צ'יפס קראנצ'יות..." גיא סופר, אתניקה בהרצליה
"אני לא יודע איך הצלחנו לאכול את כל זה אבל אומרים שתמונה שווה אלף מילים, אז עכשיו דמיינו לעצמכם איך החזרנו את המחבת ריקה..." עוזי בשן לוקח את האישה למסעדת האר"י 8 בצפת. יש מה לחפש שם מלבד קברי צדיקים
"פילה לוקוס, שבשרו לבן ומזמין, בתיבול מינימליסטי של מלח, לימון ורוזמרין, עושה את העבודה..." שפרה צח נהנית ממקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב
"הרוטב המתוק השתלב נפלא עם המליחות של גבינת העזים והמרקם של התאנה נשמר קרוב לצורתה המקורית ולא נפגע כתוצאה מתהליך הבישול הקצר שעברה..." מי טל שבתאי חוזרת אחורה בזמן אל טעמים נשכחים במונטיפיורי שבירושלים