מיה בן אפריים-קליין
חברת Food coaching
ייעוץ אישי
שינויים בהרגלי הזלילה
הרצאות וסדנאות תזונה
מתכונים
תפריט בריאות למסעדות
מן העיתונות
ברושור
מאמרים ומחקרים
גלריה
צור קשר
 

שינויים בהרגלי הזלילה


דיאטנית, מיה בן אפריים, תזונה, תזונאית, משקל



להורדת יומן קליניקה

העולם המודרני, עם כל זאת שהוא חדשני, מפתה ומרתק, הוא מחסיר מאיתנו בריאות ואריכות שנים.אך מדוע, איך זה קורה ומה הקשר הישיר לכך.
כיום, גם בישראל כבכל העולם, יש את בעיתההשמנה, אולם קטנה בגודלה אך היא גדלה בהתמדה.
למרות ריבוי המדיה בנושא, שיפור מראה חדרי הכושר והמועדונים יש חסך והממצאים עדיין גבוהים.

השמנה היא ברוב המקרים כתוצאה מחוסר ידע, חוסר תשומת לב, חוסר יכולת לעמוד בפיתויים ולפעמים אף כתוצאה מיותר מידי התעסקות בדיאטות. מרוב דיאטות ומרוב ניסיונות אנשים נשברים, מרוב מידע אנשים חשים בלבול ומרוב אופציות ומוצרים בשוק, קשה לעשות ויתורים.

הכל מתחיל מחוסר הידע ומהבנה בסיסית לתזונה. לפעמים הפחד מקלוריות, משינוי הרגלים או מבזבוז ארוחה גורם ליחיד לוותר על דברים חשובים וחיוניים במשך היום כדוגמאת חשיבות וסדר בארוחות במשך היום. כדי להנות בחתונה בערב, אנשים חוסכים במשך היום, דוגמא לדפוס שהוא לא נכון. לטעויות כאלו ואחרות יש השתלשלות אירועים והתוצאה היא חוסר יכולת לעמוד בפיתוי ולבסוף לאכילת יתר. מה הפתרון.
ילדים ומורים זקוקים למידע בסיסי, מודעות. מה זה שומן, איזה כדאי, מה הוא סוכר, מה תחליפיו וכמה כדאי.
הורים ומבוגרים הם אלו שצריכים הבנה, תמיכה ומסגרת כדי לפעול ולדעת יותר, לגוון ולהפעיל את כל המשפחה לשיפור בבריאות בני הבית, בפעילות הגופנית ובקניות.
איך שלא נרצה, אנו צריכים ערכים תזונתיים בכל מקום שנדרוך, על המוצרים, במסעדה, בסופר או בבית מלון, כדי שנדע מה אנחנו מכניסים. וכך, ביחד נגיע לשיפור בממצאים ולצמצום עלויות המדינה במחלות כגון סכרת, מחלות לב וכלי דם, כליות ולחץ דם שנובעות מתופעת ההשמנה.


דיאטנית, מיה בן אפריים, תזונה, תזונאית, משקל



1. שלבים שצריך לעבור לדעתך בדרך למהפך בריא במטבח.

צריך להיעזר באומץ. צריך לקחת אחריות, רצון והעזה!
שינוי זה לא דבר קל, זה מפחיד ולפעמים מייגע. אבל למה בכל אופן כדאי?
כי זה פותר, תחושות רעב, התקפות אכילה ליליות, בעיות עיכול, כולסטרול גבוה, בעיות קשב וריכוז ועוד הרבה.
הרגלים הם דבר קשה לשינוי, ולוקחים קצת זמן לביצוע אבל עצם העובדה שחולפת אצלנו המחשבה על כך, מוכיח שיש בזה קצת מהרצון.
וזה לא כל כך קשה.
הרי מי לא רוצה לחזור הביתה כשהוא לא רעב וכשהוא נכנס בדלת, כל שנותר זה לחמם מהסיר, לאכול לשבוע ולהתפנק מול הטלוויזיה. אז כן, היום מרבית האנשים חוזרים הביתה ומהרגע שהם נכנסים בדלת, המקרר לא מפסיק להיפתח ולהסגר. ומה שבסוף עושים זה מחממים עשרות פרוסות של לחם, מסיימים חבילת עוגיות וכשזה לא מספיק, מתחילים לפצח גרעינים עם שקית במבה בצד.
אז אם אתם לא עד כדי כך, מצבכם עדיין טוב, כי גם כאלו אני מכירה.
ומה הסיבה, אספר לכם:
כל אלו לא לקחו ארוחת בוקר לעבודה, לא לקחו לשעות הביניים פירות ואכלו, כן אכלו ארוחה כבדה במסעדה!
לדאוג לעצמנו? לא, כולנו בתקווה שאלוהים ידאג לנו.
מה צריך: מעט הבנה, קצת ידע, זמן מינימאלי, והרבה רצון.

כל שצריך בשביל מטבח בריא זה קניות, יום בשבוע ללכת ולקנות מצרכים למזווה ולמקרר.
קצת גבינות, קצת יוגורטים, קצת דגים אפילו בשימורים
קופסת קורנפלקס טעים, לחם טרי פרוס מומלץ עם סיבים תזונתיים, שגם ישביעו אותנו
ירקות טריים, שיהיו, לפחות לסנדוויץ' בבוקר.. לערב זה כבר סיפור אחר
פירות טריים שיהיו לקחת בשקית הפתעות למשך היום, מה כבר יכול להיות...

2. מה חומרי הגלם הבסיסיים שכדאי שיהיו לנו במזווה.

שימורים: רוטב עגבניות, טונה בשימורים, שעועית לבנה משומרת ברוטב עגבניות, תירס מתוק וחלב קוקוס
יבשים: אורגנו, מלח, פלפל, קינמון, בזיליקום וכמון, סויה וצ'ילי... הכי חשוב
קמח מלא, שמרים, דבש, דבש תמרים, אורז לבן, אורז אדום, פסטה, כוסמת, פתיתים וקינואה...
קוואקר או קורנפלקס ולשעת משבר.. בייגלה, פתי בר או כן, כן, דובשניות ושוקולד מריר.

3. על מה צריך להקפיד כשעושים קניות

על מצב הרעב שלנו...
קודם לקחת משהו טעים לפה.. אפילו חטיף גרנולה, או יוגורט או מעדן חלב... לא להגיע לפיצוחים ולמאפים רעבים
אחכ להקפיד על תאריכי תפוקת המוצר, על פגמים באספקה ועל המחירים!
בירקות, שימו לב לטריות, לגודל ולצבע..
ביבשים על סגירה הרמטית של המוצר
ובמוצרי החלב על כמות הסוכר והשומן במזון...
מעל 20 גרם פחמימה ביוגורט זה גובל בהעמסת סוכרים פשוטים
מעל 5% שומן בגבינה רכה זה העמסת שומן..
ופחות מ5 גרם חלבון, אין טעם לקנות!

4. איך מתמודדים עם אוכל לעבודה

עם האוכל בא התיאבון, מכירים?
אבל מה קורה שעם התיאבון בא האוכל, והרבה.

תמיד עדיף שיהיה אוכל איתנו, בעבודה.
מה בסך הכל צריך לעשות? לקנות קופסא למיקרו, להכין פעם ב-3 ימים פתיתים או אורז, פסטה או קוסקוס
לקנות עוף, להכין כרעיים בתנור לכמה ימים ברוטב מיוחד משלכם, וירקות, שיהיו טעימים על האורז.

יותר מכך, גם לקנות קוצץ, להביא 4 ירקות ולחתוך סלט טרי במטבח בעבודה, לחתוך קצת עוף ולפזר למעלה, לאכול עם שמן זית ופרוסת שיפון טריה, לא יכול להיות מסדר יותר.

5. איך מתמודדים עם תוויות של ערכים תזונתיים

מסתכלים על מה שחשוב.
היום, ערכים תזונתיים על גבי האריזות קצת מבלבל את כולנו.
יש לי הצעה אחת בלבד: הסתכלו, השוו בין 2 מוצרים דומים בפחמימות ובשומנים, תנו מבט לעבר הסיבים התזונתיים, תמיד נחמד שיש קצת.
כשאתם משווים, מי שרב יותר בשומנים ובפחמימות, הוא זה שצריך לאכול ממנו קצת פחות.
ואם בא לכם דווקא על זה עם הערכים הגבוהים יותר, קנו גם אותו רק תזכרו- בחרתם להתפנק, אז תקפידו לאכול ממנו קצת פחות, כי הוא פינוק, ויותר את הבריא והמלא יותר.
לדוגמא: קורנפלקס עם סוכר וקינמון, מול בראנפלקס – מעניין, אחד טוב לנו יותר והשני קצת פחות...
אוכל את הבראנפלקס בבוקר כי עוד אין לי צורך לפנק את עצמי, אבל אחהצ.. מה יזיק לי מנה קטנה של פינוק?

6. מה כדאי לשנות במטבח מבחינת קניות, שיטות בישול, אוכל לילדים.
את המילה איכס.
כדאי לאכול ירקות, לבשל תבשילים בקדרה ולהכין ערב משפחתי אחת לשבוע.
ערב כזה שאוכלים ביחד וכולם עוזרים לכולם.
לאותם ערבים הכינו רשימה ביחד, הכינו אתגר, הכינו חידושים לילדים...

פרטים נוספים:
דיאטנית, מיה בן אפריים
טלפון 03-7419624 או פקס 03-7419623
דואר אלקטרוני


כל הזכויות שמורות מסעדת