מטילדה נולדה בשנת 1912 בעיר קיוסטנדיל בבולגריה, בת ליהושוע ואסתר- עקרת בית אשר בורכו ידיה בבישולים ובעיקר בהכנת בורקסים, מאפים מיוחדים ורקיחת מרקחות משובחות. בשנת 1922 נאלצה המשפחה לעבור לסופיה הבירה ומכורח המציאות למדה מטילדה אצל הנזירות ובשעות הפנאי למדה את רזי הבישול והאפיה מאמה. בשנת 1932 נישאה ליצחק, עובד מפעל טבק, שלמרות משכורתו הדלה איפשר לה לעסוק בגידול בנותיה ובמה שאהבה מכל- הבישול והאפיה. ב- 1943 נלקח בעלה האהוב למחנה עבודה ולא חזר, ומאז נאלצה לצאת לעבוד ולפרנס את בנותיה הקטנות. אך עדיין ניצלה מטילדה את שעותיה הפנויות למלא את הבית בריחות נפלאים.  ב- 1948 עלתה ארצה בעליה הבולגרית הגדולה למעברה פרדס חנה ומשם למעון הבולגרים ברמלה ועבדה למחייתה כתופרת. הצלחנו להביא לכם ממטבחה הביתי את הפינידו, הרולדות, ריבת הדובדבנים ופה ושם מטעמים נוספים. כל התמונות שמלוות את המסעדות שלנו הינן אותנטיות ומספרות את הסיפור האמיתי. כל מה שעשינו הוא למענה ולזיכרה אשר נשאר איתנו לתמיד ובכל יום.