ראש השנה: זביונה חמים על גרגירי רימון
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מיוחד של השף ניר צוק,
מסעדת קורדליה.
מרכיבים
- 2 רימונים מפורקים לגרגרים
- 4 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס יין מרסלה או יין קינוח
אופן ההכנה
מחלקים את גרגרי הרימון לכוסות היין כך שיגיעו עד לשני שליש גובהן.
טורפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם משנים את צבעם, מוסיפים את היין ומערבבים. מעמידים את קערת החלמונים על סיר אדים (בן מרי, או אמבט אדים) ומערבבים בכף עץ לקבלת קצף עשיר, סמיך וטעים – זהו הזביונה, מסירים מהאש.
יוצקים את הזביונה החם על הרימונים שבכוסות ומגישים מיד.
הערות
המתכון באדיבות השף ניר צוק, ממסעדות קורדליה, נועה ביסטרו וג'אפה בר
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת קורדליה
סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו
הצג טלפון
03-5184668
|