כופתאות לחם במילוי גבינה פיקנטית
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- חצי כיכר לחם לבן (מיום קודם)
- 1 חבילה גבינה ''טוב טעם''
- 2 כפות גבינה קשה מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה
+ מוציאים את התוכן הרך של הלחם ומרטיבים במים. סוחטים היטב ומחלקים ל-6 כדורים (כמו בצק). משטחים כל כדור לחם לעיגול.
+ מערבבים גבינות ותבלינים. יוצרים מהתערובת שישה כדורים קטנים. מניחים במרכז כל עיגול לחם כדור גבינה ומהדקים סביבו את בצק הלחם.
+ מטגנים את הכופתאות בשמן עמוק, עד שהם מזהיבים קלות. מעבירים לנייר סופג
הערות
גיוונים ומליות אחרות:
- כופתאות שניצל: לפני הטיגון מגלגלים את הכופתאות בציפוי של שניצל (קמח, ביצה טרופה ופירורי לחם).
- מלית פסטו-יוגורט: מערבבים 1 כף פסטו עם 250 גרם גבינת יוגורט.
- מלית אמנטל: מגררים גבינת אמנטל עם עירית קצוצה.
- מלית פטריות: מטגנים בצל קצוץ דק, מוסיפים סלסילת פטריות חתוכות לרבעים, מתבלים ומקפיצים. מצננים, מוסיפים 250 גרם גבינת יוגורט ומערבבים.
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר