פטריות ממולאות ברוטב שמנת מוקרם
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- רבע כוס גבינה צהובה מגוררת
- להקרמה- רבע כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
פטריות:
מנקים היטב את הפטריות ומסירים הרגליים.
קוצצים קטן את הרגליים.
למחבת חמה מוסיפים את החמאה, השום, הבצל ורגליי הפטריות ומטגנים שתי דקות על אש בינונית
מורידים מהאש, מוסיפים את פירורי הלחם והגבינות ומערבבים היטב.
ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומסדרים בתבנית.
רוטב:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות כדי שהרוטב יסמיך.
מוזגים מעל הפטריות את רוטב השמנת, מפזרים גבינה צהובה ושמים בתנור חם למשך 3 דקות.
*טיפ
ניתן למלא במלית זו גם חצילים קישואים וכו' פשוט זמן האפייה בתנור יהיה ארוך יותר.
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר