מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גביניות

גביניות

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

לערבב בכוס את השמרים עם כפית סוכר ושתי כפיות קמח עם קצת מים חמימים. לתת לזה לתפוח לגודל כפול. להכניס לתוך סיר את 3 גביעי הלבן עם ¼ חבילה מרגרינה ועם 4 כפות סוכר וכפית מלח . לחמם מעט שיהיה פושר. להכניס לתוך קערה את 1 ק''ג קמח עם השמרים שתפחו וכל שאר החומרים שחיממנו בסיר וללוש עד לקבלת בצק אחיד . לפזר קמח מלמעלה ולכסות במגבת. לתת לתפוח לשעה )עד שיתפח לגודל כפול). לחלק הבצק לשלוש חלקים שווים. לקחת כל חלק לרדד ולמרוח בשכבת מרגרינה ולקפל כמו שמקפלים בצק עלים . לחזור על הפעולה שלוש פעמים בהפרש של 20 דקות עם כל שלושת החלקים.


אופן הכנת המילוי :

עדיף לשפוך על הצימוקים מים חמים להשהות כ-5 דקות ולסנן את הנוזלים. הצימוקים יתנקו ויתפחו מעט. לערבב את כל החומרים בקערה.

לרדד כל חלק לצורה מלבנית ולחלק ל-12 רבועים. במרכז כל רבוע להניח כפית מלוי. להדק רק במרכז את ארבעת הקצוות לצורת מעטפה . לשים בתבנית משומנת היטב . למרוח את חלקו העליון של המעטפה בחלמון הביצה הטרופה . להכניס לתנור חם בחום גבוה . לאפות עד שיקבל גוון חום .

בגמר האפייה לקרר ולזרות באבקת סוכר.

ניתן לשמור בהקפאה ולחמם במיקרוגל.

הערות

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef

תגובות

  1. גביניות נאוה ר (01/09/2009 10:29:00)
    האם קראתי נכון? 600 גרם מרגרינה ל-1 ק''ג קמח???? השתגעתם? צריך צינתור לאחר אכילת גביניות אלו. חוץ מזה, מי משתמש במרגרינה היום?

    מקווה שטעיתי בקריאתי את המתכון.