מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני קציצות > שאמי – קציצות שיראזיות (תפלק)

שאמי – קציצות שיראזיות (תפלק)

שאמי – קציצות שיראזיות (תפלק)

תיאור המתכון

מתכון פרסי

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר עמוק במשך שעה וחצי. טוחנים את חזה העוף עם שני בצלים ושמים במקרר. מסננים את תפוחי האדמה אחרי הבישול, משאירים כחצי שעה לקירור בחוץ, מקלפים אותם, שמים בתוך הסיר העמוק ומועכים אותם באמצעות כף מעיכה. מוסיפים על תפוחי האדמה את חזה העוף הטחון, שופכים פנימה את הביצה, שתי כפות מרק עוף, כף מלח, כף כורכום, כפית פילפל לבן, כפית כמון ומערבבים את הכול. שמים שמן במחבת הגדולה ומחממים על אש גדולה. לוקחים כמות עיסה כגודל כף היד, מגלגלים לכדור ומשטחים על כף בצורה מעוגלת. שמים על השמן החם לטיגון. כשצד אחד מזהיב, הופכים לצד שני. מכינים צלחת גדולה עם מפית סופגת שומן ומניחים עליה את הקציצות המוכנות. אפשר להגיש את זה חם ואפשר גם לשמור את זה במקרר ולאכול קר

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''