חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
מסעדות אילתמסעדות לאירועיםפרויקט מטיילים
הסקר שבועי
סושי:


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> ברקוקש

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

ברקוקש

  • רמת מיומנות: קל

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי
ברקוקש למעשה הוא קוסקוס חלבי המבושל באופן הדומה לקוסקוס.

מרכיבים

  • חצי ק''ג סולת
  • 1/2 כוס קמח
  • מים - בערך 1/2 כוס
  • 2 כוסות חלב
  • 30 גר' חמאה
  • מלח לפי טעם

ברקוקש
אופן ההכנה

שמים בקערה 3 פעמים לסירוגין סולת ומים.
מערבבים היטב כל פעם ומכניסים את המים לסולת עד שיהיה לח וגושי.
כל סוג של סולת סופג כמות שונה של מים לכן אדגיש שהמרקם שצריך להתקבל הוא גושים גושים - להבדיל מהקוסקוס .
בסוף מוסיפים את הקמח לאט לאט וזאת על מנת להפריד בין הגושים ולהשאיר את הברקוקש במרקם של גושים - אחד אחד.

מרתיחים מים בסיר האידוי של הקוסקוס ומניחים את הברקוקש בקשקש העליון לאידוי .
לאחר הרתיחה- כאשר יוצאים אדים מהקשקש- מורידים קצת את האש להמשך אידוי של 20 דקות בערך תוך כדי עירבוב עדין מידי פעם.

לאחר האידוי מרתיחים בסיר רגיל כ- 4 כוסות מים, מוסיפים מלח לפי הטעם וכאשר המים רותחים מוסיפים את גושי הסולת המאודים לתוך המים , לבחוש היטב בעדינות ולאחר כרבע שעה - 20 דקות כאשר לא נשארים כמעט מים מוסיפים את החלב, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את החמאה ובוחשים בעדינות.

הערות

לגיוון: יש האוכלים את הברקוקש מתוק -מוסיפים סוכר ואפילו מעט קינמון.


מתאים להכנה עם ילדים
מתאים להגשה לילדים
צמחוני
כשר

קישורים:
המתכון באדיבות אתר



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏