מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מעאודה

מעאודה

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה לא קלופים עד לקבלת דרגת רכות שמזלג הננעץ יוצא בקלות, מקלפים את הקליפה ועושים פירה, מועכים היטב. מערבבים לתוך הפירה את המלח והפלפל השחור וכן את הפרטוזיליה הקצוצה והמהדרין מגרדים קליפת לימון
משמנים ומחממים סיר רחב בתנור בטמפרטורה של 180-200 מעלות.
בקערה נפרדת מקציפים את הביצים (ללא הפרדה) עד לקבלת קצף מאוורר היטב.
באיטיות וסבלנות והרבה אהבה ותוך כדי בחישה מתמדת של קציפת הביצים מוסיפים בהדרגה כמויות לא גדולות של הפירה ותערובת הגזר והאפונה
יוצקים את התערובת לתוך הסיר שחומם בינתיים משך כעשר דקות לפחות ומכניסים לתנור את הסיר ללא מכסה.
כאשר מזהיב הקרום העליון וכאשר בבדיקת נעיצת סכין היא יוצאת יבשה - מכבים את התנור ומותירים את המעאודה להתקרר.
כמו עוגה - צריך לתת לה להפרד מהדפנות של הסיר עם הקירור.


קישורים:
המתכון באדיבות אתר