מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכון לשקשוקה

מתכון לשקשוקה

תיאור המתכון

מתכון לשקשוקה מעולה.
מנת שקשוקה שמספיקה לשניים, שאוהבים שקשוקה.
שקשוקה מ3 ביצים.

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את הבצל דק דק ואת השום.
מטגנים את הבצל בשמן הזית, וכשהו מתחיל להיות שקוף מוסיפים את השום לדקה.
במקביל, חותכים את העגבניות לריבועים בינוניים-קטנים (איך שאוהבים את השקשוקה)
מוסיפים את העגבניות ואת הרסק,
שמים מלח פלפל שחור ופפריקה בשקשוקה, לפי הטעם שאוהבים.
(מומלץ - חצי כפית מלח, ובזיקה קלה של פלפל ופפריקה מתוקה)
מערבבים, ומחכים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש קטנה, על מנת לאדות ולצמצם את הנוזלים, ולקבל מרקם של שקשוקה.
שוברים לתוך התערובת במחבת ביצה אחת ומערבבים, נותנים לה להתבשל קצת בתערובת ע"מ שלא תהיה חיה.
לאחר מכן,
שוברים על גבי התערובת את שתי הביצים הנוספות, כמו ביצת עין.
מכסים את המחבת לדקה-שתיים כדי שהלבן של הביצים יתבשל בשקשוקה.
* ניתן לרבב רק את הלבן כך שיעלם בתוך השקשוקה, אבל חשוב לשמור על הצהוב שלם!.
לאחר מכן המנה מוכנה.

הערות

הצעת הגשה:
מניחים את המחבת על מכשיר מבודד חום מהשולחן, ואוכלים ישירות מהמחבת, עם לחם.

תגובות

  1. אבל פני הכל... דניאל (19/02/2008 10:25:00)
    מטגנים בשמן, שמן זית, חמאה?