ריבת גזר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לריבת גזר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 500 גר, סה''כ גזר ותוספות.
- 500 גר' סוכר דק
- 20 מ''ל קוניאק
- מיץ מתפוז שלם
- מיץ מלימון שלם, אחרי כשלושת
- רבעי השעה לסחוט מיץ מחצי לימון לסיר.
- 1 מקל קינמון כ- 10 ס''מ אורך
- כ- חצי מקל וניל חצוי –לא חובה אך רצוי-
- אם אין אז תמצית וניל טהורה ואיכותית. לא מלאכותית.
- 1 תפוח עץ ירוק לרבעים על חרצנין וקליפתו
- (אפשר להכניס את כל התבלינים כולל התפוח לשקית
- גזה אם לא רוצים אח''כ לדוג אותם).
- חצי כפית אבקת קינמון או יותר, לפי הטעם.
- כ- 5-6 מסמרי ציפורן
- רבע כפית אבקת ג'ינג'ר לא חובה-רצוי – או גרד של ג'ינג'ר טרי
אופן ההכנה
אני השתמשתי בגזר גמדי טרי, וחלק בגזר רגיל שחתכתי
למקלות באורך של זרת ארוכה.
בסיר(לא אלומיניום, נירוסטה זה טוב)להניח גזר, תפוח,
תבלינים לפזר סוכר, לצקת מעל קוניאק, ומיץ מתפוז.
ולהניח להגרת נוזלים.
להביא הכל לרתיחה , תוך כדי בחישה, להחליש אש ,
ולשמור שיהיה כל הזמן בעבוע , גם אם מדי פעם צריך
להגביר את חוזק הלהבה. ושוב להחלישה.
לבשל שעה ורבע.
הערות:
אצלי הריבה הייתה מוכנה אחרי שעה ורבע,
והנוזל לא מאד סמיך, הריבה הזו היא יותר
קונפיטורה לאכילה כממתק, לכן הנוזל צריך להיות לא מאד סמיך.
לא לבשל יותר מדי, אחרת יהיה קראמל. וכשיתקרר
יהיה קשה להפריד בין מקלות הגזר.
מגישים בערב המימונה עם תה חם, או עם כוסית ערק.
וכל השנה זוללים את השאר, שנהדר להוסיף
לתבשילי עוף ובשר, או לקומפוט
הערות
המתכון מאת wan
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:המתכון באדיבות אתר