מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ריבת גזר

ריבת גזר

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לריבת גזר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אני השתמשתי בגזר גמדי טרי, וחלק בגזר רגיל שחתכתי

למקלות באורך של זרת ארוכה.
בסיר(לא אלומיניום, נירוסטה זה טוב)להניח גזר, תפוח,

תבלינים לפזר סוכר, לצקת מעל קוניאק, ומיץ מתפוז.

ולהניח להגרת נוזלים.
להביא הכל לרתיחה , תוך כדי בחישה, להחליש אש ,

ולשמור שיהיה כל הזמן בעבוע , גם אם מדי פעם צריך

להגביר את חוזק הלהבה. ושוב להחלישה.

לבשל שעה ורבע.
הערות:
אצלי הריבה הייתה מוכנה אחרי שעה ורבע,

והנוזל לא מאד סמיך, הריבה הזו היא יותר

קונפיטורה לאכילה כממתק, לכן הנוזל צריך להיות לא מאד סמיך.
לא לבשל יותר מדי, אחרת יהיה קראמל. וכשיתקרר

יהיה קשה להפריד בין מקלות הגזר.

מגישים בערב המימונה עם תה חם, או עם כוסית ערק.

וכל השנה זוללים את השאר, שנהדר להוסיף

לתבשילי עוף ובשר, או לקומפוט

הערות

המתכון מאת wan


קישורים:
המתכון באדיבות אתר