תבשיל כוסמת
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל כוסמת וירקות.
מרכיבים
- חצי ק"ג כוסמת
- 4 כפות שמן זית
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 בצל יבש גדול קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 2 פלפלים אדומים קצוצים
- 1 גזר מגורר בפומפייה גסה
- 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, פטריות פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כעשר דקות תוך בחישה בכף עץ.
2. שוטפים את הכוסמת במים חמים, מוסיפים לסיר ומאדים למשך מספר דקות נוספות.
3. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים, מתבלים באבקת מרק, במלח ובפלפל שחור.
4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כחצי שעה. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il