כבד קצוץ פולני
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אין חג יהודי בלי כבד קצוץ, והמתכון הנ''ל הוא חגיגה של ממש
מרכיבים
- כחצי קילו כבד עוף טרי ונקי מגידים ונימים
- 4 בצלים גדולים פרוסים
- 5 ביצים קשות
- 5 פרוסות חלה או לחם לבן רטובות במים וסחוטות היטב או בפסח, מצות רטובות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף אבקת מרק עוף
- מעט שמן רגיל לטיגון
אופן ההכנה
1.מטגנים את הבצל על אש גבוהה עד שהוא מתחיל להזהיב, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שהבצל מקבל גוון קרמלי.
2.מוציאים את הבצל מהמחבת ושומרים בקערה בצד. מוסיפים מעט שמן ובמחבת חם מאוד מטגנים את הכבדים טיגון קצר עד שהם מוכנים ורק החלק הפנימי ביותר שלהם נותר ורדרד. בסוף הטיגון מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים ומכבים את האש.
3.מכניסים את כל מרכיבי המתכון למעבד מזון וטוחנים בטחינה קצרה כך שהכבד נשאר גושי, או בטחינה ארוכה עד שהוא הופך לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור ומגישים בתוספת מלפפונים חמוצים ומצה.