פירה תפוחי אדמה
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לפירה תפוחי אדמה, מאת השף יניב גור אריה.
מרכיבים
- רכיבים (5 מנות):
- 1/2 ק''ג תפוחי אדמה לבנים
- 100 גרם חמאה
- 150 מ''ל חלב
- מלח
אופן ההכנה
אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם (עם הקליפה) במים עד שהם רכים. מסננים ומעבירים לתנור חם (220 מעלות) ל-20 דקות.
מחממים את החלב בסיר רחב.
קולפים את תפוחי האדמה וטוחנים במטחנת ירקות ידנית (''מולין'') מעל סיר החלב .מנמיכים להבה למינימום ומוסיפים בהדרגה ותוך בחישה את החמאה , עד שהיא נבלעת בתערובת, מתבלים במלח.