Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> ראש השנה: תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

ראש השנה: תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

ראש השנה: תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

תיאור המתכון

חברת "אחוה", יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.
3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.
5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.
6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.
7. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.