Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מתכון לפסח: חריימה טונה מעושנת

מתכון לפסח: חריימה טונה מעושנת

מתכון לפסח: חריימה טונה מעושנת

תיאור המתכון

במיוחד לפסח: כך תשמרו על כשרות ועדיין לא תאכלו מצות, מתכון ייחודי לפסח באדיבות טונה סטארקיסט.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.
2.מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
3.מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
4.מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.
5.בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
6.מבשלים כ-5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.
7.מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.