בורגר הודו מעושן
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הודו טחון מתוגבר בבצל טחון ותבלינים. מתחילים במחבת וממשיכים בתנור לוהט, כך כולם יוצאים מוכנים באותו הרגע ממש! מגישים עם חסה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וטבעות בצל. מומלץ בתוך לחמנייה.
מרכיבים
- 1/2 ק"ג שווארמה הודו נקבה טחון.
- 2 בצלים קצוצים דק-דק.
- 2-3 כפות שמן.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים.
- 1 כף שטוחה פפריקה ספרדית מעושנת.
- 2 כפות פירורי לחם.
- להגשה:
- 5 לחמניות המבורגר.
- מיונז.
- חרדל.
- קטשופ.
- 5 פרוסות עגבנייה.
- 5 עלי חסה.
- 10 פרוסות מלפפונים כבושים.
אופן ההכנה
•מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום, מערבבים חצי דקה ומורידים מהאש. מצננים.
•מערבבים את הבצל והשום המטוגנים (עם השמן) יחד עם הודו טחון, חרדל, פפריקה מעושנת ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים.
• בידיים רטובות יוצרים 5 בורגרים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה ואפשר אפילו לילה.
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
• מחממים היטב מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים 2 דקות מכל צד עד להזהבה. הם עדיין לא מוכנים מבפנים, וזה בסדר. מעבירים את הבורגרים לתנור ומשלימים את ההכנה עוד 5 דקות.
•בינתיים מחממים את הלחמניות במחבת שבו צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל, ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים.