Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> לחם אחיד ממולא בקלופס עם מחמצי אגסים

לחם אחיד ממולא בקלופס עם מחמצי אגסים

לחם אחיד ממולא בקלופס עם מחמצי אגסים

תיאור המתכון

באדיבות יובל בר-נר "איש האגסים"

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את המחמצים- חותכים את האגסים לשמיניות לאורכם, מסירים את הזרעים והליבה. מערבבים את כל יתר החומרים , עם המסת הסוכר והמלח. מניחים את האגסים בתחמיץ ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
2. מערבבים את כל חומרי המלית, למעט הביצים הקשות, לתערובת אחידה. טועמים מעט ומתקנים תיבול לפי הצורך. חותכים את כיכר הלחם במרכזה, מצידה התחתון כמעט לכל אורכה, כך שנוצר חתך אחד דרכו ניתן לרוקן את רוב החלק הרך ולשמור על כיכר שלמה. (שומרים את החלק הרך של הלחם לשימוש אחר).
3. ממלאים את הלחם בזהירות בתערובת הבשר ו"מטביעים" בה את הביצים הקשות במרחקים שווים לאורך הכיכר. עוטפים את הכיכר הממולאת בנייר כסף היטב ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 45 דקות עד שעה. ניתן לבדוק בעזרת מדחום בשר, כאשר החום הפנימי מגיע ל-60 מעלות הכיכר מוכנה.
4. מסירים את נייר הכסף מן הכיכר ופורסים לפרוסות עבות. מגישים עם מחמצי האגסים, מיונז ביתי או כל רוטב אהוב אחר.