דג ים נא על מצע אורז ולאבנה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לדג ים נא על מצע אורז ולאבנה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 150 גר' פילה אינטיאס בלי עור ונקי מעצמות פרוס דק, ניתן לבקש ממוכר הדגים לנקות את הפילה מהעור. (ניתן להשתמש בדניס, בורי או כל דג אחר שתבחרו)
- 1 כוס אורז בסמתי
- 2 מלפפונים סחוטים למיץ מסונן (אפשר לקנות בקיוסקים לסחיטת מיץ)
- 10 יח' של שקדים ירוקים טריים פרוסים (מושרים בלימון ושמן זית)
- 2 כפות של תרד טורקי מאודה קצוץ
- 3 כפות יוגורט עיזים
- שמן זית
- מיץ לימון
- פלפל שחור
- מלח גס
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-8 דקות. לאחר מכן מסננים מהמים ומקררים את האורז.
2. בקערת ערבוב שמים שש כפות של האורז המבושל (כשהוא קר), את היוגורט, תרד טורקי והשקדים הפרוסים. מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח.
3. פורסים את פילה הדג, מסדרים במרכז הצלחת שתי כפות של האורז המתובל, ומעל האורז מסדרים את פרוסות הדג. יוצרים מסביב לדג שלולית של מיץ המלפפון.
4. מתבלים את פרוסות הדג עם מעט מלח. מזלפים מעל המנה שמן זית ומעט מיץ לימון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ברטי
קינג ג'ורג' 88, תל אביב
הצג טלפון
053-8095514
|