קציצות עדשים ברוטב עגבניות
תיאור המתכון
קציצות עדשים טעימות מאוד
מרכיבים
- חצי ק"ג עדשים
- 1 בצל או 1 עגבניה קטנה
- אפשר להוסיף עשבי תיבול שונים כמו פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/סלרי
- 2 שיני שום
- 6 עגבניות מרוסקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- עגבניות מיובשות קצוצות
- זיתי קלמטה
אופן ההכנה
אפשר לטגן בשמן, אפשר לאפות בתנור, אפשר לבשל ברוטב- מה שאוהבים
לרוטב עגבניות קליל ופשוט:
במחבת מחמים מעט שמן על אש בינונית, כותשים פנימה 2 שיני שום, מוסיפים 6 עגבניות מרוסקות ומערבבים.
נותנים לזה מעט לבעבע, מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ומעט עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה) אפשר להוסיף מעט זיתי קלמטה במקום העגבניות.
מוסיפים קופסא קטנה רסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים מעט מים עד שמגיעים למרקם שאוהבים. נותנים קצת לבעבע, בודקים ומתקנים תיבול.
מוסיפים פנימה את הקציצות המטוגנות, מבשלים כ-5 דקות – ומוכן!
הערות
אפשר להגיש ברוטב עם אורז (ואז יש לנו חלבון מלא) אפשר להגיש עם רטבים מדליקים בצד ואז כל הארוחה נהיית מאוד מעניינת.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר