קציצות קינואה

קציצות קינואה

תיאור המתכון

באדיבות Village Green תל אביב – מסעדה טבעונית

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים בסיר את הקינואה עם כפית מלח.
בסיר נפרד מבשלים את העדשים במים בלבד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל והשום בכ-3 כפות שמן זית, עד לריכוך.
מוסיפים לבצל את התבלינים (כמון, חוויאג', כורכום, פלפל לבן ופפריקה מתוקה), את הפטרוזיליה ואת עלי המנגולד.
כשעלי המנגולד מאבדים מנפחם, מכבים את האש ומכסים לכ-10 דקות נוספות.
כשהקינואה והעדשים מוכנים מעבירים אותם לקערת ערבוב.
מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים עד לפיזור אחיד.
מוסיפים לקערה את עלי המנגולד עם הבצל והתבלינים, וכן את קמח החומוס, שאר שמן הזית וכף שטוחה של מלח.
מערבבים בידיים עד לקבלת תערובת דביקה אבל נפרדת מהאצבעות. במידה הצורך, ניתן להוסיף מעט מים או קמח חומוס.
טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול, במידת הצורך.
מכינים משטח אפייה עם נייר אפייה וקערה עם מים.
מרטיבים את הידיים בקערת מים ומגלגלים קציצות, שגודלן הוא הכמות הנכנסת בין שתי ידיים מוצלבות. מכינים כדור ומניחים על המגש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-25 דקות.
הקציצות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מנייר האפייה.

הערות

מומלץ להגיש בליווי רוטב עגבניות עשיר וסמיך וטחינה לבנה.
ניתן גם לטגן אם רוצים קציצה פריכה יותר ומנה קצת יותר "מושחתת".

המתכון באדיבות
מסעדת ויליג' גרין יהודה הלוי 85, תל אביב הצג טלפון