קדירת עוף עם פטריות וכוסמת
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
כשבחוץ קר וגשום, מה יותר טוב יותר טוב מלהצטייד במאכלים ותבלינים מחממים, טעימים, ובריאים כמו סיר קדירה משפחתי ולאמץ בחום את החורף או לפחות לנצח את הצינה.
חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית ממליצה על מתכון לקדירת עוף עם פטריות וכוסמת ושפע תבלינים.
מרכיבים
- 10 שוקי עוף
- כ-1/2 כוס שמן זית לטיגון והשחמה
- מלח גס
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 6גבעולי כרישה פרוסים גס (רק החלק הלבן(
- 1/2 ק”ג תערובת של פטריות טריות (פורטובלו, שיטאקי, שמפיניון) חתוכות לרבעים
- 5 כפות תערובת לאורז עם פטריות של חוות דרך התבלינים
- 6 שיני שום פרוסות
- 4 גבעולי סלרי פרוסים גס
- 400גרם כוסמת שטופה היטב
- 1כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס צימוקים בהירים
- 2 כפות דבש
- 4 עלי דפנה
- 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
- 1/2 ליטר ציר עוף או מים
אופן ההכנה
מניחים כרעיים בקערה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח גס, כמון וכורכום ומעסים.
מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים על צד העור 4-3 דקות עד השחמה. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר כרישה ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן.
מוסיפים את הפטריות יחד עם תערובת הפטריות ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים סלרי ומטגנים דקה.
מוסיפים כוסמת, אגוזים, צימוקים, דבש, מלח גס ועלי דפנה ומערבבים.
מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי עד שרוב האלכוהול מתאדה.
מוסיפים ציר או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי עד שעתיים עד שהעוף רך מאוד.
* לחילופין מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים מכוסה שעתיים.