Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק דלעת עם קינמון, סוכר חום, שמנת מתוקה וגרעיני דלעת קלויים

מרק דלעת עם קינמון, סוכר חום, שמנת מתוקה וגרעיני דלעת קלויים

מרק דלעת עם קינמון, סוכר חום, שמנת מתוקה וגרעיני דלעת קלויים

תיאור המתכון

המתכון באדיבות צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת "אוליב ליף"

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת המרק:
1. בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.
2. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.
3. מכסים את הסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.
4. בוחשים כדי שהטעמים יתמזגו וטוחנים באמצעות בלנדר ידני, עד שמתקבל מרק סמיך.
5. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מגישים עם קישוט של גרעיני דלעת.

אופן הכנת גרעיני הדלעת:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
2. מכניסים חופן גרעיני דלעת לתנור המחומם וקולים כ-5 דקות, או עד שגרעיני הדלעת הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון