מרק דלעת עם קינמון, סוכר חום, שמנת מתוקה וגרעיני דלעת קלויים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת "אוליב ליף"
מרכיבים
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
- 1 שן שום קצוצה
- 300 גרם דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות
- 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
- 7 כוסות מים
- קורט קינמון
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות גרעיני דלעת
אופן ההכנה
אופן הכנת המרק:
1. בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.
2. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.
3. מכסים את הסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.
4. בוחשים כדי שהטעמים יתמזגו וטוחנים באמצעות בלנדר ידני, עד שמתקבל מרק סמיך.
5. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מגישים עם קישוט של גרעיני דלעת.
אופן הכנת גרעיני הדלעת:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
2. מכניסים חופן גרעיני דלעת לתנור המחומם וקולים כ-5 דקות, או עד שגרעיני הדלעת הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|