מרק אבטיח חריף
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון קייצי ומרענן של השף סולימן ארנואט ממלון "דיויד ים המלח"
מרכיבים
- 6 קילו אבטיח צהוב או אדום ללא גרעינים , לחלק ל 9 כוסות
- 2 כפות נענע טרייה וקצוצה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- 3/4 כוס מים מעורבב עם 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית קטנה ג'ינג'ר קצוץ
- 8 כפיות פטה מפוררת
- 1/4 כוס מים מבעבעים
אופן ההכנה
לערבב בקערה כוס 1 אבטיח עם הנענע וסוכר, ולהניח בצד. לטחון בבלנדר 8 כוסות אבטיח, מיץ לימון, מים המעורבבים עם סוכר, ג'ינג'ר עד שיהפוך לתערובת עדינה. להניח בצד לחצי שעה.
לאחר מכן, לסנן את המרק ולחלק אותו ל 8 קערות, על כל קערה לשים 1/8 כוס אבטיח וכפית פטה.