פשטידה דיאטטית של טונה
תיאור המתכון
מתכון טעים ומקורי שיעזור לשמור על הגזרה
עם טונה בטעמים 5% בלבד וטונה במים, באדיבות טונה סטארקיסט. כותב המתכון: השף רהב הררי
מרכיבים
- 1 גביע גבינה לבנה 1%
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפות קמח מלא
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן אבוקדו
- 1 כפית זרעי כמון טחונים
- מלח, פלפל לבן טחון
- חבילת עלי מנגולד (עלי סלק)
- 2 קופסאות טונה במים מסוננות מנוזלים
- 300 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות גס
- 2 כרישות (רק החלק הלבן) פרוסות לחצאי טבעות
אופן ההכנה
1. מפרידים את החלק הלבן והירוק של עלי המנגולד, את הגבעולים חותכים לפרוסות ואת העלים קוצצים גס.
2. מטגנים את הפטריות עד להזהבה ומניחים בצד. מטגנים כרישה, שום וגבעולי מנגולד עד להתרככות, מוסיפים עלי מנגולד ופטריות, ממליחים ומפלפלים מעט ומקפיצים עד להתרככות העלים, מוציאים ומצננים.
3. בקערת ערבוב מערבבים את כל המרכיבים, מתקנים תיבול, מעבירים לכלי זכוכית מתאים לאפיה ומשומן מעט ואופים בחום של 170 מע' למשך 35-40 דק', מצננים מעט ומגישים.